Trumpovo impérium usiluje o odklad půjček, jde o stovky milionů dolarů

Konglomerát The Trump Organization, který zastřešuje podnikatelské aktivity rodiny amerického prezidenta Donalda Trumpa, kvůli dopadům pandemie způsobené koronavirem usiluje o odklad půjček a nájemních plateb.

Informoval o tom deník The New York Times (NYT), podle kterého společnost v březnu zahájila neformální jednání s německou bankovní institucí Deutsche Bank. Banka a ani mluvčí The Trump Organization zprávu podle agentury Bloomberg nekomentovali.

Trumpova společnost by chtěla posunout splatnost části svých závazků u Deutsche Bank, které jsou v řádu stovek milionů dolarů. Jednání je zatím předběžné a stále pokračuje, napsal deník.

Floridská divize Trumpova podniku se rovněž obrátila na tamní okres Palm Beach s dotazem, zda bude trvat na termínu platby nájmu za pozemek, na kterém je golfové hřiště Trump International Golf Club. Toto hřiště je ve městě West Palm Beach nedaleko Trumpova letoviska Mar-a-Lago, kde šéf Bílého domu často pobývá.

"V těchto dnech každý spolupracuje," řekl deníku NYT Trumpův syn Eric, který s bratrem Donaldem mladším rodinnou společnost The Trump Organization řídí. "Nájemci jednají s majiteli, majitelé s bankami. Celý svět spolupracuje v boji proti pandemii," dodal.

Preventivní opatření proti koronaviru a s tím související hospodářský útlum dopadly i na Trumpovy podniky, mimo jiné na hotel v Las Vegas, na golfové kluby na Floridě a v New Jersey a také na letovisko Mar-a-Lago. O práci přišla i část zaměstnanců v Trumpových nemovitostech v New Yorku a Washingtonu. K fondům záchranného balíku, který prezident podepsal minulý týden, ale Trump ani jeho rodina mít přístup nebudou, zakazuje to totiž konkrétní ustanovení v zákoně, poznamenal server The Daily Beast.

Související

Donald Trump

Trump dostal u soudu tučnou pokutu za veřejné vyjadřování

Exprezident Spojených států Donald Trump dostal pokutu ve výši 9 000 dolarů (přibližně 211 000 Kč) za opakované porušování nařízení, které mu zakazovalo veřejně komentovat svědky, porotce a další osoby spojené s jeho soudním procesem týkajícím se údajných plateb pornoherečce za mlčenlivost.

Více souvisejících

Donald Trump Eric Trump The Trump Organization Ekonomika USA (Spojené státy americké) Deutsche Bank

Aktuálně se děje

před 58 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 6 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Počasí narušilo lodní dopravu v Panamském průplavu, zjistili vědci. Region postihlo rekordní sucho

Klimatický fenomén známý jako El Niňo byl klíčovou příčinou nízkých srážek a rekordního sucha, které loni narušily lodní dopravu v Panamském průplavu. Ve středu to uvedli vědci, informuje agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy