Subway plánuje otevřít ve střední Evropě 35 restaurací

Praha - Jeden z největších fast-foodových řetězců na světě, společnost Subway, plánuje letos otevřít v pěti zemích střední a východní Evropy 35 nových restaurací. V České republice chce franšízová síť vybudovat pět nových restaurací a dostat se tak na celkově 15 prodejen sendvičů, uvedla firma ve čtvrtek.

Nejvíce nových restaurací, zhruba 20, chce letos otevřít řetězec Subway v Polsku. Další nové pobočky chce síť otevřít také na Slovensku a v Maďarsku.

"Tři z pěti nových restaurací v Česku plánujeme otevřít v Praze. Již jsou rozjednány lokality Chodov a Smíchov," upřesnil manažer rozvoje sítě Subway pro střední a východní Evropu Martin Princ. Do pěti let chce mít síť restaurací rychlého občerstvení Subway v tuzemsku na 55 restaurací, všechny přitom bude provozovat na principu franšízingu, tedy prodejem licencí.

Oproti roku 2009 očekává letos franšízová síť Subway mírné oživení trhu. "Předpokládáme, že s mírným oživením ekonomiky se také zvýší prodej sendvičů. Prodej v našich restauracích v Česku by se měl letos zvýšit zhruba o tři procenta. Přibližně stejně by měly vzrůst zisky našich franšízantů," uvedl Princ.

V loňském roce otevřela síť Subway v Česku pět restaurací. V celé střední a východní Evropě to bylo 53 nových restaurací, plánovala přitom necelých 30. Nejvíce se řetězec Subway prosadil v Rusku, kde otevřel 25 nových restaurací. Následovalo Polsko s 19 novými restauracemi.

Subway založili v roce 1965 v Milfordu Fred DeLuca a Peter Buck. V současnosti je řetězec svíce než 32 tisíci restauracemi v 91 zemích největším franšízovým řetězcem orientovaným na prodej dlouhých sendvičů na světě. V 18 zemích světa největším na trhu co do počtu otevřených restaurací.

Související

Restaurace Subway v Opavě

Restaurace Subway nově otevřeny u D1 a v Opavě

Brno - Nově otevřená restaurace Subway ve Velkém Meziříčí dokazuje, že je mezi řidiči zájem o kvalitní a zdravější stravování. Zákazníci si k pobočce u sjezdu 146 rychle našli cestu, ačkoli se nenachází u žádného odpočívadla či benzinové pumpy. Druhá restaurace byla otevřena v Opavě. Je jedenáctá na Moravě a ve Slezsku a sedmnáctá v České republice. Celoevropsky oslavila v říjnu značka Subway překročení počtu 4500 restaurací.

Více souvisejících

subway fastfood

Aktuálně se děje

Aktualizováno před 31 minutami

před 31 minutami

před 32 minutami

Aktualizováno včera

včera

včera

Londýnský starosta Sadiq Khan

Londýn beze změny. Starostou metropole bude nadále Sadiq Khan

V čele Londýna bude nadále labourista Sadiq Khan, který byl v sobotu zvolen na rekordní třetí po sobě jdoucí funkční období. Podle agentur je jeho aktuální vítězství nad konzervativci o to důležitější, že Velkou Británii čekají za několik měsíců všeobecné volby. Labouristé v nich budou favority. 

Aktualizováno včera

včera

včera

Kim Čong-un

VIDEO: Diktátor Kim Čong-un se stal hvězdou TikToku s propagandistickou písní „Přátelský otec“

Severokorejská propagandistická píseň "Friendly Father" (Přátelský otec) oslavující Kim Čong-una zaznamenala obrovský úspěch na sociální platformě TikTok, kde získala miliony zhlédnutí. Tato píseň, která chválí komunistického diktátora Severní Koreje, si získala oblibu zejména mezi mladou generací Z, která ji sdílela a komentovala s obrovským nadšením. Jeden uživatel ji označil jako "to, co jsem potřeboval dneska slyšet", zatímco další se dokonce zeptal, zda je k dispozici na hudební platformě Spotify.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Hasiči, ilustrační fotografie.

Požár v Tlumačově zaměstnal hasiče. Dva se zranili

Hasiči v sobotu zasahovali u požáru na autovrakovišti v Tlumačově na Zlínsku. Dva z nich se při zásahu, během kterého byl vyhlášen třetí stupeň poplachu, zranili. Zasahovalo celkem třináct hasičských jednotek, příčina je předmětem vyšetřování. 

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

Ukrajina odpálila na Krym rakety ATACMS. Americká munice už pomáhá

Ruská protivzdušná obrana zničila čtyři rakety dlouhého doletu, které ukrajinské síly odpálily na poloostrov Krym. Oznámilo to v sobotu ráno ruské ministerstvo obrany, podle něhož šlo o střely ATACMS dodané Spojenými státy.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy