Brexit je nejhloupější nápad za 100 let, spustil šéf Ryanair

Šéf irských nízkonákladových aerolinek Ryanair Michael O'Leary označil brexit za nejhloupější nápad za 100 let. "Jsem si ale jist, že žádný tvrdý brexit nebude," dodal na dnešní tiskové konferenci ve Vídni na téma odchodu Británie z Evropské unie bez dohody. Na tiskové konferenci se ale věnoval také plánům své firmy a připustil, že by Ryanair mohl koupit jednu či dvě menší letecké společnosti.

Výsledek jednání o vystoupení Británie z EU firmu podle O'Learyho víceméně neovlivní, protože Ryanair je v unii registrován. "Brexit se mnohem výrazněji dotkne leteckých společností registrovaných v Británii," domnívá se šéf největších nízkonákladových aerolinek v Evropě.

Za nejlepší řešení současné situace považuje O'Leary přechodné období, během nějž "si to Londýn promyslí a nakonec v EU zůstane." Kdyby mělo dojít na druhé referendum, věří irský manažer v jiný výsledek než v hlasování z roku 2016. Myslí si totiž, že by přišlo hlasovat více mladých lidí.

O'Leary také uvedl, že Ryanair by mohl své podnikání v příštích letech rozšířit akvizicí "jedné či dvou aerolinek." Nebude to ale podle něj "nic velkého", podmínkou by bylo, aby takové akvizice firmě přinesly nové letecké základny v Evropě.

Ryanair létá do desítek zemí, včetně České republiky. Loni přepravil zhruba 139 milionů cestujících.

Související

RyanAir

Letadlo Ryanair z Katovic do Atén doprovázely stíhačky kvůli bombové hrozbě

Dva řecké stíhací letouny F-16 dnes doprovázely letadlo společnosti Ryanair mířící z polských Katovic do řeckého hlavního města Atén. Učinily tak z preventivních důvodů poté, co byla nahlášena hrozba bombového útoku na palubě, napsala agentura AFP. Letoun s více než 190 lidmi na palubě odpoledne bezpečně přistál na mezinárodním letišti v Aténách. Poplach byl planý.
Boeing 737-800 společnosti RyanAir

Šéf Ryanairu: Pilot letu, který byl odkloněn do Minsku, neměl na výběr

Pilotovi letu společnosti Ryanair, který byl v květnu po zásahu běloruských úřadů odkloněn ze své trasy Atény-Vilnius do Minsku, nebylo umožněno spojit se s aerolinkami, aby se s nimi poradil o nouzovém přistání, uvedl generální ředitel letecké společnosti Michael O'Leary. Poté, co dispečeři pilota upozornili na vážnou hrozbu bombovým útokem, neměl na výběr a musel se podřídit jejich výzvám, vysvětlil podle stanice BBC O'Leary parlamentnímu výboru pro dopravu.

Více souvisejících

RyanAir Michael O'Leary (Ryanair) Velká Británie Brexit

Aktuálně se děje

Aktualizováno před 41 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Válka v Izraeli

USA nepovažují zabíjení Palestinců v Pásmu Gazy za genocidu

Administrativa amerického prezidenta Joea Bidena nepovažuje zabíjení Palestinců v Pásmu Gazy izraelskou armádou, která vede válku proti militantnímu hnutí Hamás, za genocidu. V pondělí to uvedl poradce Bílého domu pro národní bezpečnost Jake Sullivan, informuje agentura Reuters.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Ondřej Zajíc

Autoři absurdního dramatu cítí, že naše civilizace je v koncích, říká režisér Ondřej Zajíc

Divadelní hra "Koza aneb Kdo je Sylvie", kterou před 22 lety napsal Edward Albee je provokativním dramatickým dílem, které zkoumá hluboké lidské emoce a konflikty. Režisér Ondřej Zajíc přináší svůj unikátní pohled na Albeeho text, prostřednictvím inovativního a emotivního ztvárnění. Inscenace Koza aneb Kdo je Sylvie, nabízí divákům silné a nekompromisní reflexe lidské podstaty a jejích temných stránek.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Mychajlo Podoljak, poradce z kanceláře ukrajinského prezidenta

Kyjev: Putinovy změny ukazují na totální militarizaci ekonomiky

Změny v ruské vládní struktuře, které navrhl prezident Vladimir Putin, ukazují na "totální militarizaci ekonomiky a restrukturalizaci armádních zásobovacích systémů pro nekonečnou válku," uvedl Mychajlo Podoljak, poradce vedoucího kanceláře ukrajinského prezidenta, v reakci na nové personální obsazení po Putinově inauguraci.

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 8 hodinami

včera

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 v Praze

Češi ve třetím zápase na MS poprvé padli. Po bojovném výkonu prohráli se Švýcary až na nájezdy

Podobně jako na úvod v pátek s Finskem také v pondělí večer hrál český národní tým vyrovnaný a tudíž další těžký duel, tentokrát se Švýcarskem. Oproti zmiňovanému zápasu se severským soupeřem se fanoušci gólů ze hry dočkali, přičemž padnul pokaždé jeden na obou stranách. Rozdílovým hráčem duelu se nakonec stal nováček ve švýcarském týmu Kevin Fiala, jenž po příjezdu ze zámoří nejenže otevřel skóre, ale proměnil také první ze švýcarských nájezdů.

včera

včera

včera

Česká televize

Nečekaná rána pro program MS v České televizi. Expert Antoš měl autonehodu na skútru

Zbytek vysílání České televize z letošního domácího mistrovství světa v hokeji bude odlišný od úvodních hracích dní. Už totiž tuzemští fanoušci neuslyší hlas známého experta a spolukomentátora Milana Antoše, který měl po nedělním hracím dni v noci při cestě domů autonehodu. Při jízdě na skútru ho srazilo auto. Podle informací serveru sport.cz má 10 zlomenin, přičemž jde o zlomená žebra a vážně poraněnou nohu. Nyní ho čeká operace. Podle informací deníku Sport se pak zranila na in-line bruslích i další tvář hokejového vysílání ČT sport, komentátor Michal Dimitrov.

včera

Zemřel Arthur L. Irving, kanadský miliardář a naftař

Podle tiskové zprávy společnosti Irving Oil zemřel v pondělí ve věku 93 let Arthur L. Irving, emeritní předseda a bývalý prezident společnosti.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy