Neslyšící Miss World se stala Jihoafričanka, nejhezčí je Francouz. Finále se konalo v Praze

Praha - V Praze se konal 16. ročník soutěže Miss Deaf World 2016 a Mister Deaf World 2016. Nejkrásnější neslyšící dívkou světa se stala Jihoafričanka Janie Erasmusová a nejpřitažlivějším neslyšícím mužem Francouz Kevin Petit.

Finálový večer se uskutečnil v Top Hotelu Praha. Na šedesát soutěžících, které hodnotila mezinárodní porota, pocházelo z 41 států celého světa. První vicemiss se stala Senegalka Aminace Gaková a druhou vicemiss Kanaďanka Victoria Soo Lumová.

Titulem Miss Deaf Europe pro letošní rok se pyšní Ukrajinka a Miss Deaf Asia Jihokorejka. Titul Mister Deaf Europe 2016 získal Španěl a nejmladší kategorii Mister Deaf Asia putuje do Číny.

Zdroj: YouTube

Soutěžící se nejprve představili v národních krojích, kterými prezentovali své země. Ve volných disciplínách dívky pak převážně tančily. Například soutěžící z Thajska uvedla tamní bojový tanec a třeba Bulharka předvedla v národním kroji lidový tanec. Publikum zaujala i temperamentní dívka z Kolumbie, která v rychlém rytmu zatančila v pestrobarevném jihoamerickém kostýmu. Češka Lenka Sagulová předvedla vystoupení na píseň Noc na Karlštejně. Muži se představili naopak ve sportovním oblečení.

Od běžných miss je tato soutěž téměř k nerozeznání, zcela jiné jsou však reakce publika. Namísto běžného potlesku odměňují diváci soutěžící rychlými pohyby zdvižených prstů na rukou.

Nacvičování nástupů a choreografie bylo náročné. Soutěžící tančí podle hry světel, které jsou sladěny se skutečnou hudbou. "Divákům v sále nepřijde, že dívky neslyší, ale je to velmi náročné v tom, že ony doma trénují," uvedl prezident soutěže Josef Uhlíř.

Související

Ilustrační fotografie

Nejkrásnější neslyšící muž světa? Soutěž poprvé vyhrál Čech

Titul nejkrásnější neslyšící muž světa získal poprvé v osmnáctileté historii soutěže Miss & Mister Deaf World Čech - třiatřicetiletý Jan Emmer z Prahy. Nejkrásnější neslyšící dívkou se v 18. ročníku stala Assia Uhananyová z Izraele. Vyhlášení výsledků se uskutečnilo V Praze v Národním domě na Vinohradech. ČTK to dnes sdělila mluvčí Svazu neslyšících a nedoslýchavých osob v ČR Veronika Cézová.

Více souvisejících

Miss Deaf Praha ženy

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

včera

včera

včera

Kuleba: Rusko bude možné zapojit do mírových jednání až po mírovém summitu

Ukrajinský ministr zahraničních věcí Dmytro Kuleba zastává názor, že Rusko bude možné zapojit do mírových jednání, ale až po mírovém summitu, který se v polovině června uskuteční ve Švýcarsku bez účasti delegace z Moskvy.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy