Syn dle policie ubodal svou matku, v Prostějově vraždil senior

Praha/Prostějov - Policistí vyšetřují vraždu v Dobřichovicích u Prahy, na místě zadrželi podezřelého mladíka (18). Jde o syna mrtvé ženy. Ke zločinu došlo nedávno také na Olomoucku.

K události došlo v Dobřichovicích v rodinném domku. "18letý syn zřejmě způsobil bodná poranění své matce, která na místě svým zraněním podlehla," řekl mluvčí středočeské policie Pavel Truxa.

Policie případ vyšetřuje jako vraždu, podezřelý je zadržen. "Obvinění mu zatím sděleno nebylo, budou následovat výslechy," doplnil Truxa.

Kriminalisté dnes obvinili z vraždy v Prostějově seniora (76). Podle policie v polovině června zavraždil svou o tři roky mladší ženu.  "Muž je podezřelý z toho, že 18. června tohoto roku v jednom z bytů v Prostějově fyzicky s nožem v ruce napadl svou o tři roky mladší manželku a ta na následky těžkého poranění zemřela. Muž se následně pokusil spáchat sebevraždu ... Z dosavadního vyšetřování vyplývá, že vraždou vyvrcholily déletrvající manželské neshody," uvedla krajská policejní mluvčí Jitka Dolejšová. Muž se podle policie doznal. Je stíhán vazebně, dodala mluvčí. Hrozí mu deset až 18 let vězení.

V Olomouckém kraji jde letos podle informací ČTK o čtvrtý případ vraždy či pokusu o ni.  Loni se v Olomouckém kraji stalo šest vražd a kriminalistům se podařilo všechny objasnit.

Související

Více souvisejících

krimi Vražda Středočeský kraj Prostějov (Olomoucký kraj)

Aktuálně se děje

před 33 minutami

Odpálení rakety ATACMS.

Ukrajina údajně zaútočila na Luhansk raketami ATACMS

Ruské ministerstvo obrany v pátek obvinilo ukrajinskou armádu z útoku na město Luhansk v okupované části Donbasu na východě Ukrajiny, přičemž prý použila Západem dodané střely ATACMS. Zranění utrpělo nejméně 20 civilistů, informovaly ruské tiskové agentury s odvoláním na resort obrany.

před 1 hodinou

Volby, ilustrační fotografie.

Volby do Evropského parlamentu startují. Vše, co potřebujete vědět

Úderem druhé hodiny odpolední se otevřely volební místnosti, v nichž Češi rozhodují o svých zástupcích v Evropském parlamentu na příštích pět let. Na výběr mají ze 30 stran, hnutí a jejich koalic. Podle průzkumů mají největší šanci na úspěch strany zastoupené ve Sněmovně. Volební místnosti se uzavřou dnes ve 22:00 a otevřou se opět zítra ráno, výsledky se ale lidé zítra nedozví.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Teroristé Hamásu

"Jen slova". Hamás zkritizoval plán Bidena na příměří v Pásmu Gazy

Plán na příměří v Pásmu Gazy, který představil americký prezident Joe Biden, jsou podle palestinského hnutí Hamás "jen slova". Usáma Hamdán, vysoce postavený představitel Hamásu sídlící v libanonském Bejrútu, uvedl, že Hamás nedostal žádné písemné závazky ohledně příměří. Uvedla to agentura AFP.

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Sídlo EU

PŘEHLEDNĚ: Kam v Evropském parlamentu spadají vaši favorité u voleb?

Národní politické strany k volbám do Evropského parlamentu sice vypisují své vlastní kandidátní listiny pro jednu konkrétní zemi, v evropské instituci už ale poslanci nejsou organizováni podle státní, ale politické příslušnosti. V Evropském parlamentu tak existují politické strany a frakce, mezi nimiž rozdíl vysvětlíme v článku níže. 

před 7 hodinami

před 8 hodinami

včera

Další proces s Trumpem se odkládá. Bude se prověřovat možný střet zájmů

Americký odvolací soud ve středu odložil proces v případu nezákonného zasahování do voleb ve státě Georgia, do kterého měl být zapojený i exprezident Donald Trump. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy