Útočník, který napadl zpěváka Hrůzu, dostal podmínku za poškození auta

Ostrava - Jeden z násilníků, kteří v napadli v Ostravě zpěváka Michala Hrůzu, dostal u Okresního soudu v Ostravě podmínku. Krátce po zbití umělce totiž nedaleko Stodolní ulice poškodil zaparkované auto.

Soudce rozhodl vydáním takzvaného trestního příkazu. Tím osmnáctiletému mladíkovi udělil za výtržnictví a poškozování cizí věci šestiměsíční podmíněný trest. Zkušební dobu stanovil na 18 měsíců. Pokud bude mladík v budoucnu odsouzen i za zbití Hrůzy, bude tento verdikt pravděpodobně zrušen. "Soud by pak vynesl souhrnný trest za oba případy," vysvětlil mluvčí soudu Lukáš Delong.

Podle návrhu na potrestání se mladík výtržnictví a poškozování cizí věci dopustil nedaleko Stodolní ulice 17. července kolem 03:40, tedy krátce po tom, co podle policie zbil zpěváka. V blízkosti křižovatky Janáčkovy a Nádražní ulice ve společnosti dalších čtyř lidí ulomil zaparkovanému automobilu zpětné zrcátko. Při tom poškodil i lak na předních dveřích. Oprava si vyžádala téměř 15.000 korun. "Ve skupině byl i druhý útočník obviněný z napadení zpěváka Michala Hrůzy. Ten se ale jenom díval," řekl Delong.

Sedmnáctého července se zpěvák v ostravské Stodolní ulici připletl do rodinné šarvátky mezi bratranci. To se mu ale stalo osudným - skončil v nemocnici s vážnými poraněními hlavy. Oba mladíci teď sedí v ostravské vazební věznici.

Související

Michal Hrůza

Útočník v Praze bezdůvodně napadal kolemjdoucí. Zpacifikoval ho zpěvák Michal Hrůza

Policisté hledají další možné oběti muže, který v pondělí večer v pražských Dejvicích bezdůvodně udeřil pěstí nejméně sedm lidí. Podezřelý je nyní v psychiatrické léčebně a po propuštění budou kriminalisté zjišťovat motiv jeho jednání. Případ zatím prošetřují pro podezření z výtržnictví a ublížení na zdraví, uvedl dnes na webu pražské policie její mluvčí Jan Daněk.
Michal Hrůza

Teď a tady, Most přes nikdy, světlo do tmy... Michal Hrůza má nové album

Strach těchto dnů přirovnává známý zpěvák a textař Michal Hrůza ke tmě, do které by rád vnesl svým albem světlo. Na hudební scéně figuruje přes dvacet let, na svém muzikantském účtu má nespočet hitů, a to jak vlastních, tak i těch, které napsal pro kolegy z branže. V albu Světlo do tmy se drží vztahů a obrací se k lásce. Ta pro něj znamená světlo, jež se snaží vnést do dnů pohlcených depresí a smutkem.

Více souvisejících

Michal Hrůza (zpěvák) soudy

Aktuálně se děje

před 24 minutami

Aktualizováno před 32 minutami

Aktualizováno před 51 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Robert Fico

Atentátník na Fica se sám stal terčem útoku

Údajný útočník, který ve středu střílel na slovenského premiéra Roberta Fica, se v roce 2016 stal sám terčem útoku. Juraj Cintula tehdy pracoval jako ochranka obchodního domu ve městě Levice.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Aktualizováno před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Vlastimil Harapes

Zemřel známý baletní mistr Vlastimil Harapes

Česko zasáhla ve středu smutná zpráva. Ve věku 77 let zemřel tanečník a herec Vlastimil Harapes. O jeho úmrtí informovalo Národní divadlo. Harapes v poslední době bojoval s vážnými zdravotními problémy. 

před 5 hodinami

Aktualizováno před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Česká televize, ilustrační foto

Ministerstvo kultury navrhlo od příštího roku zvýšení koncesionářských poplatků

Česká televize získá příští rok díky zvýšení koncesionářských poplatků navíc 865 milionů korun a Český rozhlas si polepší o 331 milionů korun. Ministerstvo kultury navrhuje od roku 2025 zvýšit televizní poplatek o 15 Kč na 150 Kč měsíčně a rozhlasový poplatek o 10 Kč na 55 Kč měsíčně, jak uvedl ministr kultury Martin Baxa (ODS) na dnešní tiskové konferenci. 

před 8 hodinami

Havárie v Praze. Neteče voda ve čtyřech čtvrtích na severu města

Více než 50 tisíc odběratelů v Praze se ve středu ocitlo bez vody. Důvodem je havárie na vodovodním řadu, ke které došlo při napouštění po plánované výluce. K opravě by mělo dojít ještě dnes. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy