Loterijní zákon před dvěma lety změnil kurzové sázení! Jak?

Kurzové sázení patří mezi nejoblíbenější činnosti, jimž se ve volném čase věnují především sportovní fanoušci. Není se čemu divit, vždyť adrenalin, když vložíte určitou finanční sumu na svého favorita, je prakticky nenahraditelný. Jen je třeba sázet s rozumem a u spolehlivých společností. První alternativu lze ovlivnit jen velmi složitě, jelikož každý má své hranice a ví, kolik si může dovolit prohrát. V druhém případě tomu tak ale není. Přítomnost sázkových kanceláří nabízejících tuto zábavu může regulovat stát, který tak poměrně efektivně učinil naposledy v roce 2017. Od 1. ledna tohoto roku totiž začal platit nový loterijní zákon. Právě on dokonale změnil sázení v online podobě. K jakým změnám došlo? Na to se podíváme právě v tomto článku. (PR článek)

Malé okénko do historie

Kdy vlastně kurzové sázky online v České republice začaly? Přesně v roce 2009. Ještě před tím ale existovaly kamenné pobočky hned několika sázkových kanceláří. Vsadit si na nějakou příležitost bylo tedy možné už od roku 1990. Právě tehdy byly kurzové sázky legalizovány a už od počátku si získaly velké množství příznivců. Je to logické, jelikož sázení na konkrétní sportovní a jiné příležitosti je úplně jiné než tipování čísel v různých loteriích, jež tady v minulosti bylo již dávno. V roce 2009 se tedy spustily první online aplikace a lidí navštěvujících pobočky rapidně ubylo. Vždyť sázení z pohodlí domova nebo kdekoli jinde je mnohem pohodlnější. Upřímně řečeno, zůstává jen otázkou času, kdy samotné pobočky nejrůznějších sázkových kanceláří zmizí úplně.

Loterijní zákon 2017: Exodus zahraniční konkurence

Samotné sázení po internetu bylo jakýmsi boomem. Do České republiky, respektive do online prostředí, zamířilo obrovské množství různých zahraničních společností. Všechny sem pochopitelně přišly za účelem generování zisku. Stát si ovšem potřeboval v této oblasti udělat pořádek, a tak byl zhruba v polovině roku 2016 přijat zákon o hazardních hrách, a to konkrétně č.186/2016 Sb. Mimo jiné bylo jeho základem to, že provozovat sázkovou kancelář mohou jenom ty společnosti, jež obdrží licenci od Ministerstva financí České republiky. To byl kámen úrazu a většina společností opustila český trh. Proč tomu tak bylo?

Daně v hlavní roli

V první řadě je třeba upozornit na fakt, že nový zákon jednoznačně ukládá, aby i zahraniční společnosti platily daně u nás. Jinak ale také zákon hovoří o tom, že konkrétní provozovatelé sázkových kanceláří musí blokovat přístup k nelegálním webům, kterých je na světě bohužel také požehnaně. Tyto weby jsou přímo uvedeny v seznamu nepovolených her na internetu. Tato blokace lze navíc bohužel obejít, a to velmi rychle. Nepříjemné pro provozovatele bylo i zjištění, že každý musí ověřit svou totožnost. Děje se tak jak na pobočkách, tak i prostřednictvím platebních metod, konkrétně platební karty. Došlo mimo jiné také k omezení výše maximálního vkladu na pobočkách. Jedná se konkrétně o 5000 korun v celkovém součtu během 24 hodin. Ministerstvo mimo jiné plánovalo také vznik rejstříku fyzických osob, které budou vyloučeny z jakékoli účasti na nejrůznějších hazardních hrách. Tento rejstřík ale ani v současnosti nefunguje.

Stojí za to přečíst si hodnocení sázkových kanceláří

I nyní kdy se na trhu nachází pouze regulovaný počet sázkových kanceláří, stojí za to přečíst si nejrůznější hodnocení, recenze a pravidla sázení. Učinit tak můžete velmi pohodlně na internetovém portálu Onlinesazkovekancelare.cz. K dispozici jsou tady informace o všech společnostech působících v této oblasti. Přečíst si můžete více i o loterijním zákonu a dalších záležitostech, které se sázení jako takového týkají.

18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Související

Více souvisejících

loterie

Aktuálně se děje

před 4 minutami

před 35 minutami

před 44 minutami

před 2 hodinami

před 4 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Zemřel zakladatel a výrazná osobnost ODS Miroslav Macek

Ve věku 79 let zemřel zakladatel a bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Podle serveru Novinky zemřel ve středu po krátké a těžké nemoci.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy