Oběd s miliardářem Buffettem? Aukce vynesla rekordní sumu

Každoroční charitativní aukce oběda s finančníkem a filantropem Warrenem Buffettem vynesla letos více než 4,5 milionu dolarů (104 milionů korun). Vítěz dražby, který zaplatí za oběd se třetím nejbohatším mužem světa tuto rekordní částku, si přál zůstat v anonymitě, informoval list Financial Times.

Aukce začala minulou neděli a skončila v pátek večer místního času, tedy dnes ve 4:30 SELČ. Vyvolávací cena činila 25.000 dolarů a za necelých 12 hodin od začátku aukce překročila už 3,5 milionu dolarů. Konečná suma za oběd s 88letým Buffettem dosáhla 4,567.888 dolaru. Celý výtěžek z aukce, která se letos konala již po dvacáté, získá stejně jako v minulých letech nadace Glide Foundation ze San Franciska.

Nadace poskytuje sociální služby chudým a bezdomovcům v San Francisku. Z uplynulých aukcí již získala zhruba 33 milionů dolarů. S nápadem aukce přišla Buffettova první žena Susan, která působila v nadaci jako dobrovolnice.

"Jsme ohromení a vděční," řekla po skončení aukce prezidentka nadace Glide Karen Hanrahanová. "Warren nám řekl, že bude s námi, dokud se udrží na nohou," dodala spoluzakladatelka Glide Janice Mirikitaniová. "Je to moudrý muž a dobrý přítel."

Jako už tradičně poobědvá šťastný vítěz s Buffettem v restauraci Smith & Wollensky v newyorské obchodní čtvrti Manhattan. Může si s sebou přivést sedm přátel a s investorem strávit několik hodin v rozhovoru na jakékoliv téma. Jedinou výjimkou jsou budoucí investice Buffetta nebo jeho firmy Berkshire Hathaway.

Související

Více souvisejících

Warren Buffett aukce USA (Spojené státy americké)

Aktuálně se děje

před 4 minutami

před 38 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Šestnáct žen obvinilo slavného kouzelníka Davida Copperfielda z obtěžování

Více než deset žen obvinilo amerického iluzionistu židovského původu Davida Copperfielda ze sexuálního obtěžování, k němuž mělo dojít v letech 1980 až 2014. Informoval o tom deník The Guardian.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy