Dahlgren je stále ve vazbě, není jasné, kdy začne proces

Brno - Brněnský městský soud bude v pondělí řešit prodloužení vazby třiadvacetiletému Američanovi Kevinu Dahlgrenovi, jemuž hrozí za vraždu čtyř příbuzných doživotí.

Ve vazbě v Brně-Bohunicích je od loňského srpna. Čeká tam na proces, jenž se bude konat u Krajského soudu v Brně. Zatím není jasné, kdy začne, protože na objasňování případu dále pracuje policie. Motiv činu totiž není stále známý. Městský soud v srpnu zamítl Američanovu žádost o propuštění na kauci a jeho stíhání na svobodě. Lze očekávat, že nyní vazbu prodlouží.

"Jednání o vazbě bude neveřejné," řekla dnes ČTK mluvčí městského soudu Petra Hovorková. Justiční stráž přivede Dahlgrena z vazby do jednací síně soudu v novém justičním paláci. Povede jej prostorami oddělenými od prostor pro veřejnost.

Rozhodnutí o prodloužení vazby se koná v době, kdy psychiatři a psychologové podle informací ČTK dokončují znalecké posudky týkající se duševního stavu cizince.

Související

Soud s Kevinem Dahlgrenem (19. 7. 2016)

Sebevražda Dahlgrena? Dozorci možná porušili předpisy

Brno - Dozorci ve věznici Valdice na Jičínsku zřejmě porušili v případu lednové sebevraždy čtyřnásobného vraha Kevina Dahlgrena interní předpisy, trestného činu se ale nedopustili. Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) podala návrh na jejich kázeňské potrestání.
Soud s Kevinem Dahlgrenem (19. 7. 2016)

Masakr, který otřásl Českem. Vyvraždění rodiny v Brně patří k nejhorším zločinům poslední doby

Praha - Jeden z nejhorších zločinů posledních let v ČR spáchal tehdy dvacetiletý Američan Kevin Dahlgren 22. května 2013 v brněnské městské části Ivanovice. Povraždil všechny čtyři členy rodiny, u níž dočasně bydlel - otce, matku a jejich dva syny, z nichž jeden byl nezletilý. Dahlgren, původem z Kalifornie, se v České republice nějakou dobu živil jako učitel angličtiny, zavražděná žena byla jeho sestřenicí.

Více souvisejících

Kevin Dahlgren vazba Věznice

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy