Google chystá další expanzi v EU, do datových center investuje tři miliardy eur

Americká společnost Gogole plánuje v příštích dvou letech investovat do expanze svých datových center v Evropě tři miliardy eur (77,7 miliardy Kč). Řekl to dnes generální ředitel společnosti Sundar Pichai. Celkové investice do internetové infrastruktury firmy v Evropě tak od roku 2007 stoupnou na 15 miliard eur.

Pichai je na návštěvě Finska, nynější předsednické země EU. Sešel se mimo jiné s finským premiérem Anttim Rinnem.

Thank you @sundarpichai for a great meeting and bringing good news to Finland!@Google’s announcement is excellent news for the Finnish economy. It is exactly what my government works for — to get more investments in Finland. pic.twitter.com/IBIav6RCWo

— Antti Rinne (@AnttiRinnepj) September 20, 2019

Google má svá evropská datová centra ve Finsku, Nizozemsku, Irsku a Belgii. Pichai dodal, že investice podpoří v Evropské unii každým rokem 13.000 pracovních míst, napsaly agentury AP a Reuters.

Společnost také oznámila záměr utratit více než dvě miliardy USD (46,9 miliardy Kč) za podporu nových projektů elektřiny z obnovitelných zdrojů v USA, Jižní Americe a Evropě.

Google podepsal celkem 18 dohod o dlouhodobém nákupu elektřiny z projektů obnovitelných zdrojů, které ještě nejsou postavené. Deset z těchto dohod se týká Evropy.

Související

Více souvisejících

Google investice EU (Evropská unie) Finsko Ekonomika Antti Rinne Sundar Pichai

Aktuálně se děje

před 27 minutami

před 57 minutami

před 1 hodinou

Tomáš Zdechovský ve volebním štábu koalice Spolu. (9.6.2024) Prohlédněte si galerii

Zdechovský pro EZ: Úspěch Turka či Konečné je varováním, musíme zabrat. Do kampaně jsem dal maximum

Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) bude europoslancem i dalších pět let, v evropských volbách získal téměř 67 tisíc preferenčních hlasů. V předvolební kampani se podle svých slov vyždímal na maximum. Všímá si přitom toho, že k úspěchu vede cesta i přes sociální sítě jako TikTok či Instagram. Na nového europoslance Filipa Turka je v Bruselu upřímně zvědavý. Zdechovský se dále v rozhovoru pro EuroZprávy.cz vyjadřuje k výběru nového českého eurokomisaře či k náplni své práce v Evropském parlamentu.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

včera

včera

včera

Petr Fiala

Fiala: Česko by mělo za 77 tanků Leopard zaplatit 52 miliard

Česko by mělo za 77 tanků Leopard 2A8 zaplatit 52 miliard korun, řekl dnes na tiskové konferenci premiér Petr Fiala (ODS). Vláda udělala další krok k jejich nákupu a rozhodla o přistoupení k dohodě o společném pořízení tanků s několika evropskými zeměmi, vedenými Německem.

včera

Indie, ilustrační foto

Rusko lže a podvádí Asiaty. Státy chtějí své občany zpět

Indie ve středu oznámila, že požádala Rusko o návrat svých občanů, kteří byli naverbováni do ruské armády. Toto rozhodnutí přišlo po nedávné smrti dvou Indů ve válce na Ukrajině, uvedla televize ABC News. Podobné kroky realizuje také Nepál nebo Srí Lanka.

včera

včera

Hasiči zasahují po srážce vlaku v Pardubicích, Česká republika, 5. června 2024. Prohlédněte si galerii

Strojvedoucí rychlíku si před srážkou uvědomil chybu a zastavil, vyplývá z šetření

Vyšetřování tragické srážky rychlíku a nákladního vlaku, která se na den přesně před týdnem stala v Pardubicích, pokračuje. Podle zjištění Drážní inspekce si strojvedoucí rychlíku uvědomil, že projel návěst, a zastavil. Personál protijedoucího vlaku ale nebyl nijak varován, takže nemohl včas zabrzdit. Podle posledních informací už není nikdo ze zraněných v nemocnici. 

včera

Petr Pavel a Zuzana Čaputová

Čaputová dorazila do Česka na svou poslední zahraniční cestu

Prezident Petr Pavel a jeho manželka Eva dnes odpoledne na Pražském hradě přivítali končící slovenskou prezidentku Zuzanu Čaputovou s partnerem Jurajem Rizmanem. Čaputová touto dvoudenní návštěvou krátce před ukončením svého pětiletého mandátu zakončuje své rozlučkové zahraniční cesty.

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Nebyla to ptačí chřipka. Lékaři popřeli tvrzení WHO o prvním úmrtí na světě

Muž z Mexika nakažený ptačí chřipkou zemřel v důsledku chronických chorob, ne na infekci tímto virem, uvedlo podle serveru The Economic Times tamní ministerstvo zdravotnictví. Světová zdravotnická organizace (WHO) přitom minulou středu oznámila, že v Mexiku zemřel člověk na ptačí chřipku, konkrétně na variantu H5N2. Mělo jít o první potvrzený případ úmrtí na nákazu touto nemocí u člověka. 

včera

Vyšetřování odhalilo motiv střelce z FF UK. Chtěl se pomstít

Muž, který loni v prosinci střílel na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze a také dříve v Klánovickém lese a obci Hostouň, jednal samostatně. Podle závěrů vyšetřování, které zveřejnil server Seznam Zprávy s odvoláním na policejní zdroje, se nechtěl pomstít konkrétní osobě, ale celé společnosti.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy