Sestry se narodily jako bratři. Oba se ale cítili jako ženy

Dublin - Irské sestry O'Herlihyovy se původně narodily jako bratři. Zní to neuvěřitelně, ale James i Daniel se cítili jako ženy, proto se oba rozhodli pro hormonální léčbu a operaci. Náročnou cestu k vysněné podobě teď absolvují spolu.

Bratři James a Daniel O'Herlihyovi si odmalička radši hráli s panenkami a převlékali se do dívčích šatů. Doma se proměňovali v Britney Spears a další ženské celebrity, ve škole se ale museli chovat jako chlapci. Až do své dospělosti.

Loni v létě se dnes 23letá Jamie a 20letá Chloe sešly doma, kde se konečně svěřily se svým trápením - navzájem i svým rodinám. "Je zvláštní, že jsme obě procházely tím samým a měly stejné myšlenky, ale nikdy o tom spolu nemluvily," poznamenala Chloe pro britský portál Metro.

Prozrazení tajemství, které si museli sourozenci dlouhé roky nechat pro sebe, jim zcela změnilo život. Bratři se teď v hormonální léčbě a následné operaci na ženu budou vzájemně podporovat. "Hodně o tom mluvíme a je to skvělé. Obě víme, jak se ta druhá cítí. Když se na mě někdo zvláštně podívá, zavolám Jamie a ona ví, co říct," prohlásila Chloe.

Zdroj: YouTube

James si nechal své jméno, které může být i dívčí. Daniel se přejmenoval na Chloe, což je jméno, které měl mít, pokud by se narodil jako holčička. "Vždycky jsem chtěla sestru a doktoři si dokonce mysleli, že Chloe bude dívka. Tak jsem jí vymyslela jméno a pak byla naštvaná, že je to kluk," uvedla Jamie.

Přestože jsou Jamie i Chloe na stejné cestě, každá z nich ji prožívá jinak. "Já jsem měla vždycky delší vlasy a nosila trochu ženské oblečení, takže je to pro mě jednodušší. Jamie byla vždycky jistější a cítila se nejdřív trochu zvláštně, když měla jít ven v šatech," dodala Chloe.

I přesto nebude podle sourozenců z irského Corku jejich přeoperování na ženu nijak drastické. Na nový vzhled si už zvykly sestry samy i jejich rodiny a známí. "Estrogen nás mohl ovlivnit různě, takže budeme na operaci připraveny v jiný čas. Určitě ale půjdeme spolu," doplnila Chloe.

Související

Andrzej Duda

Vymstí se Dudovi boj proti homosexuálům? Taktika nezabrala, píše prestižní deník

NÁZOR - Andrzej Duda, dosluhující hlava Polska, byl minulý týden v prezidentském paláci konfrontován s pochmurným souborem fotografií mladých polských příslušníků sexuálních menšin, kteří si nedávno vzali život, připomíná editorial serveru The Guardian. Prestižní deník dodává, že aktivista, který fotografie přinesl, prezidentovi sdělil, že doufá, že jej "tyto děti budou strašit ve snu".
justice

Ústavní soud řeší otázku, zda operace zůstane podmínkou změny pohlaví

Ústavní soud (ÚS) se zabývá otázkou, zda operace musí nadále zůstat podmínkou úřední změny pohlaví. Soudní senát s předsedkyní Kateřinou Šimáčkovou v únoru na základě konkrétního případu postoupil plénu, tedy sboru všech ústavních soudců, návrh na provedení škrtů ve třech zákonech. Stručné usnesení je ode dneška přístupné v databázi soudu.

Více souvisejících

transsexualové ženy

Aktuálně se děje

Aktualizováno včera

včera

včera

Londýnský starosta Sadiq Khan

Londýn beze změny. Starostou metropole bude nadále Sadiq Khan

V čele Londýna bude nadále labourista Sadiq Khan, který byl v sobotu zvolen na rekordní třetí po sobě jdoucí funkční období. Podle agentur je jeho aktuální vítězství nad konzervativci o to důležitější, že Velkou Británii čekají za několik měsíců všeobecné volby. Labouristé v nich budou favority. 

Aktualizováno včera

včera

včera

Kim Čong-un

VIDEO: Diktátor Kim Čong-un se stal hvězdou TikToku s propagandistickou písní „Přátelský otec“

Severokorejská propagandistická píseň "Friendly Father" (Přátelský otec) oslavující Kim Čong-una zaznamenala obrovský úspěch na sociální platformě TikTok, kde získala miliony zhlédnutí. Tato píseň, která chválí komunistického diktátora Severní Koreje, si získala oblibu zejména mezi mladou generací Z, která ji sdílela a komentovala s obrovským nadšením. Jeden uživatel ji označil jako "to, co jsem potřeboval dneska slyšet", zatímco další se dokonce zeptal, zda je k dispozici na hudební platformě Spotify.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Hasiči, ilustrační fotografie.

Požár v Tlumačově zaměstnal hasiče. Dva se zranili

Hasiči v sobotu zasahovali u požáru na autovrakovišti v Tlumačově na Zlínsku. Dva z nich se při zásahu, během kterého byl vyhlášen třetí stupeň poplachu, zranili. Zasahovalo celkem třináct hasičských jednotek, příčina je předmětem vyšetřování. 

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Ústav pro studium totalitních režimů.

Kudrnův ÚSTR: Nákladné soudy, odborná ostrakizace, matení veřejnosti

Od nástupu Ladislava Kudrny do funkce ředitele Ústavu pro studium totalitních režimů (ÚSTR) uplynuly dva roky. Letmé ohlédnutí za jeho dosavadním působením v čele uvedené instituce neskýtá příliš povzbudivý pohled. Pro politickou reprezentaci, která o směřování ústavu naneštěstí fakticky rozhoduje, by mělo jít o příležitost zamyslet se nad tím, zda je ve veřejném zájmu nadále podporovat management, který se krom banálních proklamací na adresu nedávné historie může pochlubit především sérií prohraných soudních sporů s ředitelovými kritiky a současnými i bývalými zaměstnanci.

včera

včera

Pekarová Adamová ocenila Tulejovu reakci. Fiala čeká na další návrh TOP 09

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) ocenila rozhodnutí Pavla Tuleji, který se v pátek vzdal nominace na ministra pro vědu, výzkum a inovace. Ve vládě měl nahradit končící ministryni Helenu Langšádlovou. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy