Renč kritikovi Sanitky 2 nadával do idiotů a vyhrožoval násilím

Praha - Seriál Sanitka 2 nadále rozdmýchává emoce. Například teď režisér seriálu neudržel emoce na uzdě a začal nadávat do idiotů. Svému kritikovi vyhrožoval násilím.

Druhé pokračování populárního seriálu přineslo plno rozporuplných momentů. Stěžovali si na něj romští aktivisté, jelikož Romy prý vykresluje buď jako zloděje nebo vrahy. Obdobně to je i s muslimy. Jeden totiž v seriálu zabodne Jaromíra Hanzlíka, protože mu ošetřuje ženu.

Renč tak byl pozván do pořadu Zaostřeno na Českém rozhlasu, kde si měl vše vyříkat s kritikem Respektu Kamilem Filou. A ten na tuto konfrontaci dlouho nezapomene. Fila vedle zmíněné scény s muslimem kritizoval i scénu z jihoafrického velvyslanectví, kde vystupuje černoška mluvící špatně česky. To podle kritika není moc pravděpodobné.

To Renče rozčílilo doběla. Filu nazval idiotem a vyhrožoval mu, že mu dá do držky. Ještěže byl Renč jen na telefonu. "Pan Fila mě svými ataky tak vytočil, že jsem řekl, že jsem rád, že ve studiu nejsem, jinak bych si to s ním vyřídil osobně. Nemám daleko k prudké reakci," vysvětloval to pak Renč pro ihned.cz.

Režisér následně požadoval, aby celý rozhovor byl odvysílán nesestříhán. Bál se vytržení z kontextu. Rozhlas mu ale nevyhověl. Ihned.cz pak ale Renč řekl, že nechce, aby byl pro něj nepříjemný rozhovor vysílán.

Související

Filip Renč, režisér filmu Lída Baarová.

Režisér Renč zklamaný z politiky: Zeman mě potrestal

Režisér Filip Renč během první prezidentské volby v roce 2013 podpořil Miloše Zemana, kterému natočil volební spot. Zeman jej později obdaroval státním vyznamenáním. Renč v rozhovoru pro Reflex.cz uvedl, že jej tím spíše poškodil. Podle něj by státní vyznamenání za kultury neměl rozdávat. Režisér přizná, že se mu nelíbí proruská prezidentova politika a tvrdí, že v české politické scéně chybí hodnoty zesnulého prezidenta Václava Havla.

Více souvisejících

Filip Renč

Aktuálně se děje

před 55 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

před 4 hodinami

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

Izraelská armáda

Izraelská armáda zahájila evakuaci Rafahu

Izraelská armáda v pondělí vyzvala obyvatele ve východní části města Rafah ležícího na jihu Pásma Gazy, aby se dočasně přesunuli do "humanitární oblasti". Informuje o tom deník Times of Israel.

před 11 hodinami

Zemřel Miroslav Imrich, zpěvák skupin Tango a Abraxas

Českou hudební scénu zasáhla v neděli smutná zpráva. Ve věku 71 let zemřel zpěvák Miroslav Imrich, který se proslavil působením v kapelách Tango a Abraxas. Podle dostupných informací nepřežil srážku s vlakem. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy