Aukro: Prodej zdravotnických pomůcek stoupl o desítky tisíc procent, zájem je i o zlato

Aukční portál Aukro zaznamenal letos v březnu nárůst prodeje roušek, respirátorů, dezinfekčních gelů a dalšího zdravotnického materiálu o 74.000 procent na zhruba 34.000 prodaných kusů. V březnu 2019 se prodalo jen 46 kusů této kategorie produktů. Počet prodejců u zdravotních pomůcek pak meziročně vzrostl o 2374 procent. V tiskové zprávě o tom dnes informoval portál. Rovněž podle serveru stoupá i zájem o zlato jako bezpečné úložiště peněz, což je na Aukru nový trend.

Kvůli šíření nového typu koronaviru je na trhu nedostatek ochranných pomůcek. Často se nedostávají ani zdravotníkům.

Aukro oznámilo, že v posledních měsících také výrazně narostl počet nově registrovaných účtů. "Svůj podíl na tom má především televizní reklama, počet nových registrovaných ovšem ovlivnilo i zavedení nulové provize pro vybrané kategorie," uvedl ředitel Auka Michal Oškera. Aukro zavedlo nulovou provizi od 20. března na elektrozboží, mobilní telefony, GPS, počítače a hry a kategorii podnikání a průmysl.

"Od spuštění akce se například v kategoriích Elektro, Mobily a Počítače vystavilo o téměř 30 procent více než minulý rok za stejné období. Ve zmíněných kategoriích vzrostl i počet prodejců, nyní je jich zhruba o 25 procent více než minulý rok ve stejném období," dodal Oškera.

Výrazný nárůst prodeje kvůli koronaviru zaznamenaly i další e-shopy. Například prodej notebooků a počítačů v internetových obchodech vzrostl v první polovině března až o 150 procent. O polovinu se pak zvýšil prodej tiskáren. Výrazný nárůst hlásí i obchody rozvážející například potraviny.

Podle informací nákupního rádce a srovnávače cen Heureka.cz z tohoto týdne pak Češi začali také skupovat 3D tiskárny. V posledních dnech o ně vzrostl zájem až o 400 procent. Tým Vysokého učení technického v Brně vyvinul ochrannou polomasku, kterou lze vytisknout na běžné 3D tiskárně s technologií modelování z termoplastu, bez použití speciálních materiálů.

Související

Literatura

Roste poptávka po komiksech, největší zájem je o Čtyřlístek

Největší české on-line tržiště Aukro sleduje růst zájmu o komiksy. Od května do srpna se měsíčně vydražily "obrázkové příběhy" za zhruba milion korun, ve stejném období loni byla čísla přibližně poloviční. Zájmu dominuje Čtyřlístek. Přes Aukro se od května 2017 do současnosti prodaly Čtyřlístky za více než 12 milionů korun, což je zhruba polovina celkového obratu v kategorii komiksů.
Google

Google čekají těžké chvíle? Majitel Aukra a Heureky připravuje žalobu do Bruselu

Praha - Skupina Allegro, která skrze mateřský koncern Naspers vlastní tuzemský aukční portále Aukro, srovnávače cen Heureka a internetový obchode Mall.cz, chystá stížnost k Evropské komisi kvůli praktikám amerického internetového vyhledávače Google, ke které se chystají připojit i další české internetové firmy. Česká pobočka Googlu to nechtěla komentovat. Napsaly to dnes Hospodářské noviny (HN).

Více souvisejících

aukro.cz Roušky a respirátory Zlato Ekonomika

Aktuálně se děje

před 50 minutami

před 1 hodinou

Jiřina Bohdalová v televizním filmu Svatá.

RECENZE: Svatá s démonickou Bohdalovou se pod podnětnou premisou hroutí a učí nás překrucovat

V neděli v lineárním vysílání odpremiéroval očekávaný snímek České televize Svatá, nyní si jej můžete pustit na iVysílání. Produkce spoléhá na osvědčená tvůrčí i herecká jména a po záplavě seriálů a minisérií se navrací k formátu dlouhometrážního televizního filmu. Slibná zápletka prestižního projektu s možnostmi ambivalence však v závěru vyzní banálně a dialog nevede.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 v Praze

MS v ledním hokeji: Česko - Kanada 3:4. Velký návrat, pak prohra v prodloužení

Česko v závěrečném zápase skupinové fáze domácího mistrovství světa proti Kanadě hrálo o první místo ve skupině A. Za národní tým poprvé na šampionátu nastoupil nejlepší český hráč současnosti David Pastrňák. I on byl na ledě, když národní tým v předposlední minutě dokonal návrat z dvoubrankové ztráty. V prodloužení ale rozhodl o vítězství zámořského týmu Cozens.

před 3 hodinami

Ruská armáda, ilustrační foto

V Rusku začaly manévry s nestrategickými jadernými zbraněmi

Ruská armáda v úterý zahájila úvodní fázi manévrů s nestrategickými jadernými zbraněmi, uvedla agentura Interfax s odvoláním na ministerstvo obrany. Cvičení probíhá v Jižním vojenském okruhu, pod který spadají i okupované části ukrajinského území. 

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Aktualizováno před 5 hodinami

před 5 hodinami

Teroristé Hamásu

Nepřijatelné a absurdní. Itálie se vyjádřila k zatykači na Netanjahua

Porovnávání Izraele a palestinského militantního hnutí Hamás je nepřijatelné a absurdní. Prohlásil to v úterý italský ministr zahraničí Antonio Tajani poté, co hlavní prokurátor Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karim Khan požádal o vydání zatykačů na představitele Izraele i Hamásu. Uvedla to agentura AFP.

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

Andrzej Duda

Duda čelí kritice za kondolenci k úmrtí íránského prezidenta

Polský prezident Andrzej Duda čelí kritice za to, že přirovnal smrt íránského prezidenta Ebráhima Raísího ke smrti polského prezidenta Lecha Kaczyńského při letecké nehodě před 14 lety. Íránský prezident zahynul v neděli při nehodě vrtulníku. O incidentu informovala agentura DPA.

před 10 hodinami

před 10 hodinami

Biden se postavil ICC: Izraelská ofenzíva v Pásmu Gazy není genocida

Americký prezident Joe Biden v pondělí popřel, že izraelská ofenzíva v Pásmu Gazy je genocida. Reagoval na několik obvinění vůči Izraeli na půdě Mezinárodního trestního soudu (ICC), informuje agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy