K snídani by Češi v obchodech chtěli více pečiva a ovoce, ukázal průzkum

Snídani si 61 procent Čechů kupuje ve velkých hypermarketech, do menších obchodů pro ni chodí 31 procent lidí. Sortiment je dostatečný pro tři pětiny zákazníků, širší výběr pečiva a ovoce by si přálo přes 20 procent Čechů. Dopřát si zdravou snídani se alespoň občas snaží 80 procent lidí. Vyplývá to z průzkumu společnosti Tesco a Žabka.

Nejvíce Čechů snídá pečivo. Uzeninou ho doplňují dvě pětiny lidí, s marmeládou ho preferuje 20 procent respondentů. Sladkým pečivem den začíná čtvrtina Čechů, míchaná vajíčka si dopřává 16 procent lidí. Čaj si k snídani dává 53 procent oslovených, 45 procent lidí upřednostňuje po ránu kávu.

"Nejprodávanější kombinací snídaňových meníček je latte či espresso s croissantem. Ze sladkého pečiva se pak nejvíce prodává donut s čokoládovou polevou, čokoládový závitek a rozinkový šnek," uvedl generální manažer obchodní sítě Žabka Radim Lunda.

Pravidelně snídá 69 procent Čechů, první jídlo dne někdy vynechá 24 procent lidí, nikdy nesnídá sedm procent respondentů. Většina lidí jí ráno doma o samotě, čtvrtina Čechů snídá s rodinou a desetina lidí si snídani nosí do práce.

Tesco se v posledních letech podle své obchodní manažerky Jany Suché zaměřilo především na zdravé snídaně a rozšířilo sortiment o stoprocentní džusy, smoothie, jogurty nebo müsli. Podle zjištění ČTK stále větší výběr především čerstvých ovocných šťáv, smoothies, ale také koncentrovaných ovocných "panáků" tzv. shotů nabízejí i další obchodní řetězce.

Související

Pečivo, Ilustrační fotografie

Ceny pečiva dál porostou. Pekaři řekli, o kolik zdraží

Ceny pečiva by letos měly růst jen v řádu jednotek procent a nemělo by už docházet ke skokovému zdražení jako v minulém roce. V tiskové zprávě to uvedl Svaz pekařů a cukrářů v ČR. Průměrná cena kilogramu konzumního chleba byla podle Českého statistického úřadu (ČSÚ) v prosinci loňského roku meziročně o polovinu vyšší.

Více souvisejících

pečivo Obchody Tesco češi průzkumy Ovoce

Aktuálně se děje

před 35 minutami

před 47 minutami

před 58 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 8 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

Nová bilance: V Pásmu Gazy zemřelo přes 34 500 lidí

Při izraelské vojenské ofenzivě v Pásmu Gazy od 7. října zahynulo 34.568 lidí. Ve středu to uvedlo ministerstvo zdravotnictví v Pásmu Gazy ovládaném Hamásemm informovala agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy