Policie obvinila fanouška Slavie, v Karviné měl ukrást po zápase dres

Policie obvinila čtyřiadvacetiletého fanouška fotbalové Slavie, který po nedělním ligovém zápase v Karviné napadl jiného diváka a sebral mu sparťanský dres. ČTK to dnes řekla mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková. Obviněný může za loupež strávit ve vězení až deset let.

Dvaatřicetiletý muž z Třinecka během děkovačky po bezbrankovém utkání podle iDnes vytáhl z tašky sparťanský dres a zamával s ním rumunskému záložníkovi Slavie Nicolaemu Stanciovi, který v minulosti hrál za Spartu. Toho si všiml slávista a po zápase si na příznivce domácího celku počkal.

"Nejprve se pokusil muže kopnout do hlavy. Napadený ale stačil ráně uhnout. Pak mu agresor vytrhl z ruky brašnu s dresem a utekl," řekla mluvčí. Kriminalisté muže vzápětí zadrželi a v pondělí jej obvinili z loupeže.

Fotbalové dresy byly hlavním cílem i další loupeže. Loni v říjnu skupina chuligánů, kteří se spojují s ostravským Baníkem, přepadla fanoušky Opavy. Ti se vraceli auty ze zápasu v Brně. Kriminalisté obvinili 11 lidí.

Podle policie si skupina počínala hodně organizovaně. Údajně se někteří její členové vmísili i do kotle opavského celku během zápasu, který tým odehrál 7. října v Brně s Bohemians Praha 1905. Pak vybraný vůz sledovali celou cestu z Brna až na Opavsko.

Nedaleko obce Březová pak zinscenovali situaci s defektem a vůz donutili zastavit. Další auta mu pak zablokovala cestu. Z nich vyskákali kuklami maskovaní násilníci a obklíčili vůz. Rozbili čelní sklo, vytáhli klíče ze zapalování a zahodili je. Pak z kufru ukradli batoh s osobními věcmi a peněženkou a také vlajky a šály opavských fanoušků.

Související

Více souvisejících

krimi krádeže FK Slavia Fotbal Karviná

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Policie ČR

Sebevrah ve Zlíně nepřežil pád v obchodním centru

Tragédie se v pátek odpoledne stala v obchodním centru ve Zlíně, kde došlo k pádu člověka. Muž na místě podlehl zraněním, která utrpěl. Případem se zabývá policie. Vše zatím nasvědčuje tomu, že šlo o sebevraždu.

před 5 hodinami

včera

včera

včera

včera

Teroristé Hamásu

Hamás chce uzavřít dohodu, pokud Izrael zastaví válku v Gaze

Palestinské militantní hnutí Hamás oznámilo svou neúčast na dalších jednáních během probíhající války v Pásmu Gazy, je však připraveno uzavřít úplnou dohodu včetně výměny unesených rukojmí a vězněných zajatců, pokud Izrael své tažení v pobřežní enklávě zastaví, uvedla agentura Reuters.

včera

Aktualizováno včera

včera

Úrokové sazby: Snazší začátky v investování díky vyšším úrokům u XTB

Úrokové sazby: Snazší začátky v investování díky vyšším úrokům u XTB

Svět investic rozhodně není jednoduchý, zejména v začátcích proto může být složité se zorientovat. Vždy je důležité se dobře informovat, než se do investování pustíte. Nicméně díky praktickým službám mohou být vaše první kroky jednodušší. Právě ty nabízí broker XTB. Jednou z výhod, které jistě oceníte, jsou vyšší úroky z vašich neinvestovaných prostředků.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Orbán vzkazuje Stoltenbergovi: NATO nás má chránit, ne vtahovat do světového konfliktu

Severoatlantická aliance je obranná aliance, která vznikla s cílem zajistit ochranu členských států a ne zasahovat do ozbrojeného konfliktu mimo území NATO, čímž vzniká nebezpečí světové války. V rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Rádio to řekl předseda maďarské vlády Viktor Orbán.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy