Američané TTIP aktivně ukončili, trvá na svém německý vicekancléř

Berlín - Německý vicekancléř Sigmar Gabriel dnes uvedl, že rozhovory o TTIP ukončila neochota Američanů přistoupit na kompromis. Ninistr zahraničí Frank-Walter Steinmeier volil méně ostrá slova a prohlásil, že USA a EU zbývá ještě mnoho práce při dojednávání potřebných standardů.

Obě strany mají nadále "velmi daleko" k vysoké kvalitě standardů a postupů, které si Brusel dokázal vyjednat v samostatné dohodě o volném obchodu s Kanadou, řekl šéf německé diplomacie.

Tempo rozhovorů zůstává podle něj nejasné, a to nejen kvůli obezřetnosti, ke které vybízejí oba američtí prezidentští kandidáti Hillary Clintonová a Donald Trump.

Psali jsme:
USA a Itálie nadále počítají s dohodou TTIP, jednání vstupuje do ožehavé fáze
TTIP se hroutí. Francie dohodu nepodporuje, vyjednávání chce zastavit
 

Gabriel v neděli řekl, že rozhovory v podstatě zkrachovaly, jen si to nikdo nechce připustit. Dnes prohlásil, že Spojené státy rozhovory v podstatě ukončily, protože Washington nebyl připraven dohodnout se na kompromisu se svými evropskými protějšky. Žádné oficiální prohlášení, že jednání skončila bez dohody, ministr nečeká.

"Domnívám se, že Američané TTIP aktivně ukončili. Nepozoruji žádnou ochotu dohodnout se s Evropany na kompromisu," prohlásil podle agentury Reuters ministr na tiskové konferenci.

Gabriel je předsedou SPD, která tvoří spolkovou vládu s Merkelovými konzervativci. Mnoho sociálních demokratů má k TTIP hluboké výhrady, Kancléřka ale rozhovory podporuje.

Související

TTIP, ilustrační foto

Dohoda Junckera s Trumpem není návratem k TTIP, krotí diplomat nadšení

Brusel - Středeční dohoda mezi americkým prezidentem Donaldem Trumpem a šéfem Evropské komise Jeanem-Claudem Junckerem vyvolala vlnu nadšení. Bruselský diplomat dnes nicméně upozornil, že se nejedná o návrat ke smlouvě známé jako Transatlantické obchodní a investiční partnerství (TTIP).

Více souvisejících

TTIP (Dohoda o Transatlantickém obchodním a investičním partnerství) Německo USA (Spojené státy americké)

Aktuálně se děje

před 9 minutami

před 18 minutami

před 1 hodinou

před 3 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy