Deutsche Bank je opět ve ztrátě, loni činila 5,3 miliardy eur

Finanční ústav Deutsche Bank vykázal kvůli nákladné restrukturalizaci za loňský rok ztrátu 5,27 miliardy eur (133,1 miliardy Kč), zatímco o rok dříve měla zisk 341 milionů eur. Ztráta je vyšší, než čekali analytici. Za čtvrté čtvrtletí největší německá banka prodělala 1,6 miliardy eur, a zaznamenala tak třetí ztrátový kvartál za sebou.

Analytici v průměru očekávali za loňský rok ztrátu 5,1 miliardy eur a za poslední čtvrtletí jednu miliardu eur, uvedl server CNBC.

Za posledních pět let už má Deutsche Bank úhrnou ztrátu 15 miliard eur, zatímco v předchozím pětiletém období vykázala zisk devět miliard eur. Akcie Deutsche Bank pak za posledních deset let odepsaly zhruba 82 procent hodnoty.

Christian Sewing on #dbresults for the 2019 financial year.https://t.co/wDC57HT05U pic.twitter.com/2X7sKxtRpZ

— Deutsche Bank (@DeutscheBank) January 30, 2020

Banka v posledních letech čelila řadě ztrát a skandálů, které jí přiměly k jedné z nejrozsáhlejších restrukturalizací v investičním bankovnictví od finanční krize. Loni banka ohlásila, že o práci přijde 18.000 lidí, z toho polovina v Německu. V to dobu to představovalo bezmála 20 procent zaměstnanců.

Před ohlášením restrukturalizačního plánu Deutsche Bank jednala o spojení s největším domácím konkurentem Commerzbank. Firmy ale později uvedly, že rozhovory ukončily bez uzavření dohody.

Deutsche Bank byla založena v roce 1870 a je považována za jednu z nejdůležitějších bank pro globální finanční systém, spolu s americkými bankami JPMorgan Chase & Co, Bank of America a Citigroup.

Související

Sídlo Deutsche Bank

Německá policie provedla razii v Deutsche Bank

Němečtí vyšetřovatelé dnes provedli razii v Deutsche Bank kvůli jejímu možnému selhání v boji proti praní špinavých peněz. Podle zdrojů deníku Handelsblatt je do něj zapojen člen rodiny syrského prezidenta Bašára Asada.
Donald Trump

Od Trumpa se odklání i Deutsche Bank, jeho úvěrový partner

Od amerického prezidenta Donalda Trumpa se po nepokojích v Kapitolu z minulého týdne odklání i největší německá bankovní společnost Deutsche Bank, která je Trumpovým hlavním úvěrovým partnerem. S odkazem na své zdroje to napsal list The New York Times (NYT), podle něhož prezidentova společnost The Trump Organisation čelí po středečních událostech řadě problémů, z nichž by se podle NYT již nemusela plně zotavit. Zprávy stran rozvázání spolupráce banky s Trumpem zatím nekomentovala ani instituce, ani prezident.

Více souvisejících

Deutsche Bank Ekonomika Německo

Aktuálně se děje

před 50 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 5 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Počasí narušilo lodní dopravu v Panamském průplavu, zjistili vědci. Region postihlo rekordní sucho

Klimatický fenomén známý jako El Niňo byl klíčovou příčinou nízkých srážek a rekordního sucha, které loni narušily lodní dopravu v Panamském průplavu. Ve středu to uvedli vědci, informuje agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy