Zpěvačka známé skupiny přiznala: Znásilnili mě!

Praha - Tonya Graves (42), čokoládová zpěvačka ze skupiny Monkey Business, se rozhodla promluvit o svém hrůzném zážitku z období, kdy žila v USA. Impulsem pro její prohlášení byl charitativní projekt, který se zabývá prevencí HIV a AIDS. Zprávu jako první přinesl server Blesk.cz.

Graves přiznala, že byla ve Spojených státech amerických znásilněna. Pozastavuje se nad minimální osvětou o AIDS a říká – „Když jsem ještě žila v USA, znásilnili mě. Test na HIV je jedna z prvních věcí, kterou v nemocnici dělali.“   V posledním období totiž v České republice přibývá počet nakažených virem HIV. Mluví se o tom, že lidé všech věků a všech sexuálních orientací si už neuvědomují obrovské nebezpečí pohlavní nemoci AIDS. I proto vznikl projekt Art for life, což je občanské sdružení, které již čtvrtým rokem vydává kalendář, jehož obsahem jsou fotky známých osobností. Letošním tématem je Passion (vášeň). Výtěžek z prodeje kalendáře jde na prevenci HIV.

Související

Dan Bárta

Dan Bárta a Tonya Graves zazpívají na Strunách podzimu

Praha – Festival Struny podzimu začne již příští týden, pořadatelé si ale nechali jedno hudební překvapení pro fanoušky na poslední chvíli. V rámci koncertního provedení oratoria Anthracite Fields vystoupí za doprovodu legendární skupiny Bang on a Can All-Stars a společně s Martinů Voices Tonya Graves a Dan Bárta.

Více souvisejících

Tonya Graves

Aktuálně se děje

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Netanjahu: Pokud se neubráníme sami, nikdo nás neubrání. Zvládneme to i sami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmítl tlak mezinárodního společenství, které požaduje pozastavení válečného tažení v Pásmu Gazy. Podle agentur AP a DPA zdůraznil, že Izrael má schopnost bránit se sám, pokud bude potřeba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy