Taxify mění název na Bolt, sdílet můžete i elektrickou koloběžku

Estonská technologická firma Taxify, která provozuje sdílenou taxislužbu ve 30 zemích, mění název a celosvětově bude vystupovat pod značkou Bolt. Převezme tedy stejný název, který od loňska využívá pro své elektrické koloběžky. Spolu s jménem firma mění i své logo.

Změna byla motivována snahou upravit značku tak, aby lépe odpovídala širší vizi mobility, kterou společnost zastává, uvedla dnes firma. Aplikaci je možné využít ke svezení v autě, na motorce nebo si půjčit sdílenou elektrickou koloběžku.

Posun ve jménu a vize přichází v době, kdy společnost zahájila rozhovory o dalším kole financování, upozornil server TechCrunch. V minulém kole, které bylo uzavřeno vloni v květnu, podnik získal 175 milionů dolarů (3,96 miliardy Kč) a ocenění na jednu miliardu dolarů. K hlavním investorům se řadí německá automobilka Daimler a čínská alternativní taxislužba Didi.

Zakladatel a šéf firmy Markus Villig nyní potvrdil, že firma míří výš. Tehdy měla 10 milionů uživatelů v 25 zemích; nyní má 25 milionů uživatelů ve 30 zemích v Evropě, Africe a dalších oblastech.

Související

Ilustrační foto

Taxikáři se bouří. Pochodovali Prahou na protest proti novele zákona

Zhruba třicet vozů taxi se dnes dopoledne sjelo na parkovišti na pražském Strahově k protestu proti novele zákona o silniční dopravě, která podle nich vychází vstříc alternativním poskytovatelům taxislužeb typu Uber či Bolt (dříve Taxify). Následně se průvod asi čtyř desítek lidí vydal pěšky na Malostranské náměstí, kde taxikáři přečetli dvě prohlášení, jedno adresované vládě a druhé americkému velvyslanci. Novelu zákona schválila vláda a nyní ji bude projednávat Parlament. Vozidla taxislužeb by podle ní už nemusela mít taxametr ani střešní svítilnu, ruší i zkoušky z místopisu.
protest taxikářů proti Uber (Praha, 9.2.2018)

Taxikáři chystají na pondělí pochod Prahou. Vadí jim novela, která prý straní Uberu

V pondělí dopoledne se bude v Praze konat protest řidičů taxi proti novele zákona o silniční dopravě, která podle nich vychází vstříc alternativním poskytovatelům taxislužeb typu Uber či Taxify. Řidiči se sejdou v 09:00 na Strahově a poté se vydají pěšky na Malostranské náměstí, kde plánují protestní shromáždění. Novelu zákona schválila vláda a nyní ji bude projednávat Parlament. Vozidla taxislužeb by podle ní už nemusela mít taxametr ani střešní svítilnu, ruší i zkoušky z místopisu.

Více souvisejících

Taxify Bolt (Taxify) estonsko Ekonomika Taxi elektrické koloběžky

Aktuálně se děje

před 38 minutami

před 59 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Wladyslaw Kosiniak-Kamysz

Polsko vnímá nové riziko z Ruska. Upozornil na něj prestižní deník

Polské bezpečnostní služby jsou v plné pohotovosti kvůli hrozbě bombových útoků a záškodnických akcí ze strany Ruska na území Evropy, řekl polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz v úterý. Reagoval tak na článek deníku Financial Times, že Moskva plánuje násilné sabotáže v zahraničí. 

před 5 hodinami

před 6 hodinami

včera

Vláda ČR

Vláda schválila novelu atomového zákona, pomůže urychlit výstavbu nových bloků

Rychlejší výstavba nových jaderných bloků a také snazší povolovací procesy při zavádění malých modulárních reaktorů jsou hlavními body novely atomového zákona, jejíž návrh schválila vláda na úterním jednání. Odsouhlasila i návrhy novel zákonů o rozpočtovém určení daní, o sociálních službách nebo o nemocenském pojištění a také znění úplně nového zákona o Národní rozpočtové bance. A věnovala se i pomoci mrazy postiženým ovocnářům a dalšímu antibyrokratickému balíčku.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Britové řeší čínský hackerský útok, zatímco je Si Ťin-pching v Evropě

Čína je podle informací Sky News zodpovědná za hackerský útok, při němž došlo k nabourání počítačového systému britského ministerstva obrany a úniku personálních údajů zaměstnanců úřadu. Vláda má v úterý o incidentu informovat poslance. Věc vyšla najevo v době, kdy je čínský prezident Si Ťin-pching na návštěvě v Evropě. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy