Vedení Yahoo bude uvažovat o prodeji webových aktivit

New York - List The Wall Street Journal (WSJ) dnes přišel s informací, že vedení Yahoo zvažuje rozprodej svých internetových aktivit. Firma patří ve svém oboru k průkopníkům a na konci 90. let byla dominantní poskytovatel e-mailových účtů zdarma. Později ale přišel konkurenční boj, ve kterém americká společnost Yahoo neobstála.

Ředitelé mají jednat také o tom, zda pokračovat v plánu na přesunutí své investice v největším čínském internetovém prodejci Alibaba do samostatného podniku.

Jednat by ale mohli i o možném hledání zájemce pro internetové aktivity, které jsou hlavní činností firmy. Ty patří i nadále k nejnavštěvovanějším službám na internetu a například v říjnu byly s 210 miliony návštěvníků podle společnosti comScore třetími nejnavštěvovanějšími internetovými stránkami ve Spojených státech.

Yahoo provozuje například agregátor zpráv Yahoo News a elektronickou poštu Yahoo Mail. Firma pod vedením Marissy Mayerové investovala také do reklamních technologií, online videa a softwaru pro mobilní zařízení, těm se ale nepodařilo pozici firmy výrazně pozvednout.

Související

Yahoo

Yahoo odchází z čínského trhu, vadí mu regulace

Americká internetová společnost Yahoo odchází z čínského trhu, zdůvodňuje to stále náročnějšími podmínkami pro podnikání. Uvedla to dnes agentura AP. V Číně se podle firmy začíná měnit i právní prostředí, které jí tam další působení komplikuje. Yahoo, podobně jako mnoho dalších západních firem, podléhá v Číně masivní cenzuře.

Více souvisejících

yahoo internet PC

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy