Začal virtuální veletrh pracovních příležitostí. Pozic jsou stovky

Praha - Stovky pracovních pozic v Česku, ale i v dalších státech Evropy nabízí Monster virtuální veletrh pracovních příležitostí, který potrvá do neděle, a to na stránkách www.dnyprace.cz. Agenturu Mediafax o tom informovala marketingová manažerka projektu Lucie Slaninová ze společnosti Monster Worldwide CZ.

Virtuální veletrh pracovních příležitostí nabízí stovky pracovních pozic v Česku, ale i v dalších státech Evropy. Hlavním partnerem projektu je Eures – portál pro evropskou integraci ministerstva práce a sociálních věcí.

Na veletrhu práce jsou k dispozici stovky nových pracovních pozic předních vystavovatelů od automobilových, IT a finančních společností, bankovních a pojišťovnických institucí či telekomunikačních firem. Lze zmínit např. Accenture, ArcelorMittal, AWD, Century 21, Česká pojišťovna, GE Money Bank, Komerční banka, RWE, Škoda Auto, O2, Vodafone, ADP, ČSOB, ING, Manpower či Unilever. Počet firem, které nabízejí volné pracovní pozice, je 30, nabízených pracovních pozic je zhruba 1200.

"Hlavní výhodou Monster virtuálního veletrhu je, že práci si může každý hledat z pohodlí domova 24 hodin denně, nikam nemusí jezdit. Dostane okamžitou odezvu na reakci na inzerát. Může se účastnit online chatů a seminářů, zanechat životopis u kteréhokoliv virtuálního stánku firmy," vyjmenovala Slaninová některé z hlavních výhod virtuálního veletrhu.Tento veletrh je již druhá edice – na podzim proběhla první a setkala se s velkým úspěchem jak ze strany zaměstnavatelů, tak ze strany kandidátů i médií.

Po vstupu na hlavní stranu www.dnyprace.cz si může uživatel vybrat, zda vstoupí do informačního stánku, kde získá hlavní informace o veletrhu nebo může vstoupit do pavilonu EURES - hlavního partnera akce nebo přímo do výstavního pavilonu, kde nalezne stánky jednotlivých společností. Může si projít krátký orientační test, který ho pomůže nasměrovat k pozicím, které odpovídají jeho vzdělání, zkušenostem a očekáváním. V detailu e-stánku si může v jednotlivých místnostech prohlédnout firemní videa, fotografie, přečíst si informace o firemní kultuře, podívat se na reference zaměstnanců, odpovědět na nabízené pozice, může zanechat zaměstnavatelům svůj životopis a samozřejmě si s nimi „popovídat“, a to pomocí textového chatu, pomocí skypu či webkamery. Zaměstnavatelé mají možnost využít online prezentací – tzv. webinářů na téma, do kterého se mohou přihlásit všichni návštěvníci veletrhu.

K dnešnímu dni stránky shlédlo 80 tisíc návštěvníků, během týdne je očekáván přírůstek v návštěvnosti o další desítky tisíc unikátních návštěvníků. Druhý virtuální veletrh pracovních příležitostí bude trvat po celý týden, dveře virtuálního výstaviště se uzavřou tuto neděli.

Související

Startují veletrhy zaměřené na zahradnictví a interiérový design v Praze

Startují veletrhy zaměřené na zahradnictví a interiérový design v Praze

Seznámit se s aktuálními trendy v zahradnictví či interiérovém a exteriérovém designu mohou zájemci ode dneška na veletrzích For Garden, For Interior a Design Shaker, které v letňanském areálu PVA Expo Praha potrvají do neděle. Návštěvníkům nabídnou také přednášky nebo možnost konzultace s odborníky. Organizátoři o tom informovali v tiskové zprávě.
ministerstvo průmyslu

Na pomoc veletrhům a eventům má jít 600 milionů, dotační program je hotov

Ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO) dokončilo návrh podpůrného programu COVID veletrhy. Pro veletrhy, kongresy a související eventové akce by v něm mělo být 600 milionů korun z rozpočtu MPO. Počet žadatelů úřad odhaduje na 400. O dotaci budou moci žádat soukromé firmy, které měly loni obrat vyšší než 15 milionů korun a letos mezi březnem a říjnem jim meziročně klesl o minimálně 30 procent, nebo se v tomto období dostaly do ztráty.

Více souvisejících

veletrhy

Aktuálně se děje

před 23 minutami

Londýnský starosta Sadiq Khan

Londýn beze změny. Starostou metropole bude nadále Sadiq Khan

V čele Londýna bude nadále labourista Sadiq Khan, který byl v sobotu zvolen na rekordní třetí po sobě jdoucí funkční období. Podle agentur je jeho aktuální vítězství nad konzervativci o to důležitější, že Velkou Británii čekají za několik měsíců všeobecné volby. Labouristé v nich budou favority. 

Aktualizováno před 28 minutami

před 46 minutami

před 54 minutami

Kim Čong-un

VIDEO: Diktátor Kim Čong-un se stal hvězdou TikToku s propagandistickou písní „Přátelský otec“

Severokorejská propagandistická píseň "Friendly Father" (Přátelský otec) oslavující Kim Čong-una zaznamenala obrovský úspěch na sociální platformě TikTok, kde získala miliony zhlédnutí. Tato píseň, která chválí komunistického diktátora Severní Koreje, si získala oblibu zejména mezi mladou generací Z, která ji sdílela a komentovala s obrovským nadšením. Jeden uživatel ji označil jako "to, co jsem potřeboval dneska slyšet", zatímco další se dokonce zeptal, zda je k dispozici na hudební platformě Spotify.

Aktualizováno před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Hasiči, ilustrační fotografie.

Požár v Tlumačově zaměstnal hasiče. Dva se zranili

Hasiči v sobotu zasahovali u požáru na autovrakovišti v Tlumačově na Zlínsku. Dva z nich se při zásahu, během kterého byl vyhlášen třetí stupeň poplachu, zranili. Zasahovalo celkem třináct hasičských jednotek, příčina je předmětem vyšetřování. 

Aktualizováno před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Ústav pro studium totalitních režimů.

Kudrnův ÚSTR: Nákladné soudy, odborná ostrakizace, matení veřejnosti

Od nástupu Ladislava Kudrny do funkce ředitele Ústavu pro studium totalitních režimů (ÚSTR) uplynuly dva roky. Letmé ohlédnutí za jeho dosavadním působením v čele uvedené instituce neskýtá příliš povzbudivý pohled. Pro politickou reprezentaci, která o směřování ústavu naneštěstí fakticky rozhoduje, by mělo jít o příležitost zamyslet se nad tím, zda je ve veřejném zájmu nadále podporovat management, který se krom banálních proklamací na adresu nedávné historie může pochlubit především sérií prohraných soudních sporů s ředitelovými kritiky a současnými i bývalými zaměstnanci.

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 10 hodinami

Hokej, ilustrační fotografie.

Z posil z NHL už reprezentaci opustil Zadina, následoval ho i Kodýtek. Týmu bude pomáhat kouč Gross

Týden před startem světového šampionátu v Praze a Ostravě se český národní tým ukazuje fanouškům v Brně, kde se konají České hokejové hry. Jedná se o závěrečnou přípravu na hokejový vrchol této sezóny v domácím prostředí, a proto není divu, že je o tuto akci mezi hokejisty ohromný zájem a na závěrečnou přípravu tak přijelo ze zámoří až deset hokejistů. Národní tým už ale stihli po úvodním zápase v Brně s Finy (1:4) opustit Filip Zadina ze San Jose a Petr Kodýtek z Ilvesu Tampere. Posilu si pak do realizačního týmu přivedl i ze Sparty, a to trenéra Pražanů Pavla Grosse, jenž bude pomáhat se skautingem. 

před 10 hodinami

Hrůzný nález ostatků v Plzni. V řece plavala lidská hlava

Plzeňská policie se od pátečního večera, kdy ve městě probíhaly populární Slavnosti svobody, zabývá nálezem lidských ostatků. Podle dostupných informací vylovili potápěči z řeky Radbuzy v centru města lidskou hlavu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy