Martin Zounar prozradil recept na štěstí v jakékoliv době

Dobříš - ROZHOVOR - Herec Martin Zounar (45) v retroseriálu Vyprávěj "zestárnul" až na pětašedesátníka. On sám je ale nyní velmi šťastný, i díky rodinnému zázemí a úspěchům v pracovním životě, které má. Více prozradil v rozhovoru pro server EuroZprávy.cz.

EuroZprávy (EZ): V průběhu několika let natáčení Vyprávěj jste jakoby zestárnul o třicet let. Když se podíváte zpětně na svůj život, jaké období bylo pro vás nejlepší?

Martin Zounar (MZ): Nejvíc jsem spokojený teď, mám krásnou a zdravou dceru, fajn ženu a příjemnou práci. Cítím, že díky dceři je můj život naplněný.

EZ: Takže nejste z těch, co by říkali, že před rokem 1989 bylo lépe?

MZ: Žil jsem spokojený život jako mladý herec a student konzervatoře. A žiju ho i teď.

Každá doba přináší svoje problémy. V té dnešní se lidi přestali čehokoliv bát.

EZ: Sociologické průzkumy ukazují, že podpora komunistů roste. Čím to podle vás je?

MZ: Já tohle příliš nesleduju. Snažím se žít hezký život a chovat se slušně. A to si myslím, že je základ pro všechny. Kdyby se tím ostatní řídili, platilo by to i v politice a žilo by se líp. A lidi by byli spokojenější.

EZ: Dlouhá léta jste točil Rodinná pouta, později Velmi křehké vztahy. Teď účinkujete v Ordinaci v růžové zahradě a v právě končícím Vyprávěj. Lze tyto seriály vůbec srovnávat? Který vám byl nejblíže?

Martin Zounar (MZ): Rodinná pouta a později Velmi křehké vztahy byl první velký seriál v českých televizích. Potýkali jsme se proto s nevolí diváků a kolegů, v čem to hrajeme, protože to byla taková první česká "telenovela". Ale ukázalo se, že diváci chtějí české herce. Vyprávěj navíc ještě nabízí českou historii. A proto dostává divácké ceny.

Naopak Ordinace je více komerční seriál a je zaměřen na nemocnici. Zatímco Vyprávěj je spíše životní seriál, tak Ordinace je profesní.

EZ: Vy jste několik let účinkoval v již neexistujícím pořadu televize Prima Hádej, kdo jsem!, který taky získal Cenu TýTý.

MZ: Kdyby se pořad opět nasadil do vysílání, nepochybuju o tom, že by měl úspěch. Bohužel Hádej, kdo jsem! skončilo velmi nešťastně. Parta, která tam byla, se začala rozdělovat a přicházely nové tváře.

Štáb si myslel, že když v každém dílu bude nová tvář, že to bude o to zajímavější. Ale nebylo, souhra chyběla.

EZ: Souhra byl asi základ.

Zvenčí se to tolik nezdálo, ale my jsme si na sebe museli zvyknout, aby to fungovalo, abychom na sebe takzvaně slyšeli. Každý tam měl určitou roli.

Dana Morávková tam byla za chytrou horákyni nebo třeba Alice Bendová vystupovala jako frivolní blondýna, která něco řekne a třeba to vyjde. Bob Klepl dělal fóry a já vystupoval jako vesnický kluk.

Související

Hana Vágnerová na poslední klapce seriálu Vyprávěj

Rozhovor s Hanou Vágnerovou: Co nám prozradila? Čtěte

Dobříš - ROZHOVOR - Její první větší televizní role byla v seriálu On je žena!, poté zazářila v krimiseriálu Expozitura a přes pět let se objevovala v retroseriálu České televize Vyprávěj, který měl dnes na dobříšském zámku posledním klapku. Hana Vágnerová (32). V rozhovoru pro server EuroZprávy.cz se rozpovídala o tom, kdo z kolegů jí nejvíce pomohl nebo co ji čeká v blížících se letních měsících.

Více souvisejících

Seriál Vyprávěj Martin Zounar

Aktuálně se děje

před 30 minutami

před 34 minutami

Na této fotografii, kterou poskytla severokorejská vláda, severokorejský vůdce Kim Čong-un ve středu dohlíží na zkušební odpálení nového vícenásobného raketového systému na neznámém místě v Severní Koreji 10. května 2024.

Kim Čong-un má novou zbraň. Dohlížel na ostrý test

Podle severokorejských státních médií KLDR zařadí od letošního roku do výzbroje nový salvový raketomet ráže 240 milimetrů. Server NBC News s odkazem na agenturu AP dodal, že tato změna představuje „významný posun“ v bojových schopnostech dělostřelectva armády.

před 56 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Palestina

Rafah opouští kvůli invazi statisíce lidí

Přibližně 150.000 lidí už od pondělí uprchlo z města Rafah na jihu Pásma Gazy, kterému hrozí rozsáhlá izraelská vojenská ofenzíva, uvedla v sobotu Agentura OSN pro pomoc palestinským uprchlíkům (UNRWA). O výrazně vyšším počtu, a sice 300.000 evakuovaných, informuje izraelská armáda, píše agentura DPA s tím, že tato tvrzení nelze nezávisle ověřit.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

MS v hokeji

Británie si připsala nejtěsnější prohru s Kanadou v historii MS, Kazaši přehráli Francii

V sobotu svým druhým hracím dnem pokračuje světový šampionát v ledním hokeji konající se v Praze a Ostravě. Sobotní program odstartoval již dvacet minut po pravém poledni, kdy se jednak v Praze utkali Britové s favorizovanou Kanadou, v Ostravě se pro změnu hrál důležitý duel s ohledem na záchranu v elitní divizi MS mezi Francií a Kazachstánem. Přestože Kanaďané si z duelu s Brity odvážejí výhru 4:2, nadřeli se na ni a že to nebyl jednoduchý duel pro „javorové listy“, tak o tom svědčí i ta skutečnost, že se pro Británii jedná o nejtěsnější prohru s Kanadou v historii MS. Druhý polední zápas hraný v Ostravě ovládli nakonec Kazaši díky svým uměním v prostoru za brankou soupeře a Francouze tak přehráli 3:1. 

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Izraelská armáda

Izrael zřejmě využil americké zbraně k porušování mezinárodního práva

Bílý dům zaslal americkému Kongresu zprávu, ve které se uvádí, že je pravděpodobné, že Izrael použil americké zbraně při úderech v Pásmu Gazy, které odporují mezinárodnímu právu. Podle informací agentur AP a Reuters ale americká administrativa nemá dostatečné důkazy ani konkrétní případy, které by to potvrdily, kvůli nedostatku informací ze strany Izraele.

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

Izraelská armáda

Izrael opatrně rozšířil operace v Rafahu, Nechce naštvat Bidena

Izraelský bezpečnostní kabinet schválil "mírné rozšíření" operací armády ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy. Zároveň nařídil svým vyjednavačům pokračovat ve snahách o uzavření dohody o výměně rukojmí s militantním hnutím Hamás. S odvoláním na server Axios o tom v pátek informovala agentura Reuters.

před 10 hodinami

Bohatý Kuvajt se topí v politické krizi. Podle expertů zažívá historické chvíle

Emír Kuvajtu Mišal Ahmad Džábir Sabáh v pátek rozpustil parlament a převzal jeho pravomoci necelých šest týdnů po parlamentních volbách. Informovala o tom agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy