Nejlépe placený youtuber? Je mu šest let, ovlivňuje celý hračkářský průmysl

Los Angeles - Šestiletý Ryan se stal jednou z nejvíce vydělávajících hvězd internetu, pobírá ročně 11 milionů dolarů. Tento týden ho časopis Forbes označil za osmého nejlépe placeného člověka na YouTube.

Malý Američan si hraje s hračkami a více nebo méně nadšeně je komentuje na svém kanálu Ryan ToysReview.

Za rok do 1. června 2017 Ryan vydělával téměř milion dolarů měsíčně - před zdaněním a poplatky. To je zhruba třicetinásobek měsíční výplaty amerického prezidenta a téměř dvojnásobek mzdy průměrného hráče americké Národní basketbalové ligy (NBA), napsal list The Times.

Všechno začalo v březnu 2015, kdy byly Ryanovi tři roky a jeho rodiče nahráli na internet prosté, patnáctiminutové video, jak Ryan otevírá krabici s vláčkem Lego Duplo a začne si hrát s kostkami. V té době sledoval spoustu kanálů s hodnocením hraček, a především se rád díval na děti, které točily videa o Mašince Tomášovi, jak říká jeho matka, která udržuje příjmení i bydliště rodiny v tajnosti.

"Jednoho dne se mě zeptal: 'Jak to, že já nejsem na YouTube, když ostatní děti tam jsou?" uvedla v loňském roce na TubeFilteru. "A tak jsme se rozhodli, že to můžeme zkusit. Vzali jsme ho do obchodu a koupili mu první hračku. A tím to začalo."

Do ledna 2016 měl Ryan více než milion předplatitelů. V září 2016 označil TubeFilter jeho Ryan ToysReview za nejoblíbenější kanál YouTube na světě. Dnes má deset milionů abonentů a jeho nejsledovanější video nasbíralo 16 miliard zhlédnutí.

Spousta dětí na celém světě fascinovaně sleduje nová videa, která Ryanovi rodiče přidávají každý den, a tráví celé hodiny tím, že se dívají, jak rozbaluje dárky a občas mluví jako jejich kamarád do kamery. Filmuje se převážně o víkendech, aby to nezasahovalo do Ryanovy školní výuky. Původním smyslem videí bylo, že v nich bude Ryan hodnotit hračky, ale často má sotva dost času, aby zhodnotil jeden předmět, než jeho pozornost odláká jiný. Tím se ale maximalizuje komerční dopad každé z epizod.

Jeho nadšení může mít výrazný dopad na prodej. "Pokud nějaký produkt získá deset nebo i dvacet milionů zhlédnutí a vy vidíte, jak se Ryanovi líbí, pak je to na obchodech hodně znát," uvedl výkonný ředitel serveru Toys, Tots, Pets & More Jim Silver. Server se specializuje na hodnocení hraček.

Technologická a mediální síť The Verge Ryanovu show označila za "směs nevinného dětství s nekonečným a často zahlcujícím konzumerismem". Ryanova videa obsahují prvky osobního deníku, kdy ukazuje, že má nově ostříhané vlasy, je na narozeninové párty nebo si hraje na schovávanou, ale mísí je s takzvaným "rozbalovacím videem", což je lukrativní a populární online žánr, v němž lidé rozbalují balíčky s nově zakoupenými předměty, jako je elektronika či luxusní zboží.

Související

Více souvisejících

YouTubeři hračky reklama Ekonomika USA (Spojené státy americké) internet děti

Aktuálně se děje

před 34 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Bouřka, ilustrační fotografie.

Počasí: V Česku dnes udeří bouřky. Meteorologové upřesnili výstrahu

V Česku od dnešní 14. hodiny hrozí silné bouřky. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) aktualizoval výstrahu, která se nově týká severních, severovýchodních a východních Čech a části Moravy až do půlnoci. Nejmenší pravděpodobnost výskytu bouřek je na jižní Moravě a v částech Vysočiny a Zlínského kraje.

před 3 hodinami

Robert Fico

Fico je mimo ohrožení života, oznámili lékaři

Slovenský premiér Robert Fico (Smer-SD), který se ve středu stal obětí atentátu, je aktuálně mimo ohrožení života, uvedl v neděli vicepremiér a ministr obrany Robert Kaliňák (Smer-SD). Ficův stav je ale nadále vážný. 

před 4 hodinami

Policie SR, ilustrační fotografie

Slovenská policie obvinila lidi, kteří schvalovali atentát na Fica

Slovenská policie obvinila tři lidi, kteří na sociálních sítích schvalovali středeční atentát na premiéra Roberta Fica (Smer-SD), uvedla policejní mluvčí Denisa Bárdyová. Obvinění jsou v cele předběžného zadržení, informovala agentura TASR. Fico je hospitalizován v nemocnici v Banské Bystrici ve vážném, nicméně stabilizovaném stavu. 

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 9 hodinami

včera

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 v Praze

Češi především díky čtyřem bodům kapitána Červenky jasně přehráli Brity 4:1

Z pohledu českého národního týmu to byl v sobotu pohodový večer. Proti Britům, kteří nikterak výrazně českým hráčům duel nezkomplikovali a umožnili jim bezstarostnou cestu za dalšími třemi body, tak svěřenci kouče Radima Rulíka v klidu došli k výhře 4:1. Tu navíc režíroval ten nejzkušenější z Čechů, samotný kapitán Roman Červenka, jenž zaznamenal čtyři asistence. Do utkání pak nastoupil i Martin Nečas, který teprve kolem sobotního poledne přiletěl ze zámoří, ovšem na své první body na turnaji si bude muset ještě počkat.

včera

Král Charles III.

Karel III. vezme do Francie další dva zástupce monarchie. Kate zůstane doma

Za zlověstné signály mohou někteří Britové považovat poslední informace zevnitř monarchie. Zatímco král Karel III. se vrátil k povinnostem a chystá se dokonce do ciziny, princezna Kate, která si vyslechla stejnou diagnózu, se nadále drží v ústraní. Nebude ani součástí královské delegace do zahraničí. 

včera

včera

včera

Donald Trump

Trump opět vystoupí na zasedání NRA, asociace držitelů zbraní v USA

Republikánský prezidentský kandidát Donald Trump v sobotu vystoupí na výročním zasedání vedení Národní asociace držitelů zbraní (NRA). Půjde o jeho deváté vystoupení na akci vlivné lobbistické skupiny, informovala agentura Reuters. Od Trumpa se v USA čeká, že bude ostře vystupovat proti novým omezením vlastnictví střelných zbraní. 

včera

Medvěd hnědý, ilustrační foto

Medvěd Wojtek. Zvíře, které před 80 lety pomohlo vybojovat vítězství v bitvě o Monte Cassino

V poslední době k nám ze sousedního Slovenska přicházejí zprávy o napadení lidí medvědem. Soužití člověka a medvěda je doloženo již z dob pravěku, postupem času si toto zvíře lidé dokázali i ochočit. Toho je důkazem například medvěd Wojtek, který se uplatnil v armádě za druhé světové války. Přesně před 80 lety pomohl porazit nacistická vojska v bitvě o Monte Cassino.

včera

včera

Válka na Ukrajině: Rusové tvrdí, že dobyli další obec u Charkova

Moskva v sobotu uvedla, že její jednotky obsadily další obec v Charkovské oblasti, kde minulý týden zahájily novou ofenzivu. Konkrétně má jít o vesnici Starycja. Kyjev to zatím nijak nekomentoval. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy