Tim Cook se stal dolarovým miliardářem, akcie firmy Apple rostou

Výkonný ředitel americké technologické společnosti Apple Tim Cook se díky pokračujícímu růstu ceny akcií firmy zařadil mezi dolarové miliardáře.

Informovala o tom agentura Bloomberg na základě svých výpočtů.

Cena akcií Applu minulý týden vzrostla o téměř pět procent. Tržní hodnota podniku se díky tomu přiblížila hranici dvou bilionů dolarů a Cookovo jmění přesáhlo miliardu dolarů (přes 22 miliard Kč).

Cook před devíti lety v čele Applu nahradil legendárního spoluzakladatele společnosti Steva Jobse, který brzy poté zemřel na rakovinu. Tržní hodnota Applu se v té době pohybovala kolem 350 miliard dolarů, upozorňuje Bloomberg.

Cook v roce 2015 uvedl, že hodlá většinu svého majetku rozdat. Na charitu již věnoval akcie Applu v hodnotě milionů dolarů.

Související

Ilustrační foto

Apple potvrdil, že do svých počítačů začne montovat vlastní čipy

Technologická společnost Apple potvrdila, že do svých notebooků Mac a stolních počítačů začne montovat vlastní čipy namísto výrobků Intelu. Ponesou tak stejná zařízení jako jeho chytré telefony a tablety iPady. V pondělí to na zahájení celosvětové konference vývojářů Apple WWDC oznámil šéf společnosti Tim Cook.
smartphone

V Číně se kvůli koronaviru strmě propadl prodej smartphonů

Prodej smartphonů v Číně se v únoru kvůli poklesu poptávky způsobeném novým koronavirem propadl meziročně o 54,7 procenta na 14 milionů kusů. Prodej chytrých telefonů od americké společnosti Apple se pak snížil na 494.000 z 1,27 milionu před rokem.

Více souvisejících

Tim Cook apple nejbohatší lidé světa Ekonomika

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 7 hodinami

před 9 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

Nová bilance: V Pásmu Gazy zemřelo přes 34 500 lidí

Při izraelské vojenské ofenzivě v Pásmu Gazy od 7. října zahynulo 34.568 lidí. Ve středu to uvedlo ministerstvo zdravotnictví v Pásmu Gazy ovládaném Hamásemm informovala agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy