Stávka u Lufthansy pokračuje, aerolinky zrušily 933 letů

Berlín - Stevardi a letušky největších německých aerolinek Lufthansa budou i dnes pokračovat ve stávce za zlepšení pracovních a mzdových podmínek. Společnost kvůli jejich protestní akci zrušila 933 dnešních letů, jsou mezi nimi i spojení mezi Prahou a německými městy. Celkem dnes stávka podle odhadů Lufthansy postihne 107.000 lidí.

Lufthansa ruší mezikontinentální spoje i lety na střední vzdálenost. Mimo jiné společnost odvolala všechny lety mezi Prahou a Frankfurtem nad Mohanem a jeden zpáteční let mezi Prahou a Mnichovem. V případě spojení s Mnichovem jde o let s příletem do Prahy ve 12:20 a s odletem ve 13:00.

Odborový svaz UFO se pře s vedením Lufthansy mimo jiné o penzijní program, který společnost stevardům a letuškám poskytuje. Aerolinky nabízejí odborářům jednání přes prostředníka, na kterém by se měly vyjasnit sporné body a najít kompromis. V předchozích dnech vedení Lufthansy neuspělo u německých soudů, kde se snažilo označit stávku za nelegální a docílit jejího zrušení.

Související

Lufthansa, ilustrační fotografie

Lufthansa hlásí globální výpadek, ovlivnil plány tisíců lidí

Největší německé aerolinky Lufthansa se dnes potýkají s následky výpadku svého počítačového systému, který zkomplikoval plány tisícům lidí po celém světě. Fungovat ráno přestaly systémy pro odbavení i nástup do letadla. Lufthansa kvůli tomu svolala krizový tým a později oznámila, že za výpadkem byly stavební práce, při kterých byly poškozeny optické kabely. Frankfurtské letiště kolem poledne uvedlo, že zruší všechny přílety a že letadla začne odklánět na jiná letiště. Odpoledne byly přílety obnoveny a později se přidaly také odlety, jak se začaly systémy vracet k normálu.
Lufthansa, ilustrační fotografie.

Stávka pilotů Lufthansy ochromila v Německu leteckou dopravu

Stávka pilotů německých aerolinek Lufthansa dnes ochromila leteckou dopravu, zrušeny jsou i spoje do České republiky. Na velkých německých letištích se u přepážek společnosti tvoří dlouhé fronty lidí, kteří se snaží najít náhradu za zrušené lety. Lufthansa vyzvala cestující, aby na letiště nejezdili, pokud byl jejich let odřeknut. Stávka za vyšší mzdy se koná v době, kdy ve třech západoněmeckých spolkových zemích končí prázdniny.

Více souvisejících

Lufthansa stávka Letiště Berlín

Aktuálně se děje

Aktualizováno před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Orangutan sumaterský, ilustrační fotografie.

ZOO odhalila jméno novorozeného orangutana. V indonéštině znamená naději

Orangutan sumaterský, který se narodil v ZOO Praha přesně před měsícem, dostal jméno Harapan, které v indonéštině znamená "naděje". Jméno vybrali chovatelé z téměř dvou tisícovek návrhů veřejnosti. V neděli ho slavnostně odhalili společně s ředitelem ZOO Miroslavem Bobkem ministr zahraničí Jan Lipavský či britský velvyslanec Matt Field. 

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Volby, ilustrační fotografie.

Eurovolby se blíží. Na ANO se dotahuje Spolu, ukazuje nový průzkum

Evropské volby, které jsou na programu příští týden, by teď v Česku vyhrálo hnutí ANO, vyplývá z průzkumu agentury STEM/MARK na vzorku 1623 respondentů. Europoslanců by však měl vítěz stejně jako druhá koalice Spolu. K zisku alespoň jednoho mandátu má namířeno šest subjektů.

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Garri Kasparov, foto: Frank Hoppe

Kasparov je pro Moskvu zahraničním agentem. Hrozí mu stíhání

Šachovému velmistrovi Garrimu Kasparovovi hrozí v rodné zemi, kterou opustil před deseti lety, další trestní stíhání za porušení zákona o tzv. zahraničních agentech. Informovala o tom ruská státní agentura TASS. Kasparov by v případě odsouzení mohl jít do vězení. 

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

včera

včera

Zesnulý šéf Wagnerovců Prigožin má u hrobu novou sochu

Zesnulý zakladatel žoldnéřské Wagnerovy skupiny Jevgenij Prigožin, který loni uspořádal vzpouru proti Putinovu režimu, se dočkal nové sochy. Odhalena byla v sobotu u jeho hrobu v Petrohradě, vojáci k ní položili květiny, informovala agentura AFP.

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy