I vaše podnikání může být efektivní, s nízkými náklady

Komerční sdělení - Kdo nechce být zaměstnancem, ten se zcela pochopitelně rozhodně pro podnikatelskou činnost. A v té hledá nejenom to, aby se mu dařilo, ale hledá v ní zcela jistě také to, aby bylo mnoho věcí co možná nejjednodušších a nejlevnějších. Jaké jsou cesty, jak si podnikání usnadnit a nevyhazovat zbytečně peníze? Podívejte se s námi.

Založit firmu může být hračkou

Řada lidí se obává toho, že založení firmy je dnes poměrně složité. Kdo se rozhodně realizovat tento postup svépomocí, ten dá danému tvrzení za pravdu. Jsou ale i jiné možnosti, kterými se vydat. První z nich se týká cesty, která je spojena s koupí již hotové firmy. Ta se označuje jako ready made a přináší výhodu v tom, že podnikat je možné začít skutečně velmi rychle. Daná firma má řadu výhod, jako je:

Čistá historie a bezdlužnost Možnost různých změn Nízká pořizovací cena

Dále nezapomínejme ani na proces klasického založení. A to s využitím firem, které toto zprostředkují a zajistí. Zakládání sro na podnikatelskou činnost bude spočívat jenom v předání podkladů a následném převzetí samotné firmy. A vzhledem ke sníženým poplatkům je tato možnost stále velmi cenově dostupná. Navíc je firma založena rychle, z vašeho pohledu i velmi efektivně. Bez práce, starostí a složité administrativy.

Kvůli sídlu není nutní kupovat kancelář

Bez čeho se dnes žádná firma neobejde? Je to sídlo. Jedná se o adresu, která je zapsána u konkrétní firmy v obchodním rejstříku. Mnoho podnikatelů si myslí, že kvůli němu musí kupovat, nebo snad pronajímat kancelář. Určitě to není pravda, jelikož jsou i efektivnější a také pochopitelně levnější způsoby. A to nemyslíme nutně to, že si napíšete sídlo firmy na adresu vašeho bydliště. To je nejenom neprofesionální, ale z mnoha důvodů to může být také celkem obtěžující – například kvůli návštěvám z různorodých úřadů.

Tou cestou, kterou byste se měli vydat, je aktuálně nejvíce doporučovaná a poptávaná varianta, kterou je zřízení virtuálního sídla firmy. Jedná se o cestu spojenou s pronájmem konkrétní adresy. Možných variant je mnoho a tak můžete vybrat tu pravou třeba podle blízkosti k vašemu bydlišti, nebo i podle toho, abyste se co nejlépe vyhnuli pravidelné kontrole z úřadů. Virtuální sídla jsou dnes zcela legální možnosti, které využívají jak začínající, tak i větší firmy. A to hlavně pro nízkou cenu a jednoduchost zřízení.

Využívejte online služeb

Aby firma fungovala efektivně, je nutné vždy přesně vědět, co se v ní děje. Málokterý majitel dokáže být vždy přítomen osobně. A tak je možné zvolit různé systémy, pomocí kterých máte o firmě přehled jednoduše online. Lze si je stáhnout do počítače, nebo si nainstalovat Android aplikace, do svého mobilního telefonu. Ať budete kdekoliv, kde je připojení k internetu, je možné mít přehled třeba o:

Fakturách a peněžních tocích Zakázkách a zákaznících Zaměstnancích a jejich efektivitě

To vše během chvíle, po zapnutí vašeho telefonu, nebo třeba tabletu, či notebooku nebo i klasického počítače. Jakmile zjistíte, že něco není v pořádku, ihned provedete požadované kroky.

Naučte se šetřit

Mnoho podnikatelů to neumí a tak se měsíčně mohou připravovat o nemalé peníze. Chcete znát několik tipů, jak a kde ušetřit? Příkladem je třeba spotřební materiál do vaší tiskárny. Můžete si pořídit velmi kvalitní tonery Brother od originálního výrobce, nebo v podobě alternativních, za nižší cenu. Ušetřit lze třeba i na energii. Nejenom, že je vhodné hledět třeba na spotřebu vaší výpočetní techniky. Ušetřit dnes může i správná LED žárovka. Ani zde nezapomínejme na onu efektivitu. Nabídnout může kvalitnější světlo, u kterého se tolik nenamáhají oči, na rozdíl od klasické žárovky.

Související

Ilustrační foto

V Česku se od revoluce zdvojnásobila životní úroveň, ukazuje analýza

Dvě stě tisíc podnikatelů v roce 1990 a jejich pětinásobek o rok později položily základy prosperity současné České republiky. Díky rozvoji podnikatelské sféry výrazně vzrostla životní úroveň lidí. I přestože od roku 2021 lidé čelí vysokému růstu spotřebitelských cen, výdělky zaměstnanců jsou v současnosti oproti roku 1989 v průměru čtrnáctkrát vyšší, přičemž ceny stouply sedminásobně. Produktivita země přepočtená na obyvatele ale stále zdaleka nedosáhla úrovně Německa, uvádí analýza, kterou vypracovali analytici Hospodářské komory u příležitosti Dne boje za svobodu a demokracii. 
Josef Středula

Dálniční známky výrazně zdraží. Živnostníci se bouří, odbory zvažují stávkovou pohotovost

Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR (AMSP ČR) vnímá nutnost a povinnost vlády ČR reagovat na neudržitelný stav veřejných financí, respektive deficit státního rozpočtu. Opatření, která dopadají zejména na malé a střední firmy a živnostníky, ale považuje za neefektivní nebo přímo škodlivé a podvazující ekonomický růst. Naopak v návrzích postrádá prorůstová opatření a skutečné a zásadní zjednodušené celého podnikatelského prostředí. Předseda Českomoravské konfederace odborových svazů Josef Středula řekl, že zváží stávkovou pohotovost.

Více souvisejících

podnikatelé komerční sdělení

Aktuálně se děje

před 56 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Hasiči, ilustrační fotografie.

Požár v Tlumačově zaměstnal hasiče. Dva se zranili

Hasiči v sobotu zasahovali u požáru na autovrakovišti v Tlumačově na Zlínsku. Dva z nich se při zásahu, během kterého byl vyhlášen třetí stupeň poplachu, zranili. Zasahovalo celkem třináct hasičských jednotek, příčina je předmětem vyšetřování. 

Aktualizováno před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Ústav pro studium totalitních režimů.

Kudrnův ÚSTR: Nákladné soudy, odborná ostrakizace, matení veřejnosti

Od nástupu Ladislava Kudrny do funkce ředitele Ústavu pro studium totalitních režimů (ÚSTR) uplynuly dva roky. Letmé ohlédnutí za jeho dosavadním působením v čele uvedené instituce neskýtá příliš povzbudivý pohled. Pro politickou reprezentaci, která o směřování ústavu naneštěstí fakticky rozhoduje, by mělo jít o příležitost zamyslet se nad tím, zda je ve veřejném zájmu nadále podporovat management, který se krom banálních proklamací na adresu nedávné historie může pochlubit především sérií prohraných soudních sporů s ředitelovými kritiky a současnými i bývalými zaměstnanci.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Hokej, ilustrační fotografie.

Z posil z NHL už reprezentaci opustil Zadina, následoval ho i Kodýtek. Týmu bude pomáhat kouč Gross

Týden před startem světového šampionátu v Praze a Ostravě se český národní tým ukazuje fanouškům v Brně, kde se konají České hokejové hry. Jedná se o závěrečnou přípravu na hokejový vrchol této sezóny v domácím prostředí, a proto není divu, že je o tuto akci mezi hokejisty ohromný zájem a na závěrečnou přípravu tak přijelo ze zámoří až deset hokejistů. Národní tým už ale stihli po úvodním zápase v Brně s Finy (1:4) opustit Filip Zadina ze San Jose a Petr Kodýtek z Ilvesu Tampere. Posilu si pak do realizačního týmu přivedl i ze Sparty, a to trenéra Pražanů Pavla Grosse, jenž bude pomáhat se skautingem. 

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Anthony Blinken a Yoav Gallant

USA nadále odrazují Izrael od postupu do Rafáhu. Z OSN zní hlasy o hladomoru

Washington nadále odrazuje Izrael od útoku na Rafáh na jihu Pásma Gazy. Podle amerického ministra zahraničí Antonyho Blinkena by způsobil nepřijatelné škody, uvedly světové agentury. Izrael podle USA zatím nepředstavil plán ochrany obyvatel, přičemž je známo, že ve městě se tísní až půldruhého milionu lidí, včetně uprchlíků z jiných částí Pásma Gazy. 

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Ilustrační fotografie.

Ruská škola kritizovala válku na Ukrajině. Konec byl nevyhnutelný

Ruské úřady zatočily se soukromou školou Novokolledž v Novosibirsku, která se jako jedna z mála veřejně vyslovila proti válce na Ukrajině. Dočkala se za to prověrek, pokut a neudělení akreditace. Zakladatel zařízení Sergej Černyšov pak byl označen za tzv. zahraničního agenta, informovala ruská mutace BBC. Škola přestane existovat na konci školního roku. 

před 11 hodinami

včera

Izrael po rozhodnutí Turecka hledá nové dodavatele. Zvažuje i Česko

Izrael se po rozhodnutí turecké vlády o zastavení vzájemného obchodu chystá najít nové zahraniční dodavatele. Tato volba by mohla směřovat k přátelským zemím, jako jsou Německo, Česko, Británie, Řecko nebo Maďarsko, uvádí server Ynet.  

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy