ÚOHS zastavil řízení s Volvo Group, firma upraví výši slev

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) zastavil správní řízení s dovozcem nákladních aut Volvo Group Czech Republic. Zabýval se tím, zda automobilka nezneužila dominantní postavení na trhu s originálními náhradními díly pro nákladní auta značky Renault. Firma se zavázala, že upraví výši slev pro nezávislé opravny na odběr náhradních dílů.

"Výše slev, kterou Volvo nastavilo některým nezávislým opravnám, zejména těm, které do konce roku 2014 působily jako jeho autorizovaní partneři, vzbuzovala dle předběžných zjištění úřadu obavy z toho, že by mohla být snížena jejich konkurenceschopnost a mohla tak být omezena jejich činnost," uvedl uvedl v tiskové zprávě předseda ÚOHS Petr Rafaj.

Volvo s antimonopolním úřadem během správního řízení spolupracovalo a navrhlo závazky k odstranění obav a řešení situace. "ÚOHS dospěl k závěru, že navržené závazky vedou ke zlepšení konkurenceschopnosti nezávislých opraven na trhu, a jsou proto dostatečné," řekl Rafaj.

Firma Volvo Group je součástí globální firmy Volvo Trucks, která je jedním z největších výrobců nákladních aut na světě. Česká pobočka je výhradním dovozcem značek Volvo a Renault, vznikla v roce 1997. V Česku měla podle výroční zprávy za předminulý rok 15 vlastních servisů. Prodeje se pohybovaly v minulých letech okolo 700 vozů a tržby činily 6,2 miliardy korun.

Související

Vizualizace stanice Olbrachtova.

Stopka pro další úsek metra D. ÚOHS zpochybnil schopnosti odborného personálu

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) v úterý vydal nepravomocné prvostupňové rozhodnutí, jímž zrušil rozhodnutí o výběru dodavatele a všechny následující úkony Dopravního podniku hl. m. Prahy v zadávacím řízení na úsek metra D mezi stanicemi Olbrachtova a Nové Dvory. Úřad o tom informoval na webu. 

Více souvisejících

ÚOHS Volvo Petr Rafaj (předseda ÚOHS) Ekonomika

Aktuálně se děje

Aktualizováno před 13 minutami

před 13 minutami

před 14 minutami

Aktualizováno včera

včera

včera

Londýnský starosta Sadiq Khan

Londýn beze změny. Starostou metropole bude nadále Sadiq Khan

V čele Londýna bude nadále labourista Sadiq Khan, který byl v sobotu zvolen na rekordní třetí po sobě jdoucí funkční období. Podle agentur je jeho aktuální vítězství nad konzervativci o to důležitější, že Velkou Británii čekají za několik měsíců všeobecné volby. Labouristé v nich budou favority. 

Aktualizováno včera

včera

včera

Kim Čong-un

VIDEO: Diktátor Kim Čong-un se stal hvězdou TikToku s propagandistickou písní „Přátelský otec“

Severokorejská propagandistická píseň "Friendly Father" (Přátelský otec) oslavující Kim Čong-una zaznamenala obrovský úspěch na sociální platformě TikTok, kde získala miliony zhlédnutí. Tato píseň, která chválí komunistického diktátora Severní Koreje, si získala oblibu zejména mezi mladou generací Z, která ji sdílela a komentovala s obrovským nadšením. Jeden uživatel ji označil jako "to, co jsem potřeboval dneska slyšet", zatímco další se dokonce zeptal, zda je k dispozici na hudební platformě Spotify.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Hasiči, ilustrační fotografie.

Požár v Tlumačově zaměstnal hasiče. Dva se zranili

Hasiči v sobotu zasahovali u požáru na autovrakovišti v Tlumačově na Zlínsku. Dva z nich se při zásahu, během kterého byl vyhlášen třetí stupeň poplachu, zranili. Zasahovalo celkem třináct hasičských jednotek, příčina je předmětem vyšetřování. 

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

Ukrajina odpálila na Krym rakety ATACMS. Americká munice už pomáhá

Ruská protivzdušná obrana zničila čtyři rakety dlouhého doletu, které ukrajinské síly odpálily na poloostrov Krym. Oznámilo to v sobotu ráno ruské ministerstvo obrany, podle něhož šlo o střely ATACMS dodané Spojenými státy.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy