Šéf rozhlasu Zavoral dostane odměnu 480 tisíc. Není důvod ji snižovat, rozhodla rada

Praha - Rada Českého rozhlasu (ČRo) rozhodla, že generální ředitel ČRo René Zavoral dostane za letošní první pololetí odměnu 480 tisíc korun. Kde o maximální částku, kterou může získat.

"Není žádných důvodu snižovat odměnu," uvedla předsedkyně rady Hana Dohnálková. Odměna generálního ředitele může dosáhnout až trojnásobku jeho měsíčního platu, tedy právě 480.000 Kč.

Zavoral dostal za druhé pololetí loňského roku odměnu sníženou o deset procent. Důvodem bylo porušení kodexu ČRo kvůli odvysílání reportáže Janka Kroupy o koncernu Agrofert, který do loňského února vlastnil současný premiér Andrej Babiš (ANO).

Reportáž informovala o tom, že Agrofert neoprávněně hospodaří na 1700 hektarech půdy a holding na ně pobírá evropské dotace. Následně o příspěvku diskutovala Rada ČRo, kde si na něj jako na neobjektivní stěžoval místopředseda rady Tomáš Kňourek. Nedostatky v reportáži konstatoval i Zavoral.

V rámci rozvojového plánu rozhlasu na roky 2019 - 2022 bude prý Zavotal usilovat o zvýšení rozhlasového poplatku o pět korun, které by zvýšilo roční výnosy o 225 milionů Kč. Současná výše poplatku 45 korun se neměnila od roku 2005.

Související

Český rozhlas

Obzinová nakonec na post ředitelky zpravodajství Českého rozhlasu nenastoupí

Někdejší šéfka zpravodajství televize Prima Jitka Obzinová po kritice na post ředitelky zpravodajství Českého rozhlasu nenastoupí. Do výběru stálého šéfa by zpravodajství od 1. ledna 2022 mohl řídit šéfredaktor Radiožurnálu Ondřej Suchan. Uvedl to dnes v prohlášení generální ředitel Českého rozhlasu (ČRo) René Zavoral.
Český rozhlas

Vzpoura v Rozhlase. Přes 200 zaměstnanců je proti jmenování Obzinové

Přes 200 zaměstnanců zpravodajství Českého rozhlasu (ČRo) dnes v otevřeném dopise vyzvalo ředitele Reného Zavorala, aby zrušil jmenování Jitky Obzinové ředitelkou zpravodajství. Obávají se ohrožení nezávislosti, objektivity a vyváženosti. Obzinová dříve působila jako ředitelka zpravodajství TV Prima, kde se údajně podílela na manipulaci zpráv.

Více souvisejících

René Zavoral (ředitel ČRo) Český rozhlas mzdy / platy

Aktuálně se děje

před 43 minutami

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

včera

včera

včera

Kuleba: Rusko bude možné zapojit do mírových jednání až po mírovém summitu

Ukrajinský ministr zahraničních věcí Dmytro Kuleba zastává názor, že Rusko bude možné zapojit do mírových jednání, ale až po mírovém summitu, který se v polovině června uskuteční ve Švýcarsku bez účasti delegace z Moskvy.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy