Zloděj kradl ve FN Hradec Králové, zmizely lékařské přístroje za pět milionů

Neznámý zloděj ukradl v sobotu večer z Plicní kliniky Fakultní nemocnice Hradec Králové pět bronchoskopů a další vybavení. Celková škoda je přes pět milionů korun. K přístrojům se zloděj dostal násilím.

Nemocnice nyní řeší, jak zajistit péči o nemocné na plicní klinice. "Vedení nemocnice nyní intenzivně pracuje na řešení situace, aby péče o pacienty byla zajištěna. Oddělení zůstalo v provozu," řekl mluvčí nemocnice Jakub Sochor. Více nemocnice podle něj případ vzhledem k vyšetřování nebude komentovat.

Bronchoskop je přístroj pro diagnostiku plic a dýchacích cest. Skládá se kamery a z pružné části zaváděné do dýchacích cest pacienta. Lékař přístroj při zákroku drží v ruce. Přístrojem lze provádět i odebrání vzorku plic.

"Pachatel či pachatelé vnikli násilím na bronchoskopický sál, kde násilím otevřeli skříně a odcizili pět kusů videobronchoskopů. K tomu odcizili další doplňkové vybavení, například zdroje světla či klávesnice," uvedla mluvčí hradecké krajské policie Ivana Ježková.

Policie případ vyšetřuje jako trestný čin krádeže vloupáním, za který pachateli v případě dopadení hrozí trest vězení pět až deset let.

Vzhledem k vyšetřování zatím podle ní policie nebude k případu sdělovat další podrobnosti.

Související

Fotbal je nejpopulárnějším sportem.

Další rasistický skandál v lize. Na teplického hráče měli řvát aby šel jíst banány

Na fanoušky fotbalového Hradce Králové si posvítí disciplinární komise Ligové fotbalové asociace (LFA) a to kvůli údajným rasistickým nadávkám směřovaným na adresu teplického fotbalisty senegalského původu Abdallaha Gninga. Tyto inkriminované momenty se měly udát během vzájemného zápasu těchto klubů v rámci 11. kola Fortuna ligy. Samotný zřizovatel nejvyšší tuzemské fotbalové soutěže LFA pak tyto rasistické výroky hradeckých fanoušků odsoudil.
Fotbal, ilustračni fotografie

Posilování v Plzni nekončí. Po postupu do Ligy mistrů si brousí zuby na Vlkanovu

Fotbalista Hradce Králové Adam Vlkanova se přeci jenom podle všeho bude stěhovat. Nikoli však do Slavie, jak ještě zdálo před začátkem tohoto letního přestupového období, ale do Viktorie Plzeň. Podle zákulisních informací totiž vedení západočeského klubu už nabídlo tomu z Hradce Králové finanční obnos, za který je ochoten hradeckého útočníka koupit.

Více souvisejících

FN Hradec Králové krimi krádeže Policie ČR Hradec Králové

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy