Bára Hrzánová na Psím dnu rozdávala tisíce

Praha - V Centrálním parku Lužiny se uskutečnila akce Psí den s Prahou 13, na kterou se dostavilo i několik celebrit se svými psy. Akce se zúčastnila i Bára Hrzánová, která všem přítomným útulkům věnovala několik tisíc korun.

Psí dostih, český rekord ve skoku do výšky tzv. Bobešův skok, soutěže originálních dvojic, čipování psů a další akce čekaly na návštěvníky Psího dne v Praze 13. Útulky své pejsky k adopci představovali také na podiu, aby měl každý z účastníků možnost si je prohlédnout a dozvědět se o nich více informací.

Na akci nechyběla herečka Bára Hrzánová, která všem přítomným útulkům věnovala několik tisíc korun. "Útulky jsou pro nás dobrou příležitostí otevřít své peněženky a pomoci tam, kde je to potřeba," prozradila s tím, že na Psí den si oběhla z natáčení a přišla se synem a s tříměsíční fenečkou Pepinou.

Mezi návštěvníky byl velký zájem o originální přehlídku známých osobností se svými pejsky. Martina Gavriely, Miluška Bittnerová, Patrície Solaříková, Míša Tomešová Doubravová, Roman Tomeš, Tereza Mátlová a další se promenádovali ve slušivých a komických oblečcích. 

Patricie Solaříková si akci očividně moc užila: "Je super, že dorazilo tolik lidí se svými pejsky. Jsem ráda, že Psí den takhle dokázal spojit zábavu s osvětou. Je to nejlepší forma, jak dostat do povědomí lidí, aby byli zodpovědnější. Navíc mne překvapilo, že je tu spousta vychytávek jako psí zmrzlina nebo psí jogurt," uvedla Patrície.

"Ano, taky tu vidím spoustu věcí poprvé, např. psí hlavolamy nebo puller sport. Je milé, jak se na pejsky myslí," dodal Martina Gavrieli.

"Mně se akce moc líbila, moji pejsci byli nadmíru spokojeni. Přála bych si víc takových akcí," uvedla Míša Tomešová a dodala: "Spousta lidí se mě ptá, co speciálního dávám svým pejsků, že jsou takoví energičtí a vitální. S oblibou odpovídám, že hodně lásky!" 

Dvojice z muzikálu Mefisto Jan Kříž a Karolina Gudasová přišli bez čtyřnohých mazlíčků. "Měli jsme tu s Karolinou premiéru milostné písně z Muzikálu Mefisto „Žít svůj sen" od Daniela Bartáka a proto jsem nevzal svoji japonskou dogu Sayu. Je to škoda, moc by se jí tady určitě líbilo," vysvětlil Jan Kříž. Karolina sice vlastního pejska nemá, ale za to přišla v doprovodu svého přítele Michala Neuvirtha.

Bára Hrzanová Jan Kříž Miluše Bittnerová

Aktuálně se děje

před 38 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 10 hodinami

raketový systém Patriot

Ukrajina dostane od Španělska rakety Patriot

Španělsko pošle na Ukrajinu rakety Patriot. Na videokonferenci mezinárodní Kontaktní skupiny pro podporu Ukrajiny to dnes oznámila španělská ministryně obrany Margarita Roblesová. Informoval španělsky list El País v reakci na tlak spojenců z EU a NATO.

včera

včera

Vinice, ilustrační fotografie.

Vinaři vyúčtovali ztráty. Mráz způsobil škody za více než dvě miliardy

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohrady. V Čechách je dopad naprosto fatální, škody tam dosahují 95 procent. Na Moravě se pohybují minimálně na úrovni 23% snížení výnosu. Aktuální průzkum mezi vinaři vyčíslil celkové škody napáchané na letošní úrodě na více než 2 miliardy korun. Vinaři ale varují, že měnící se klima není jediným problémem domácího vinařství, a žádají aktivnější přístup k jejich řešení ze strany ministerstva. 

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Vlastimil Válek

Válek zmínil, jak české zdravotnictví těží z členství v EU

Mezi největší přínosy dvacetiletého členství Česka v Evropské unii patří například možnost čerpat zdravotní péči v kterékoliv zemi EU, společné registrace nových léků před vstupem na trh, zapojení do expertních sítí lékařů nebo sdílení expertizy Evropského centra pro prevenci a kontrolu nemocí (ECDC) ve veřejném zdraví, konstatovalo ministerstvo zdravotnictví. 

včera

včera

Jakub Voráček

Voráček pomalu zavírá dveře za svou hráčskou kariérou. Na 99 procent se na led nevrátí

Kariéra bývalého hokejového reprezentanta Jakuba Voráčka, během níž nastoupil k více než tisícovce zápasů v kanadsko-americké NHL, se nezadržitelně blíží ke svému konci. Samotný čtyřiatřicetiletý hokejista totiž v úterním rozhovoru pro CNN Prima News uvedl, že končí svou bohatou kariéru. Záhy ale svá slova mírnil, když pro server sport.cz řekl, že ještě není definitivně rozhodnut o svém konci, ale to, že se už mezi mantinely neobjeví, je podle něj na 99 procent jisté.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy