Deutsche Bank kvůli koronaviru zavře pětinu poboček

Největší německá banka Deutsche Bank (DB) plánuje, že kvůli koronaviru zavře na domácím trhu pětinu poboček. S odkazem na jejího vedoucího zaměstnance o tom dnes informovala agentura Reuters. Banka podle něj reaguje na změnu chování klientů a musí šetřit.

Podle Philippa Gossowa, který má v Deutsche Bank na starosti retailové bankovnictví, by měla být síť poboček osekána na 400 ze současných zhruba 500 "co možná nejrychleji". Zavřít by se měly převážně pobočky ve městech.

Německé banky udržují rozsáhlou síť poboček ve srovnání se zeměmi jako je Nizozemsko a Británie, protože němečtí klienti si ještě nezvykli na internetové bankovnictví. O tom, kolik poboček si ponechat, ale přemýšlejí v Evropě kvůli pandemii i další banky, připomněla agentura Reuters.

Konkurentka DB, společnost Commerzbank, se nedávno rozhodla zavřít 200 z tisícovky poboček a o uzavírání dalších stovek uvažuje.

Deutsche Bank čelila v posledních letech řadě ztrát a skandálů, které ji přiměly k jedné z nejrozsáhlejších restrukturalizací v bankovnictví od finanční krize. Ve druhém čtvrtletí navzdory koronavirové krizi dosáhla hrubého zisku 158 milionů eur (4,3 miliardy Kč) po ztrátě 946 milionů eur před rokem, kdy měly na hospodářský výsledek negativní dopad rozsáhlé restrukturalizační náklady.

Související

Sídlo Deutsche Bank

Německá policie provedla razii v Deutsche Bank

Němečtí vyšetřovatelé dnes provedli razii v Deutsche Bank kvůli jejímu možnému selhání v boji proti praní špinavých peněz. Podle zdrojů deníku Handelsblatt je do něj zapojen člen rodiny syrského prezidenta Bašára Asada.
Donald Trump

Od Trumpa se odklání i Deutsche Bank, jeho úvěrový partner

Od amerického prezidenta Donalda Trumpa se po nepokojích v Kapitolu z minulého týdne odklání i největší německá bankovní společnost Deutsche Bank, která je Trumpovým hlavním úvěrovým partnerem. S odkazem na své zdroje to napsal list The New York Times (NYT), podle něhož prezidentova společnost The Trump Organisation čelí po středečních událostech řadě problémů, z nichž by se podle NYT již nemusela plně zotavit. Zprávy stran rozvázání spolupráce banky s Trumpem zatím nekomentovala ani instituce, ani prezident.

Více souvisejících

Deutsche Bank banky Německo Ekonomika

Aktuálně se děje

před 59 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 6 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Počasí narušilo lodní dopravu v Panamském průplavu, zjistili vědci. Region postihlo rekordní sucho

Klimatický fenomén známý jako El Niňo byl klíčovou příčinou nízkých srážek a rekordního sucha, které loni narušily lodní dopravu v Panamském průplavu. Ve středu to uvedli vědci, informuje agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy