I agentura D&B snižuje rating Polsku

New York - Dun & Bradstreet (D&B - NYSE:DNB), vedoucí globální poskytovatel ekonomických informací, a strategický partner poradenské společnosti Bisnode, snížil rating Polska v kategorii mírného rizika návratnosti investice o jeden stupeň z DB3a na DB3b. Důvodem jsou obavy z oslabování právního státu.

Dun & Bradstreet (D&B) snížila indikátor rizikovosti Polska v rámci kategorie mírného rizika návratnosti investice z DB3a na DB3b při zhoršeném výhledu. „Z hlediska rizika země je nedávný vývoj znepokojující, a nelze vyloučit další oslabování právního státu. Vážně ohrožena by mohla být nezávislost soudního systému. Vymáhání pohledávek vůči polskému státu nebo polským společnostem, které jsou dobře nepojeny na novou vládu, by se mohla ještě víc zkomplikovat," uvádí se v analytické zprávě Dun & Bradstreet.

Přehled vybraných evropských zemí podle D&B Ratingu v lednu 2016

Země / Rating

Německo / DB1dVelká Británie / DB2aRakousko / DB2cČeská republika / DB2dSlovensko / DB2dPolsko / DB3bMaďarsko / DB4b

D&B Indikátor rizikovosti zemí poskytuje mezinárodní komparativní hodnocení rizika při obchodování v jednotlivých zemích. Tento kompozitní index je výsledkem důkladné analýzy politického, komerčního, makroekonomického a externího rizika, a klade si za cíl predikovat riziko dané země zejména z pohledu návratnosti investic v horizontu dvou let.

Související

Evropská Unie

Další odchod z EU? Šance jsou malé, neodejde Polsko ani Maďarsko

Odborníci z Polska vyjádřili názor, že pravděpodobnost tzv. polexitu, tedy vystoupení Polska z Evropské unie, je velmi nízká. Tento postoj zazněl v úterý, krátce před oslavami 20. výročí vstupu země do EU, informuje agentura PAP. Podobně nízká je i šance na vystoupení Maďarska.

Více souvisejících

Polsko ratingy od agentur D&B

Aktuálně se děje

před 25 minutami

před 35 minutami

před 1 hodinou

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 8 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Většina Američanů věří, že Čína využívá TikTok k ovládání občanů v USA

Podle průzkumu agentury Reuters/Ipsos věří většina Američanů, že Čína využívá sociální síť TikTok k formování veřejného mínění v USA. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy