Pozor. Je poslední den pro odevzdání daňového přiznání, jinak hrozí sankce

Dnes je poslední den pro odevzdání daňového přiznání k dani z příjmu za rok 2018, pokud poplatník nevyužívá služeb daňového poradce. Stejně jako každý rok Finanční správa rozšířila v souvislosti s daňovými přiznáními úřední hodiny na finančních úřadech. Dnes budou otevřeny od 08:00 do 18:00 hodin.

V případě, že se podání daňového přiznání opozdí o pět pracovních dnů, sankce nehrozí. Následné sankce za každý den prodlení činí 0,05 procenta z vyměřené daně. Maximální postih je pět procent z daně či 300.000 Kč.

Pokud daňové přiznání není odevzdáno vůbec, a to ani po výzvě úřadu, pokuta je minimálně 500 korun.

Vzhledem k tomu, že v pondělí 1. 4. je termín pro podání daňového přiznání, přidáváme ještě hodinu navíc k prodloužené otevírací době finančních úřadů...??? pic.twitter.com/eF3zIoWLuo

— Finanční správa ČR (@financnisprava) 28. března 2019

V případě využití služeb daňového poradce je lhůta pro podání daňového přiznání do 1. července. Do pátku lidé a firmy odevzdali 1,7 milionu daňových přiznání. Z toho fyzické osoby podaly 1,5 milionu přiznání a firmy 205.564. V případě fyzických osob šlo o 68 procent z celkového očekávaného počtu a u firem zhruba o 46 procent.

Související

Více souvisejících

daňové přiznání finanční úřad Ekonomika

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy