Kajínkovu právničku pronásledují? Slámová si stěžuje na agresivního stalkera

Známá právnička Klára Long Slámová, která dlouhodobě hájila Jiřího Kajínka, si stěžuje na údajnou šikanu ze strany spolku Šalamoun, zvláště pak jeho místopředsedy Vaška Peričeviče. Se spolkem, který se dle svých slov snaží poukazovat na „pochybení české justice“, je ve sporu dlouhodobě. Podle ní situace zašla tak daleko, že plánuje policejní ochranu, poukazuje server TN.cz.

Konflikt mezi Slámovou a spolkem Šalamoun vypukl v souvislosti s kauzou Petra Kramného, který byl odsouzen za vraždu manželky Moniky a dcery Kláry v Egyptě k 28 letům vězení. Zatímco spolek tvrdí, že je nevinný, Slámová byla zmocněnkyní poškozených.

Podle Slámové ji Peričevič asi pět let pronásleduje a dehonestuje. „Cca 5 let mě pronásleduje Václav Peričevič ze spolku Šalamoun. Prakticky každý den a někdy i několikrát denně o mně na různých veřejných místech (především sociální sítě) píše lživé, dehonestující a stále se opakující prakticky identické věty, výhrůžky nevyjímaje," napsala nedávno na sociální sítě.

Slámová upozornila na některé Peričevičovi příspěvky, které psal pod oficiálním profilem spolku Šalamoun a které agresivně útočí na Slámovou i její zastánce. „Blbečku, dobrou noc a tak je to s váma adorantkama Slámový furt dokola, buď ráda, že ti alespoň slušně odpovím, než se oběsíte, krysy jedny,“ napsal.

Peričevič Slámovou nazýval „slávomankou“, „obecní blbkyní“ a osočil ji, že je jednou z „10 nejhorších advokátů v ČR.“ Peričevič se ale pouštěl i do ostatních právníků, státních zástupců a soudců. V jednom příspěvku dokonce napsal, že „kandelábry budou po celé zemi spolu s exekutory ověšeny oběšenými soudci, neboť právě ti se stali pro mnohé symbolem polistopadového bezpráví.“

Slámová vyzvala na svém facebookovém profilu své kolegy, soudce, policisty či státní zástupce, kteří by měli podobný problém, aby ji kontaktovali. „Neřešila jsem to přes orgány činné v trestním řízení, protože jednak na to nemám čas, jednak i kdyby ho odsoudili, dostane podmínku, což mi nic neřeší. Proto jsem se rozhodla, že půjdu cestou mé facebookové zdi, protože mám poměrně velký dosah. Vím, že jiní lidi na ně podávali žaloby a nepomohlo nic. Tohle ale evidentně okamžitě zabralo," vysvětlila Slámová serveru TN.cz, co tím zamýšlela.

Právnička narážela na skutečnost, že spolek Šalamoun se rozhodl zbavit Peričeviče administrativních práv ve skupině. Spolek tvrdí, že Peričevičovi příspěvky opakovaně poškozovaly pověst spolku a vystavoval jeho členy nenávistivým a dehonestujícím útokům.

Peričevič tvrdí, že Slámovou nikterak nepoškozoval a že vše, co napsal, je pravda. „Já si nemyslím, že bychom ji kdy pomluvili. Všechna tvrzení, která jsme o paní doktorce Slámové publikovali, můžeme doložit. Já si nemyslím, že bychom o ní někde napsali něco, co by byla nepravda," sdělil serveru TN.cz. Podle něj si Šalamoun může psát co chce, protože je nezávislé sdružení a nikoliv orgán státní správy.

Ačkoliv Slámová ocenila, že spolek zbavil Peričeviče administrativních práv, stále není klidná. Zvažuje též, že požádá o policejní ochranu. „Ve chvíli, kdy proti vám stojí osoba, která si vás dnem a nocí bere takzvaně do huby a vy máte doma malé dítě, není to legrace. Ale nezapomínejme, že to nebyl jen pan Peričevič, ale celý spolek. On to psal pod hlavičkou spolku a já bych si myslela, nebo bych to očekávala, že se ten spolek veřejně omluví," uvedla právnička.

Související

Více souvisejících

Klára Long Slámová (advokátka) Šalamoun (spolek) právníci stalking

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Izrael: Neslýchané. Zatykač na Netanjahua povzbudí teroristy po celém světě

Rozhodnutí hlavního prokurátora Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karima Khana požádat o vydání zatykačů na izraelského premiéra Benjamina Netanjahua a ministra obrany Joava Galanta je neslýchané a povzbudí teroristy po celém světě. Prohlásil to v pondělí izraelský prezident Jicchak Herzog. Rozhodnutí odsoudil i izraelský ministr zahraničí Jisrael Kac, uvedla agentura Reuters.

před 4 hodinami

Martin Exner

V Česku se dvacet let o euru lže. Odpůrci v čele s Klausem s ním veřejnost straší, říká poslanec Exner

Přijetí či nepřijeti eura je v Česku velmi ožehavé téma, které rozděluje společnost. Na začátku roku rozvířil všeobecnou debatu o přijetí sám prezident ČR Petr Pavel, díky tomu, se toto téma opět stalo diskutovatelným. Část ekonomů se stále euru brání, politická populace není jednotná, opozice je zásadně proti a ve vládní koalici nepanuje jednotný názor. Kdo však má jasno, jsou české firmy, těm by jednotná evropská měna prospěla. Tam, kde se platí eurem, tam je s touto měnou spokojenost, na Slovensku panuje obrovská podpora společné měně, avšak Česká republika je jako tradičně opatrná, společnost je proti a politici nemají odvahu a chuť jím proti jejich názoru. O euru jsme si povídali s poslancem za STAN Martinem Exnerem, místopředsedou výboru pro bezpečnost. 

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Petr Pavel

Pavel tlačí na přijetí eura. Stejně podle něj nemáme na výběr

Prezident Petr Pavel na konferenci ReVize Česka zdůraznil klíčový argument pro přijetí eura – charakter české ekonomiky, která je výrazně exportní a většinu své produkce uplatňuje v eurozóně. Podle Pavla je ekonomická budoucnost a prosperita České republiky výrazně provázána s eurozónou.

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Írán, ilustrační foto

Kdo povede Írán po smrti Raísího? Země se chystá na předčasné volby

Íránský nejvyšší duchovní vůdce ajatolláh Alí Chameneí vzdal hold prezidentu Ebráhimu Raísímu, který v neděli zahynul při havárii vrtulníku v provincii Východní Ázerbájdžán na severozápadě Íránu. Na svém webu o tom informovala televize Al-Džazíra, která dodala, že Raísího pozůstatky převážejí do města Tabríz - metropole provincie Východní Ázerbájdžán. Zatím není jasné, kdy a kde bude Raísí pohřben.

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

Nadaný student čelící obvinění z porušování lidských práv. Kdo byl íránský prezident Ebráhím Raísí?

Ebráhím Raísí byl íránský politik a duchovní, který od srpna 2021 zastával funkci prezidenta Íránu. Narodil se 14. prosince 1960 v Mašhadu, druhém největším městě Íránu a důležitém náboženském centru. Byl členem konzervativního křídla íránské politiky a dlouholetým příslušníkem Revolučních gard, což mu poskytlo značný vliv v politických a vojenských kruzích.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy