Letní brigáda Martina Dejdara: Dělá číšníka

Praha - Není to kvůli tomu, že by ho snad jeho herecká profese nedostatečně zaměstnávala, ale kvůli sázce. Se svými spoluhráči z hokejového týmu HC Olymp, který před lety založil, se totiž vsadil, že dá jejich gólmanovi pět gólů z pěti střel. Byť je Martin Dejdar dobrý sportovec, sázku vyhrát nedokázal. A jelikož prohrál, musel, jak slíbil, obsluhovat své spoluhráče Karla Frýda, Miloše Knora, Jiřího Hrdinu a Horsta Siegla celý večer v jejich oblíbené restauraci Dutch Pub.

„Ve filmu "Eliška má ráda divočinu" jsem hrál barmana, před milionem let jsme s Oldou Kaiserem a jeho sestrou měli hospodu Depreso, moje sestra měla kavárnu, několik mých přátel má restaurace. Takže v roli číšníka, výčepáka, nebo barmana, jsem se ocitl už několikrát," řekl s ledovým klidem, když nesl v jedné ruce dva talíře s večeří a v druhé tác s nápoji, Martin Dejdar. S balancováním neměl problém, protože, jak sám říkal, má s roznášením zkušenosti a navíc vyzdvihl i jiné své klady. „Vůbec jsem se toho nebál, myslím, že směle mohu říci, že všechny mé údy jsou šikovné!"

To ale vyvracel jeho kamarád a spoluhráč Miloš Knor, kterého Martin v Dutch Pub také obsluhoval. „Jen dřevák typu Martina Dejdara mohl prohrát takovou sázku. Je to k smíchu. Kdybych se vsadil já, určitě bych vyhrál," dobíral si svého kamaráda oblíbený komik, a pokračoval: „málokdo dokonce ví, že člověka jsem z Martina udělal já. Učil jsem ho, jak vystupovat před kamerou, jak má mluvit, naučil jsem ho i jíst příborem, a myslím, že se mi to docela povedlo. Svou práci, ať už je herec, dabér, nebo číšník, vykonává profesionálně," smál se Miloš Knor a opodál bylo vidět Martina Dejdara, jak se kouká jeho směrem s výrazem "To ti nedaruju, kamaráde!".

Martin se ale opravdu své role číšníka zhostil profesionálně, ale samozřejmě ji doplnil svým typickým vtipem a všichni jeho, ale i ostatní hosté restaurace Dutch Pub, se náramně bavili. Martin je ve svém týmu kapitánem, ale ten večer to byl on, kdo poslouchal, jak kluci z mužstva pískají, a plnil každé jejich přání. S ladností a lehkostí doslova prolétával mezi stoly a svým kamarádům servíroval největší pochoutky: smaženou mozzarellu, smažené jalapeňos, tatarský biftek, farmer burger a hovězí biftek s fazolkami. K tomu servíroval červené víno.

Do Dutch Pub chodí Martin velmi často. „Mám to tu rád, protože tu dobře vaří a cítím se tu dobře. K obědu si dám pivo, a i přesto, že tu točí kolem padesáti holandských a belgických piv, já nejraději volím to krušovické," přiznal milovník zlatého moku Martin Dejdar svou preferenci. To Miloš Knor má mezi pivy širší rozhled: „Pivo mám rád. Nevyhýbám se žádnému a všechny druhy rád zkouším," přiznal. Pro něj byl tedy výčep s téměř padesáti druhy piv úplným rájem.

Tuto vyhlášenou a na Praze 1 velmi navštěvovanou restauraci Martin občas navštěvuje i se svými spoluhráči, protože mají nedaleko kancelář, kde jejich tým sídlí. Občas s ním na oběd zajde právě i Miloš Knor: „S Martinem sem chodím, kdykoliv mě pozve a zaplatí za mě. Tedy bohužel velmi zřídka," a nepopiratelně zdůrazňoval, že je komik tělem a duší a že jeho řeči nelze nikdy brát úplně vážně.

V této restauraci najdete nejen jen speciality mezinárodní kuchyně, nespočet druhů piv, milou obsluhu, příjemné prostředí, ale také tu můžete potkat i Martina Dejdara s celým svým VIP hokejovým týmem, a to dokonce několikrát týdně!

Související

Záběr z pohádky Princezna zakletá v čase.

RECENZE: Princezna zakletá v čase ukazuje českou pohádku v nejlepší formě

Zábavná a neokoukaná. I tak by bylo možné definovat novou pohádku od debutujícího Petra Kubíka. Jedním dechem však můžeme dodat, že chybí zkušenější režie a větší důvěra v diváka. Ovšem i přes některá škobrtnutí se jedná o nejlepší pohádku poslední doby, kterou zastiňuje pouze Strachův Anděl Páně.

Více souvisejících

Martin Dejdar

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Adrian Newey

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

včera

Zahraniční vojáci se stali válečnými zajatci (POW) poté, co byli zajati Ukrajinou jako bojovníci v rámci ruských ozbrojených sil, účastní se tiskové konference organizované ukrajinskými představiteli v Kyjevě 15. března 2024.

Žoldáci z Nepálu ve velkém dezertují z ruské armády na Ukrajině

Podle informací serveru RBK-Ukrajina, který se odvolává na tiskovou zprávu Hlavního ředitelství zpravodajství, žoldáci z Nepálu, kteří přišli bojovat proti Ukrajině v řadách ruské armády, masově dezertují. Ruští velitelé zároveň hledají chatrné omluvy pro své vedení, vysvětlující tuto situaci.

včera

Andrej Babiš (ANO)

Boj proti Green Dealu i migraci. Hnutí ANO zahájilo předvolební kampaň

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

včera

1. máj

Svátek práce se slaví již 135 let. Jak se za tuto dobu proměňovala jeho podoba?

Na první květnový den připadá Svátek práce, který není jenom státním svátkem, ale i tím mezinárodním. Jeho historie sahá až do roku 1889, kdy byl jiný, než se prezentoval v dobách komunistického režimu. Povinné prvomájové průvody doprovázené budovatelskými slogany, oslavami pracovních úspěchů a stranickými představiteli na tribunách měly s původní myšlenkou svátku pramálo společného. 

včera

Počasí: Česko zasáhl silný vítr. Meteorologové vydali výstrahu

Meteorologové vydali výstrahu před silným větrem. Ten bude podle ČHMÚ.cz řádit na části území až do zítřejšího večera.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy