Restaurace IKEA po obnovení provozu hlásí nárůst prodejů, nejvíce letí kuličky

Restaurace v prodejnách nábytku IKEA po pondělním obnovením provozu evidují v meziročním srovnání nárůst prodejů o 12 procent. Nejvíce lidí přišlo na oběd, nejprodávanějším jídlem byly tradiční švédské masové kuličky.

IKEA se připravuje na víkend, kdy očekává největší nápor zákazníků. Kromě restaurací zaznamenala také větší zájem o nákupy v obchodech se švédskými potravinami. Prodeje v nich jsou oproti srovnatelnému období loni téměř dvojnásobné, v jednu chvíli zákazníci dočasně vykoupili zásoby masových kuliček. ČTK to dnes řekl manažer IKEA FOOD Jakub Slavík.

Kvůli bezpečnostním a hygienickým opatřením IKEA musela kapacitu restaurací snížit zhruba na polovinu. První den, i v době oběda, kdy přišlo nejvíce zákazníků, se podle Slavíka nevyskytly žádné problémy a lidé nemuseli na usazení ke stolům dlouho čekat. "Opatření přijímají lidé s pochopením, dodržují je a chovají se velmi disciplinovaně. Občas se ptají, proč není k dispozici salátový bar, který z hygienických důvodů zatím nenabízíme," dodal.

V restauracích IKEA je omezen provoz nápojových ostrůvků, jídla na talíř servíruje obsluha. Dezerty a výrobky studené kuchyně jsou balené a lidé si je mohou brát z regálů. V bistru chybí v nabídce točená zmrzlina, bonbony jsou k dispozici jen předem navážené v sáčku. Zaměstnanci i zákazníci musejí mít v obchodních domech IKEA zakrytá ústa a nos. Na konzumaci mohou lidé roušku odložit.

IKEA v České republice v loňském hospodářském roce, který trval od září 2018 do loňského srpna, ve svých restauracích a bistrech obsloužila až 5,4 milionu zákazníků. Prodala v nich 1,6 milionu masových kuliček. Vzrostla také obliba vegetariánských jídel. IKEA ve stejném období prodala více než 82 tisíc veganských jahodových zmrzlin a přes 260 tisíc vegetariánských hot dogů.

Restaurace, kavárny, hospody a další stravovací zařízení mohou od pondělí hosty za přísných hygienických a bezpečnostních opatření znovu obsluhovat také ve vnitřních prostorech. Uzavřeny musejí zatím zůstat jen mezi 23:00 a 06:00. Vláda kvůli zamezení šíření koronaviru od 14. března zakázala vstup veřejnosti do gastronomických podniků. Občerstvení mohly prodávat jen přes výdejní okénka či rozvoz. Od 11. května mohly otevřít zahrádky.

Související

Více souvisejících

Ikea Restaurace

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

včera

včera

včera

včera

Napětí v Nigeru: Ruští vojáci vstoupili na základnu, kde sídlí americká armáda

Podle vysokého představitele obrany USA vstoupil ruský vojenský personál na leteckou základnu v Nigeru, kde jsou umístěny americké jednotky. Tento krok následuje po rozhodnutí nigerské junty zbavit se americké síly.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy