Byznys za miliardy: Mágové a kartářky vydělávají na zoufalství

Řím - Amulety zajišťující svému nositeli, že najde práci, za 200 eur (5400 Kč). Věštění osudu z hvězd online za 50 eur (1350 Kč). Více než 1000 eur (27.000 Kč) za rady, jak čelit nepříznivému osudu. Zvyšuje se počet těch, kdo se uchylují k magii a výkladu z karet, aby nalezli klid duše a vyřešili své existenční problémy. Zisky těch, kdo takové služby poskytují, značně vzrostly a často unikají zdanění, píše italský deník Corriere della Sera.

Ekonomická krize prospívá mágům a kartářkám; okultním praktikám věří 13 milionů Italů. V době, kdy se na dlažbě ocitají miliony lidí, se stále více Italů, kteří přišli o práci, obrací na věštce a kartářky v naději, že jim to pomůže vyřešit jejich problémy. 

Beznaděj a zranitelnost přinášejí obrovský zisk těm, kdo se často uchylují k podvodům a psychologickým manipulacím. Hovoří se o byznysu s obratem ve výši 6,5 miliardy eur (175,5 miliardy Kč) ročně, z nichž značnou část vydělávají tito podvodníci na černo. 

Jde o neprůhledný sektor, který trvale roste, mimo jiné i díky vydatné přítomnosti na webových stránkách. "Experty na budoucnost" kontaktuje prostřednictvím internetu stále více lidí, někteří třeba jen ze zvědavosti. Takzvaní "senzitivové" se přizpůsobili měnícím se časům a nabízejí možnost platby přes chytrý telefon a tablet.

Například po zadání hesla "kartářky" nalezneme na Googlu 367.000 webových stránek zasvěcených magii a okultismu. Ty slibují pomoc po celých 24 hodin a konkrétní řešení problémů s prací, láskou či majetkem. Rady poskytují i po telefonu, kdy jedna minuta stojí od 0,80 po 1,20 eura (22 až 32,50 Kč). Někteří nabízejí "balíčky" s konzultacemi trvajícími od 30 do 150 minut. Více než dvě hodiny konverzace tak nakonec může stát 120 eur (3250 Kč).

Jiní mágové na internetu požadují platbu na jakési záhadné číslo ve Švýcarsku. Například s kartou Visa můžete za 80 až 200 eur (2160 až 5400 Kč) dostat blíže nespecifikované amulety pro štěstí až do domu. Někteří dokonce vymysleli amulety "nabité energií". Ty se ovšem musejí každý měsíc znovu "nabít". Jak? Samozřejmě za další peníze.

Webové stránky nabízejí široký výběr mágů či kartářek. Ve většině případů se ovšem nejedná o zkušené odborníky na esoterismus, ale o operátory call center, kteří mají za úkol udržet zákazníka co nejdéle na telefonu a vytvořit u něho psychickou závislost. Anonymita, kterou klientovi poskytuje internet, jej však vystavuje mnohem většímu nebezpečí, že se ocitne v rukou šarlatánů.

Kartáře si oblíbila šlechta

Zpočátku lidé, kteří ovládali umění výkladu karet byli považováni za lidi, hovořící se zlými silami, byli vyháněni ze měst a lidé se jich báli. Postupem časů se ale kartářům dostalo uznání obzvláště u mnohých majetných šlechticů, kteří se zajímaji o jejich budoucnost, nebo chtěli skrz karty radu, jak a kudy postupovat v boji. Není ani vyloučeno, že mnohé osobnosti, které vykládali kartu se věnovali hluboce i magii.

Nejčastěji jsou používány karty tarotové, kterých je celkem 78 kusů. Dělí se na velkou a malou Arkánu. Jsou vhodné pro výklad jak v oblasti mezilidských vztahů, financí i zdraví. Řadí se mezi jedny z nejuniverzálnějších karet pro vykládání. Důležité jsou nejen hodnoty karet, ale i to co karty pomocí obrázků zobrazují. Důraz je kladen na značnou symboliku. Je zde na každé kartě mnoho drobných symbolů a každý z nich něco znamená.

Dále velmi často používané jsou karty cikánské. Kompletní sada obsahuje 32 karet. Dokáží nás připravit na budoucí události a varovat před skrytými překážkami. Tyto karty jsou též velmi pestře pomalovány a je velmi důležitý symbol, který zobrazují. Dokáží nám i určit k čemu v budoucnosti dojde, kde si věřit a kde si naopak dát pozor.

Karty kanastové jsou také velmi vhodnými kartami pro výklad. Dá se použít buď celá sada 104 karet nebo pouze poloviční 52 karet. Setkáváme se v dnešní době s mnoho názory na tyto karty. Jedna strana tyto karty zatracuje, že jsou to karty určené pro hraní her, nikoli pro vykládání. Druhá strana naopak vidí v těchto kartách vysokou rozmanitost a široké možnosti pro výklad. Nejenže karty jsou rozčleněny dle výše jejich hodnoty, pomocí které zjistíme, jak je celá situace vážná, nebo jak to kdo myslí, jakou tomu přikládá váhu, ale je zde rozlišena i osobnost muže a ženy a díky srdcovým, károvým, pikovým a křížovým kartám poznáme v jaké roli-postavení se tyto karty vůči tazateli staví, informuje ezoportal.cz.

Související

Vláda ČR

Vládní konsolidační balíček zdraží léky, vodu či bydlení. Vyšší daň čeká firmy a majitele nemovitostí, dlouhodobě příznivé je výrazné seškrtání dotací

Konsolidační balíček, který dnes představila vláda, by měl v příštím roce zajistit státnímu rozpočtu úsporu zhruba 94 miliard korun, v letech 2024 a 2025 dohromady přibližně 148 miliard korun, komentuje ekonom Kovanda. Tyto sumy jsou evidentně kompromisní. Část vládní koalice totiž žádala úspory i citelně převyšující hranici 100 miliard korun již v příštím roce. 
USD, Photo by Vladimir Solomianyi

V USA se zvyšuje riziko recese, která by neblaze dolehla i na Česko

Objem nově poskytnutých úvěrů v USA klesl v posledních dvou březnových týdnech nejvíce v historii, komentuje Lukáš Kovanda. Americká centrální banka, jež data včera zveřejnila, danou časovou řadu publikuje za období od roku 1973. Ve dvou týdnech končících 29. březnem se objem nově poskytnutých úvěrů komerčních bank v USA snížil o takřka 105 miliard dolarů. 

Více souvisejících

krize podvod astrologie

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

včera

včera

včera

Kuleba: Rusko bude možné zapojit do mírových jednání až po mírovém summitu

Ukrajinský ministr zahraničních věcí Dmytro Kuleba zastává názor, že Rusko bude možné zapojit do mírových jednání, ale až po mírovém summitu, který se v polovině června uskuteční ve Švýcarsku bez účasti delegace z Moskvy.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy