Galaxy Note 7 srazil Samsung na kolena, firma snížila odhad zisku. Internetem koluje děsivé video

Soul - Samsung Electronics se dostal do vážných problémů poté, co definitivně ukončil výrobu i prodej svého vlajkového chytrého telefonu Galaxy Note 7. Cena akcií jihokorejské společnosti dnes sestoupila na měsíční minimum. Firmu by mohl zachránit nový model smartphonu.

Krátce po zahájení dnešního obchodování akcie Samsungu oslabily o téměř tři procenta na 1,494 milionu wonů (zhruba 32.500 Kč). Později část ztrát smazaly a vykazovaly pokles o necelá dvě procenta. Od začátku týdne si odepisují zhruba 11 procent, takže jsou na cestě k nejvýraznějšímu týdennímu propadu od konce roku 2008.

Smartphone Galaxy Note 7 kritici sice dobře přijali, po několika dnech od zahájení prodeje se ale začaly objevovat na sociálních sítích obrázky ohořelých přístrojů.

Začátkem září začal Samsung kvůli problémům s bateriemi stahovat z trhu 2,5 milionu telefonů Galaxy Note 7. Zákazníkům nabídl výměnu za opravenou verzi telefonu, jejíž baterie měly být bezpečné. Opět se ale objevily zprávy o vznícení už vyměněných přístrojů.

"Je dobré, že Samsung učinil ohledně Note 7 rázné rozhodnutí. Je ale třeba, aby poskytl vysvětlení, díky kterému by spotřebitelé pochopili, že u dalších modelů tento problém nenastane," uvedl jeden z analytiků investiční společnosti IBK Asset Management, která je akcionářem Samsungu.

Psali jsme:
Vypnout smartphone? Šílené. Kauza Samsung ukazuje nebezpečnou závislost  

Samsung snížil odhad provozního zisku pro třetí čtvrtletí o třetinu, tedy o 2,6 bilionu wonů (zhruba 57 miliard Kč). Firma ve zprávě pro regulátory uvedla, že nyní čtvrtletní provozní zisk odhaduje na 5,2 bilionu wonů (zhruba 114 miliard Kč) namísto dříve předpokládaných 7,8 bilionu wonů.

Provozní zisk je podle nové prognózy o 30 procent nižší než ve stejném loňském období. Společnost snížila rovněž odhad čtvrtletních tržeb, a to na 47 bilionů wonů ze 49 bilionů wonů. "Je možné, že tu budou další dopady na zisk ve čtvrtém čtvrtletí. Pravděpodobně ale nebudou tak velké jako ve třetím kvartálu," uvedl podle agentury Reuters jeden z analytiků společnosti HDC Asset Management.

Související

Samsung

Samsung možná upustí od prémiové řady Galaxy Note

Jihokorejský výrobce elektroniky Samsung Electronics příští rok zřejmě přestane vyrábět svůj prémiový telefon Galaxy Note. Informovala o tom dnes agentura Reuters s odvoláním na tři obeznámené zdroje. Tento krok podle Reuters odráží prudký propad poptávky po nejdražších řadách chytrých telefonů vlivem pandemie covidu-19.
Samsung Galaxy S8

Samsung bude recyklovat 152 tun kovů z telefonů Galaxy Note 7

Soul - Jihokorejská firma Samsung Electronics Co Ltd hodlá recyklovat 152 tun vzácných kovů z chytrých telefonů Galaxy Note 7, které byly loni staženy z trhu kvůli problémům s bateriemi. Navzdory propadáku, kterým Galaxy Note 7 byl, se společnosti daří.

Více souvisejících

Samsung Galaxy Note 7 Samsung

Aktuálně se děje

před 26 minutami

před 29 minutami

před 54 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Aktualizováno před 7 hodinami

před 7 hodinami

Adrian Newey

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

před 8 hodinami

Zahraniční vojáci se stali válečnými zajatci (POW) poté, co byli zajati Ukrajinou jako bojovníci v rámci ruských ozbrojených sil, účastní se tiskové konference organizované ukrajinskými představiteli v Kyjevě 15. března 2024.

Žoldáci z Nepálu ve velkém dezertují z ruské armády na Ukrajině

Podle informací serveru RBK-Ukrajina, který se odvolává na tiskovou zprávu Hlavního ředitelství zpravodajství, žoldáci z Nepálu, kteří přišli bojovat proti Ukrajině v řadách ruské armády, masově dezertují. Ruští velitelé zároveň hledají chatrné omluvy pro své vedení, vysvětlující tuto situaci.

před 8 hodinami

Andrej Babiš (ANO)

Boj proti Green Dealu i migraci. Hnutí ANO zahájilo předvolební kampaň

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

před 8 hodinami

1. máj

Svátek práce se slaví již 135 let. Jak se za tuto dobu proměňovala jeho podoba?

Na první květnový den připadá Svátek práce, který není jenom státním svátkem, ale i tím mezinárodním. Jeho historie sahá až do roku 1889, kdy byl jiný, než se prezentoval v dobách komunistického režimu. Povinné prvomájové průvody doprovázené budovatelskými slogany, oslavami pracovních úspěchů a stranickými představiteli na tribunách měly s původní myšlenkou svátku pramálo společného. 

před 9 hodinami

Počasí: Česko zasáhl silný vítr. Meteorologové vydali výstrahu

Meteorologové vydali výstrahu před silným větrem. Ten bude podle ČHMÚ.cz řádit na části území až do zítřejšího večera.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy