Ford prodloužil odstávky výroby v Evropě do 4. dubna

Americká automobilka Ford Motor prodloužila dočasné přerušení výroby automobilů a motorů ve většině svých evropských továren kvůli koronaviru minimálně do 4. dubna. Informovala o tom firma.

"Plány Fordu na obnovení produkce jsou silně závislé na vývoji pandemie nemoci COVID-19 v příštích týdnech, státních restriktivních opatřeních, problémech v dodavatelském řetězci a provozuschopnosti sítě našich prodejců," píše se v tiskové zprávě automobilky.

Evropské sdružení výrobců automobilů (ACEA) tento týden uvedlo, že dočasné uzavírky továren kvůli koronaviru se již dotkly více než 1,1 milionu Evropanů pracujících ve výrobě automobilů, včetně minimálně 45.000 pracovníků v České republice.

#COVID19 ⚠️ Jobs of over 1.1 million EU #automobile workers affected so far, data shows ?‍? | PRESS RELEASE: https://t.co/Y9wDs2Ttqb pic.twitter.com/NFgroABV94

— ACEA (@ACEA_eu) March 31, 2020

Výroba automobilů v Evropské unii přímo zaměstnává 2,6 milionu lidí. Širší automobilový průmysl pak v EU přímo či nepřímo zajišťuje práci pro 13,8 milionu lidí, napsala ACEA.

Škoda Auto ve středu podruhé prodloužila odstávku výroby ve svých třech českých závodech, a to do 20. dubna. Automobilka kvůli koronaviru zastavila výrobu v Mladé Boleslavi, Kvasinách a Vrchlabí ve středu 18. března večer.

Související

Více souvisejících

ford motor company automobilový průmysl Ekonomika Škoda Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)

Aktuálně se děje

před 22 minutami

před 46 minutami

Josef Středula

Odboráři opustili jednání tripartity, potvrdil Středula. Podle vlády k tomu nebyl důvod

Odboráři předčasně opustili pondělní jednání tripartity, informovala ČT s odkazem na předsedu ČMKOS Josefa Středulu. Zástupci vlády, zaměstnavatelů a odborů řešili například aktuální situaci v zemědělství, ukotvení duálního systému vzdělávání do školského systému či vytvoření seznamu zemí, jejichž občané nebudou potřebovat k práci v Česku zvláštní povolení.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

včera

Česká diplomacie objasnila, jak momentálně funguje velvyslanectví v Rusku

České velvyslanectví v Rusku momentálně vede dosavadní druhý tajemník Jan Ondřejka, uvedl mluvčí ministerstva zahraničních věcí Daniel Drake podle České televize. Post velvyslance je momentálně neobsazený, o víkendu to potvrdil ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy