Česko po ničivé vichřici. Pojišťovny mají nahlášené škody za miliony korun

Silný vítr, který zasáhl v neděli a pondělí Česko, způsobil klientům pojišťoven stovky škod za miliony korun. Vyplývá to z prvních odhadů největších pojišťoven. Vzhledem k vánočním svátkům budou podle nich klienti hlásit škody ještě v dalších dnech. Nejčastěji hlášenou škodou je poškození střechy, případy jsou hlavně na horách a na Vysočině. Vyplývá to z dnešních informací pojišťoven.

"K dnešnímu ránu máme nahlášenu zatím zhruba stovku škod za celkem tři miliony korun. Na bilanci je zatím ještě příliš brzo. Lidé své škody začínají teprve hlásit," řekla ČTK mluvčí Generali České pojišťovny Ivana Buriánková . V tuto chvíli podle ní hlásí škody nejvíce klienti z Vysočiny a Pardubického kraje. Mezi nejčastější typy škod patří poškozené střechy, škody vzniklé v důsledku pádu stromů či větví jak na stavby, tak na automobily, dodala.

Kooperativě zatím klienti nahlásili 120 škod za celkem čtyři miliony Kč. "Nejvíce se nám ozývají klienti z Vysočiny. Jde o popadané stromy, poškozené ploty a střechy," uvedl mluvčí pojišťovny Milan Káňa.

V souvislosti se silným větrem evidujeme vpodvečer na Zlatohorsku 20 výjezdů. Řešili jsme stromy na drátech elektrického vedení, dopravní nehodu, při níž na osobní vůz spadl strom, i dva autobusy s cestujícími zatarasené mezi stromy. Silnice ze ZH na Rejvíz je neprůjezdná. (LB) pic.twitter.com/dSMr63YQNO

— Hasiči Olomouc ??‍?? (@hasici_olomouc) December 27, 2020

ČSOB pojišťovna zatím odhaduje, že nedělní vichřice způsobila jejím klientům 100 až 150 pojistných událostí. Nejvíce zasaženy byly podle mluvčího Petra Milaty vyšší polohy v severních Čechách, Vysočina, Jeseníky a Beskydy. Mezi nejčastější škody patří opět poškození střech, pády stromů či větví na majetek klientů, dodal.

Silný vítr fouká v Česku od neděle. Podle meteorologů dosáhl nejvyšší náraz rychlosti kolem 145 kilometrů za hodinu na Sněžce, vítr foukal také v Jeseníkách, Beskydech nebo na Českomoravské vrchovině. V pondělí vítr nadále silně vál na severních horách a na Českomoravské vrchovině.

Související

Více souvisejících

Vichřice pojišťovny Česká republika Počasí

Aktuálně se děje

včera

Česko na hokejovém MS

Po Finech a Norech si Češi poradili i s dalším severským soupeřem. Kousající Dány přehráli 7:4

Čeští hokejisté si spravili chuť po posledním zápase, ve kterém museli skousnout první prohru, když nestačili na Švýcary až na nájezdy a tentokrát v základní hrací době si došli pro tři body v zápase s Dánskem. Jednalo se tak o třetího severského soupeře ve skupině A po Finsku a Norsku a podobně jako v těchto obou předešlých případech i tentokrát Češi vyhráli. První dvě třetiny sice bylo znát, že Dánsko není poslední léta nejoblíbenější soupeř českého národního týmu a i v tomto zápase nepříjemně dotahovalo a až do stavu 3:3 se hrál vyrovnaný duel. Ve třetí třetině se ale rozvolnila stavidla natolik, že umožnila Čechům vstřelit další čtyři branky, zatímco Dánové se do konce zápasu zmohli už jen na jednu trefu. 

včera

včera

Aktualizováno včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Robert Fico

Atentátník na Fica se sám stal terčem útoku

Údajný útočník, který ve středu střílel na slovenského premiéra Roberta Fica, se v roce 2016 stal sám terčem útoku. Juraj Cintula tehdy pracoval jako ochranka obchodního domu ve městě Levice.

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Vlastimil Harapes

Zemřel známý baletní mistr Vlastimil Harapes

Česko zasáhla ve středu smutná zpráva. Ve věku 77 let zemřel tanečník a herec Vlastimil Harapes. O jeho úmrtí informovalo Národní divadlo. Harapes v poslední době bojoval s vážnými zdravotními problémy. 

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Izraelská armáda oznámila, že zabila vysoce postaveného velitele Hizballáhu

Izraelská armáda ve středu oznámila, že při úterním útoku na jihu Libanonu zabila vysoce postaveného velitele libanonského šíitského hnutí Hizballáh. Uvedla to agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy