V Číně explodoval vůz Tesla. Automobilka prověřuje záhadné VIDEO

Americký výrobce elektromobilů Tesla vyslal vyšetřovací tým, aby prozkoumal videozáznam sdílený na čínské sociální síti, který zobrazuje explozi zaparkovaného vozu Tesla Model S. Oznámila to dnes firma.

Podle uživatelů sociální sítě Weibo byl videozáznam pořízen v Šanghaji. Agentura Reuters nicméně uvedla, že zatím nebyla schopna původ záznamu prověřit.

"Okamžitě jsme na místo vyslali tým a podporujeme místní úřady při zjišťování faktů," uvedla Tesla. "Podle toho, co zatím víme, neutrpěl nikdo zranění," dodala.

Od roku 2013 bylo podle Reuters zaznamenáno nejméně 14 případů vznícení elektromobilů Tesla, většinou po nehodě. Tesla tvrdí, že její vozy jsou zhruba desetkrát méně náchylné k požáru než automobily s benzinovým pohonem.

Analytici tvrdí, že nejnovější incident pravděpodobně nebude mít výraznější dopad na odbyt společnosti Tesla v Číně. "Tesla měla incidenty s požáry už dříve, na její pověst v Číně to však nemělo velký vliv," uvedl analytik Alan Kang ze společnosti LMC Automotive.

Související

Tesla Model 3

Elektromobily Tesla už lze v USA koupit za bitcoiny

Elektromobily Tesla už se dají ve Spojených státech kupovat za bitcoiny, oznámil na twitteru zakladatel stejnojmenného podniku Elon Musk. Uvedl také, že ještě letos bude takový nákup možný i v zemích mimo USA.

Více souvisejících

Tesla Model 3 Tesla Motors exploze Čína

Aktuálně se děje

před 1 minutou

před 20 minutami

před 43 minutami

před 58 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Tomáš Zdechovský ve volebním štábu koalice Spolu. (9.6.2024) Prohlédněte si galerii

Zdechovský pro EZ: Úspěch Turka či Konečné je varováním, musíme zabrat. Do kampaně jsem dal maximum

Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) bude europoslancem i dalších pět let, v evropských volbách získal téměř 67 tisíc preferenčních hlasů. V předvolební kampani se podle svých slov vyždímal na maximum. Všímá si přitom toho, že k úspěchu vede cesta i přes sociální sítě jako TikTok či Instagram. Na nového europoslance Filipa Turka je v Bruselu upřímně zvědavý. Zdechovský se dále v rozhovoru pro EuroZprávy.cz vyjadřuje k výběru nového českého eurokomisaře či k náplni své práce v Evropském parlamentu.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 4 hodinami

včera

včera

včera

Petr Fiala

Fiala: Česko by mělo za 77 tanků Leopard zaplatit 52 miliard

Česko by mělo za 77 tanků Leopard 2A8 zaplatit 52 miliard korun, řekl dnes na tiskové konferenci premiér Petr Fiala (ODS). Vláda udělala další krok k jejich nákupu a rozhodla o přistoupení k dohodě o společném pořízení tanků s několika evropskými zeměmi, vedenými Německem.

včera

Indie, ilustrační foto

Rusko lže a podvádí Asiaty. Státy chtějí své občany zpět

Indie ve středu oznámila, že požádala Rusko o návrat svých občanů, kteří byli naverbováni do ruské armády. Toto rozhodnutí přišlo po nedávné smrti dvou Indů ve válce na Ukrajině, uvedla televize ABC News. Podobné kroky realizuje také Nepál nebo Srí Lanka.

včera

včera

Hasiči zasahují po srážce vlaku v Pardubicích, Česká republika, 5. června 2024. Prohlédněte si galerii

Strojvedoucí rychlíku si před srážkou uvědomil chybu a zastavil, vyplývá z šetření

Vyšetřování tragické srážky rychlíku a nákladního vlaku, která se na den přesně před týdnem stala v Pardubicích, pokračuje. Podle zjištění Drážní inspekce si strojvedoucí rychlíku uvědomil, že projel návěst, a zastavil. Personál protijedoucího vlaku ale nebyl nijak varován, takže nemohl včas zabrzdit. Podle posledních informací už není nikdo ze zraněných v nemocnici. 

včera

Petr Pavel a Zuzana Čaputová

Čaputová dorazila do Česka na svou poslední zahraniční cestu

Prezident Petr Pavel a jeho manželka Eva dnes odpoledne na Pražském hradě přivítali končící slovenskou prezidentku Zuzanu Čaputovou s partnerem Jurajem Rizmanem. Čaputová touto dvoudenní návštěvou krátce před ukončením svého pětiletého mandátu zakončuje své rozlučkové zahraniční cesty.

včera

včera

včera

Změny počasí mají vážný dopad na zdraví. Počet případů horečky dengue v Evropě výrazně stoupá

Počet případů horečky dengue a jiných chorob přenášených komáry v Evropě výrazně stoupá, protože změna klimatu vytváří podmínky, které napomáhají šíření invazivních komárů. Na svém webu to uvedlo Evropské centrum pro prevenci a kontrolu nemocí (ECDC).

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy