Spuštěno: Nová textová síť Threads bude konkurovat Twitteru

Firma Meta Platforms, známá jako vlastník populárních sociálních sítí Facebook a Instagram, spustila v noci do provozu nový projektem nazvaný Threads (Vlákna - pozn. red.). Tato textová síť je jejich odpovědí na konkurenci, především na platformu Twitter.

Podle Marka Zuckerberga, výkonného ředitele společnosti Meta, je nově spuštěná aplikace Threads zaměřena na překonání konkurenční platformy Twitter. Uvedl server BBC.

V poslední době se na Twitteru objevilo několik změn, které způsobily nespokojenost některých uživatelů. V reakci na tyto změny se odborníci domnívají, že aplikace Threads by mohla přilákat právě tyto uživatele, kteří hledají alternativu a nové prostředí pro sdílení svých myšlenek a názorů.

Aplikace Threads podle informací uvedených v článku z listu The Guardian, je nyní dostupná ve více než 100 zemích světa. Je však zajímavé, že zatím není k dispozici v zemích Evropské unie. Důvodem jsou nejasnosti a otázky týkající se ochrany osobních údajů a způsobu, jakým jsou tyto údaje v aplikaci zpracovávány.

Uživatelé nové sítě byli vřele přivítáni samotným šéfem společnosti Meta, Markem Zuckerbergem, jehož první zpráva na této platformě během několika minut získala tisíce "lajků". Tento rychlý úspěch je podle agentury AFP jasným signálem, že nová sociální síť si již na začátku získává pozornost a má úspěšný start.

Jak podotýkají média, aplikace Threads je svým vzhledem i funkčností velmi podobná twitteru. Uživatelé ale mohou psát delší zprávy. Jejich maximální délka může mít 500 znaků, zatímco na twitteru je to pro většinu uživatelů znaků 280. Publikovaná videa mohou mít na nové platformě délku až pět minut.

Podle informací z listu Wall Street Journal (WSJ) je možné se přihlásit do aplikace Threads přes Instagram, což je "strategický tah, který by mohl aplikaci pomoci rychle získat popularitu". Instagram totiž disponuje měsíčně přes dvě miliardy aktivních uživatelů, zatímco Twitter má kolem 364 milionů uživatelů. Pokud by se tedy jen část uživatelů Instagramu začala aktivně zapojovat do nové sítě, která se jmenuje "Vlákna" a je propojena s Instagramem, mohla by se tato síť rychle rozrůst.

Po převzetí Twitteru Elonem Muskem vzbudil mezi uživateli touhu po alternativní sociální síti. Někteří uživatelé vyjádřili svou nespokojenost s aktuálním stavem Twitteru a projevili zájem o nové platformy. Například německá vláda uvažuje o přechodu na jiné komunikační kanály kvůli nedávným změnám na Twitteru.

Podle Wall Street Journal (WSJ) se Twitter v poslední době potýkal s technickými problémy, ztrátou inzerentů a kritikou ohledně nedostatečné moderaci obsahu. I když existují některé startupy jako Mastodon, Truth Social nebo Bluesky, které by mohly být potenciálními konkurenty Twitteru, zatím se žádný z nich neprosadil jako skutečná alternativa, upozorňuje WSJ.

Související

Meta Platforms

Threads startuje v Česku. Meta zveřejnila datum a čas spuštění, příspěvek v ní ale možná nenapíšete

Jak už jsme na serveru EuroZprávy.cz informovali, americká internetová firma Meta Platforms spustí v tomto měsíci svou novou sociální síť Threads v Evropě. Několik měsíců po ostrém startu v USA se jí tak dočkají i uživatelé v Česku. Nyní je známo nejen který den, ale také v kolik hodin bude síť dostupná. Otázkou nadále zůstává, zda v ní půjde vůbec něco dělat.

Více souvisejících

Threads Twitter

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Adrian Newey

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

včera

Zahraniční vojáci se stali válečnými zajatci (POW) poté, co byli zajati Ukrajinou jako bojovníci v rámci ruských ozbrojených sil, účastní se tiskové konference organizované ukrajinskými představiteli v Kyjevě 15. března 2024.

Žoldáci z Nepálu ve velkém dezertují z ruské armády na Ukrajině

Podle informací serveru RBK-Ukrajina, který se odvolává na tiskovou zprávu Hlavního ředitelství zpravodajství, žoldáci z Nepálu, kteří přišli bojovat proti Ukrajině v řadách ruské armády, masově dezertují. Ruští velitelé zároveň hledají chatrné omluvy pro své vedení, vysvětlující tuto situaci.

včera

Andrej Babiš (ANO)

Boj proti Green Dealu i migraci. Hnutí ANO zahájilo předvolební kampaň

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

včera

Svátek práce se slaví již 135 let. Jak se za tuto dobu proměňovala jeho podoba?

Na první květnový den připadá Svátek práce, který není jenom státním svátkem, ale i tím mezinárodním. Jeho historie sahá až do roku 1889, kdy byl jiný, než se prezentoval v dobách komunistického režimu. Povinné prvomájové průvody doprovázené budovatelskými slogany, oslavami pracovních úspěchů a stranickými představiteli na tribunách měly s původní myšlenkou svátku pramálo společného. 

Zdroj: Lucie Žáková

Další zprávy