Češi poslední měsíc stahují z internetu o čtvrtinu víc TV obsahu

Češi v posledním měsíci stahovali na internetu zhruba o 25 procent více televizního a filmového obsahu. V takzvaných OTT službách, které využívají pro distribuci obsahu internet, vzrostlo zejména stahování filmů, seriálů a různých bonusů. Využití hybridní televize HbbTV, která kombinuje televizní vysílání s internetem, se pak ve špičkách zvyšuje až o 40 procent.

Oznámily to České Radiokomunikace. Od půlky března v Česku platí karanténní opatření.

České Radiokomunikace poskytují svou infrastrukturu v OTT službách televizním skupinám Prima, Nova nebo vydavatelství Mafra. Jde například o služby iPrima, Nova Plus a další.

Lidé také sledují pořady mnohem více rovnoměrně během celého dne, než tomu bývalo dříve. "Zatímco dříve byl hlavní vrchol využívání OTT služeb večer, nyní se sledování rozprostřelo do celého dne. Je vidět, že lidé mají více času a možností zvolit si, kdy budou co sledovat. Stoupá i celkový objem přenesených dat, ve srovnání s předchozím obdobím se zvýšil zhruba o čtvrtinu," uvedl obchodní ředitel ČRa Miloš Mastník. Rozložení v průběhu celého dne lze pozorovat i u HbbTV.

Sledovanost televizí je v současnosti na rekordní úrovni. Od poloviny března se zavedením karanténních opatření vzrostla průměrná doba strávená u televize o čtvrtinu, tedy 52 minut denně. Byla tak nejvyšší za posledních 17 let.

CRA poskytuje v rámci OTT (over the top) celou škálu služeb od zpracování obsahu pro distribuci až po doručení do zařízení koncového zákazníka. "Naši zákazníci se mohou spolehnout, že jejich klientům bude obsah doručen kvalitně a bez problémů, bez ohledu na jejich počet. Vlastní CDN nám umožní odolat i nárazovému náporu uživatelů při mimořádných situacích," dodal Mastník.

České Radiokomunikace jsou největším tuzemským poskytovatelem digitální vysílací infrastruktury. Kromě vysílacích služeb se firma zaměřuje na propojování světa televize, rádia a internetu. Provozují také vlastní datová centra.

Související

Bohumil Kartous Rozhovor

Dezinformátoři a populisté budují tyranii hlouposti, říká mluvčí Elfů Bob Kartous

Jak silná je aktuálně česká dezinformační scéna? Jak se daří českému státu bojovat proti falešným zprávám a antisystémovým hnutím? A jaká jsou největší nebezpečí v internetovém prostoru? Nejen na tyto otázky se EuroZprávy.cz zeptaly pedagoga a mluvčího Českých elfů Bohumila Kartouse, jenž je kromě toho také autorem dvou knih – No Future a nedávno vydané Future ON!.

Více souvisejících

internet České radiokomunikace češi Ekonomika

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 7 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Evropou prošly prvomájové demonstrace. V Německu a Francii zasahovala policie

Prvomájové demonstrace v Paříži a německých městech byly provázeny napětím a incidenty. V Paříži došlo k rozbíjení nejméně dvou výloh obchodů radikály, zatímco ve Stuttgartu se střetly protestující s policií, jak informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy