Seznam.cz spustil inovované Mapy.cz, zefektivnil hledání

Praha - Seznam.cz ve středu do ostrého provozu spustil nové Mapy.cz, uživatelům nabídnou několik novinek, mezi nimiž nechybí efektivnější prvky pro práci s mapou i nové fotografie a informace nejen o turistických zajímavostech. Informovala o tom mluvčí společnosti Irena Zatloukalová.

Velké proměny doznalo také hledání, které uživatelům nyní lépe než kdykoli předtím umožní efektivně najít, co hledají.

"Vyhledávání na Mapách je nové hned v několika ohledech. Zadání hledacího dotazu usnadňuje našeptávač, který se rozbaluje při psaní do hledacího pole a zadaný výraz uhodne většinou už z prvních několika znaků, takže není potřeba vypisovat celý název. Dále zdánlivě zmizela funkce ve starých mapách zvaná ´hledání v okolí´. Mapy totiž nově zohledňují ´okolí´ při každém hledání, a tak hledáte-li v nějakém městě či obci nejbližší autoopravnu, restauraci, nebo třeba kadeřnický salón, stačí napsat například jen ´kadeřník´ přímo do běžného hledacího pole, a výsledky se automaticky seřadí podle aktuální pozice mapy," vysvětlila Zatloukalová.

Na Mapách.cz nyní uživatelé najdou také mnohem více lokálních detailů, než doposud. "Přidali jsme podrobné texty a fotografie k desítkám tisíc lokalit a zajímavostí v celé ČR. Kromě nových dat na Mapy.cz přibyly i zcela nové funkce, které nenajdete u žádného konkurenčního serveru. Pokud uživatel vyhledá například konkrétní ulici, celá se v mapě zvýrazní červenou barvou, takže je na první pohled patrné, odkud a kam vede. Zajímavá je i novinka zvaná ´Co je zde?´ - po kliku do Mapy se v pravé části obrazovky zobrazí podrobné informace o místě, na které už uživatel klikl," popsal další z novinek produktový manažer portálu Mapy.cz Adam Chvaja a dodal, že novinek je na Mapách.cz daleko více. "Je dobré si je proklikat a na vlastní kůži vyzkoušet, co vše je s nimi nyní možné," navrhl Chvaja.

Mapy.cz patří k nejnavštěvovanějším českým serverům. Denně je použije přes 300 tisíc reálných uživatelů. Nové funkce i vzhled portálu prošly před ostrým spuštěním několikerým uživatelským testováním.

Související

Seznam.cz

Majitel Seznam.cz Lukačovič miliony za dopadení vyděrače

Majitel Seznam.cz Ivo Lukačovič na svém účtu na Twitteru uvedl, že se stal terčem anonymního vyděrače, který požaduje bitcoiny za to, že nebude poškozovat jeho firmu. V reakci na tuto situaci Lukačovič oznámil, že se chce obrátit na policii a nabídl finanční odměnu za dopadení vyděrače. 

Více souvisejících

Seznam.cz

Aktuálně se děje

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Robert Fico

Fica zasáhly čtyři kulky. Je stabilizovaný, stále ale bojuje o život

Stav premiéra Roberta Fica (Směr-SD) zůstává vážný. Rozsah zranění způsobený čtyřmi střelnými ranami je rozsáhlý. Lékařům se podařilo stabilizovat jeho zdravotní stav, nadále však není ještě mimo ohrožení života. Informoval o tom vicepremiér a ministr obrany Robert Kaliňák (Směr-SD).

včera

včera

Jednání o míru na Ukrajině bez Ruska? Zbytečnost, žádný výsledek nebude, tvrdí Kreml

Plánovaný červnový summit, při kterém Švýcarsko doufá, že vydláždí cestu pro mírový proces, je podle Kremlu bez ruské účasti zbytečný. Uvedla to agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy