Elon Musk se stal čtvrtým nejbohatším člověkem světa, předstihl Arnaulta

Zakladatel a šéf americké společnosti na výrobu elektromobilů Tesla Elon Musk se díky pondělnímu růstu ceny akcií firmy stal čtvrtým nejbohatším člověkem světa. Předstihl tak francouzského podnikatele Bernarda Arnaulta, který působí v odvětví prodeje luxusního zboží. S odvoláním na svůj index miliardářů o tom informovala agentura Bloomberg.

Akcie Tesly v pondělí vzrostly o 11 procent a obchodování uzavřely na rekordu. Hodnota Muskova majetku tak vzrostla o 7,8 miliardy na 84,8 miliardy dolarů (téměř 1,9 bilionu Kč). Od třetího místa, na kterém je zakladatel a šéf americké internetové společnosti Facebook Mark Zuckerberg, dělí Muska zhruba 15 miliard dolarů, upozorňuje agentura Bloomberg.

Od začátku letošního roku se už cena akcií Tesly více než zečtyřnásobila a hodnota Muskova majetku se zvýšila o 57,2 miliardy dolarů. To představuje druhý nejvyšší nárůst za zakladatelem a šéfem internetového obchodu Amazon Jeffem Bezosem.

Ten je nejbohatším člověkem světa a hodnota jeho majetku letos vzrostla o 73 miliard na 188 miliard dolarů. Bezos těžil z růstu ceny akcií Amazonu, za kterým stál zvýšený zájem o nákupy přes internet v době koronavirové krize.

Související

Více souvisejících

Elon Musk nejbohatší lidé světa Tesla Motors Jeff Bezos Mark Zuckerberg (majitel sítě Facebook) Bernard Arnault

Aktuálně se děje

před 28 minutami

před 37 minutami

před 1 hodinou

před 4 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy