Agent s právem zabíjet a rozbíjet. Jaké škody napáchal James Bond ve filmu Spectre?

Praha - Střelba, rány a výbuchy ve 24. bondovce vyvolaly u odborníků z Allianz profesní zvědavost. Místo hodnocení rizik z průběhu natáčení ale tentokrát zvolili jinou disciplínu. Rozhodli se spočítat, kolik by činil účet za poslední misi dlouholetého klienta Allianz Jamese Bonda. Výsledek? Téměř 17 miliard korun!

Jako zaměstnanci jednoho z největších světových pojistitelů v zábavním průmyslu mají experti z Allianz k filmům blízko. Odhadnout ztráty, které by mise Spectre způsobila v reálném světě, ale nebylo vůbec snadné. Škod při poslední záchraně světa bylo zkrátka příliš mnoho. Podrobně se jim věnoval klientský časopis Allianz Deutschland „1890".

Jen během prvních scén filmu v Mexico City padly podle kvalifikovaného odhadu k zemi domy v hodnotě 200 milionů korun. Škody na budovách v Římě by se vyšplhaly až na 1,4 milionu a společně se stodolou, která vzplála v Rakousku, by její majitel přišel téměř o 5,5 milionu korun. A co výbuch po boji s Hinxem? „Šlo o největší explozi v dějinách filmu," uvádí Michael Schoch z likvidace pojistných událostí německé Allianz. Hrubým odhadem by způsobila škodu ve výši 9,5 miliardy korun.

Diváci si budou také pamatovat na rozhodující souboj s Franzem Oberhauserem, který se odehrával v Londýně a došlo při něm k poničení jednoho ze symbolů této metropole, mostu Westminster Bridge. Účet za tuto scénu by dosáhl výše 54 milionů korun. A zničení ústředí tajné služby MI6? Přičtěte dalších 6,7 miliard...

Související

Daniel Craig jako James Bond

Premiéru nové bondovky čeká kvůli koronaviru odklad

Kvůli šíření infekce koronaviru ve světě bude o několik měsíců odložena premiéra nového filmu o britském superagentovi Jamesi Bondovi s názvem Není čas zemřít. Produkce původně plánovala uvést pětadvacátou bondovku do kin v dubnu, dnes ale na twitteru oznámila, že se tak stane až v listopadu.

Více souvisejících

James Bond film Spectre pojišťovna Allianz

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Ilustrační fotografie

Muž s mečem zaútočil na lidi v Londýně

Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 8 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?

včera

včera

včera

Zákaz rozdělávání ohně. Střední Čechy reagují na výstrahu ČHMÚ

Návrat teplého počasí místy zkomplikuje lidem v Česku pálení čarodějnic. Například Středočeský kraj v pondělí vyhlásil na přesně stanovených místech zákaz rozdělávání ohně. Reagoval tak na dnes aktualizovanou výstrahu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) před nebezpečím požárů.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy