Černooké děti: Kdo skutečně jsou a co od nás chtějí?

Černooké děti patří mezi oblíbené strašidelné příběhy. Jedná se o bledé děti s černýma očima, které se chtějí dostat k vám do domu. Budí nevysvětlitelné pocity hrůzy a děsu. Kdo jsou?

Černooké děti jsou městskou legendou. Jedná se o paranormální bytosti, které připomínají děti ve věku od 5 do 16 let. Děti mají bledou pokožku a černé oči – nejedná se jen o panenku, ale také o bělmo a nejde rozlišit, kde mají děti zornici.

Počátky mýtu sahají do 90. let. Přibližně roku 1996 texaský reportér Brian Bethel popisoval dvě setkání s „černookými dětmi. Bethel tvrdil, že dvě potkal v Abilene v Texasu v roce 1996. Podle něho se něco podobného stalo jinému člověku v Portlandu v Oregonu.

Bethelovy příběhy se staly poměrně klasickými příklady tzv. creepypasta, což jsou hororové příběhy sdílené na internetu. V roce 2012 svůj příběh vyprávěl v reality show Monsters and Mysteries of America. Dodnes věří tomu, že to, co viděl, byla pravda.

V příbězích o černookých dětech se obvykle jedná o dítě s bledou pokožkou, někdy dokonce lehce namodralou, jako mívá mrtvé tělo. V těch, co tvrdí, že je potkali, budí pocity hrůzy a nevysvětlitelného děsu. Nedokázali vysvětlit důvod proč.

Děti jsou často oblečeny ve světlém oblečení, někdy v pyžamu. Hrají hry a zpívají dětské písničky. Obvykle se vyskytují blízko opuštěných prostor. Někdy se objeví na prahu domu – samy nebo ve dvojici. Vypadají jako sebevědomé, i když plaché děti, které se vyhýbají pohledu. Mluví prý stylem dospělého člověka.

Prý se snaží svou oběť přesvědčit, aby je pustila dovnitř a půjčila jim telefon nebo aby je schovala před nějakým nebezpečím. Někdy chtějí někam odvést autem. Pokud kolem nich procházíte, často se jejich hraní zastaví a půjdou přímo k vám.

Často se stane, že lidé souhlasí, i když neví proč. Pokud člověk zahlédne jejich oči, děti se rozzuří a chtějí, aby jejich rozkazy oběť poslouchala. Někteří, kteří se s černookými dětmi setkali, tvrdí, že děti musí používat nějakou formu ovládání myšlenek.

Podle pověstí černooké děti potřebují pozvání do domu či do auta – musí být pozvány dobrovolně. V tom se podobají některým legendám o upírech.

Případy, kdy lidé potkali černooké děti

Krvácení z nosu

V lednu 2016 žena zveřejnila na internetu, že se s černookými dětmi nejen setkala, dokonce je pozvala dál. A prý toho dodnes lituje.

Byla chladná noc a sněžilo, když děti zaťukaly na dveře. Žena je pozvala dovnitř a udělala jim kakao. Děti opakovaly, že jejich rodiče za chvíli přijdou. Když si žena všimla černých očí, bylo již pozdě. Její manžel začal krvácet z nosu a děti se zvedly s tím, že jejich rodiče dorazili. Vyšly ven. Žena je sledovala nastoupit do tmavého auta.

Druhý den manželovi diagnostikovali agresivní formu kožní rakoviny, zatímco ona začala často krvácet z nosu a nacházela se v „nejhorší zdravotní situaci svého života“. Je přesvědčená, že za tímto stojí ta noc, kdy dovolila dvěma černookým dětem vstoupit to jejich domu.

Doutník na verandě

Jim Stills večer chodívá kouřit doutník na verandě svého domu. Po určité době si začal všímat mladého chlapce, který chodil po ulici. Když ho takhle začal vídat často, přestal se svým večerním kouřením, protože se z nějakého důvodu cítil nepříjemně. Chlapce sledoval z okna. Chlapec dál chodil po ulici svým „dřevěným“ stylem.

Po nějaké době Stills dokázal na chlapce zapomenout, dokud se chlapec neobjevil přímo na jeho prahu. Zíral na Stillse svýma kompletně černýma očima bez jakéhokoliv znaku emocí. Požádal Stillse, aby ho pustil do domu.

Zněl naprosto bez emocí a tak podivně, že Stills zaběhl dovnitř a zabouchl za sebou dveře. Znovu začal hlídkovat a dávat si na chlapce pozor. Sice už ho nikdy neviděl, ovšem už nikdy se neodvážil z domu vyjít po setmění.

Na parkovišti

Studentka Kerrie Kisner jednou mířila domů z Wake Tech Community College a cestou se zastavila v obchodě. Když se vracela k autu, všimla si podivného chlapce. Vypadal zvláštně, skoro nemocně, a podíval si se starou paní. Byl bledý, měl tmavé kruhy pod očima a měl ztuhlý, nepřirozený postoj.

Zdálo se, že paní hledá něco v kabelce, aby to mohla dát chlapci. Kerrie odhadovala, že mu mohlo být kolem 12 let. Kolem skoro nikdo nebyl a parkoviště v ní najednou vzbuzovalo pocit nejistoty. Zrychlila a v tu chvíli si jí chlapec všiml.

Zvedl hlavu a podíval se na ni svýma kompletně černýma očima. Kerrie z něho nemohla spustit oči. Zrychlila, zatímco chlapec se otočil a odešel pryč. Už neměl zájem o cokoliv, co mu chtěla paní dát. Kerrie později uvedla, že měla pocit, že chlapec četl její myšlenky a věděl, co si o něm myslela.

Související

Masaryk, T.G.

Kdo byl Tomáš Garrigue Masaryk? Bojoval s Čechy a nechal se přejmenovat

Donald Trump pozval na narozeniny Tomáše Garrigue Masaryka na návštěvu v bílém domě. Od 7. března uplynulo 169 let od narození prvního československého prezidenta. Každoročně probíhá řada připomínkových akcí. Přestože tatíčka Masaryka každý zná, s jeho životem je spojena řada málo známých kuriozit.

Více souvisejících

kuriozity zajímavosti mýtus černooké děti děsivé

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Paul Auster

Zemřel slavný americký spisovatel Paul Auster

Ve věku 77 let zemřel v noci na středu ve svém bytě v newyorské čtvrti Brooklyn americký spisovatel a scenárista Paul Auster. Příčinou smrti byly komplikace spojené s rakovinou plic. Austerovo úmrtí pro deník The New York Times potvrdila Jacki Lyndenová, která se s ním přátelila.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

včera

včera

včera

Hackeři, ilustrační foto

Hackeři nabourali web KGB, zveřejnili nabídky na spolupráci z Česka

Hackeři, sympatizující s opozicí vůči běloruskému prezidentu Alexandru Lukašenkovi, úspěšně pronikli na server tajné politické policie KGB a zveřejnili online 40 000 udání, včetně nabídek dobrovolné spolupráce, a to i od Bělorusů žijících v zahraničí, včetně Česka.

včera

Satelit, ilustrační foto

Estonsko obvinilo Rusko z rušení GPS signálů

Estonsko obvinilo Rusko z porušování mezinárodních pravidel ohledně vzdušného prostoru tím, že ruší signály navigačního systému GPS. Estonský ministr zahraničí Margus Tsahkna plánuje tuto záležitost projednat se svými partnery v NATO a Evropské unii. Informuje o tom agentura Reuters.

včera

včera

včera

Pálení čarodějnic

Pálení čarodějnic dříve a dnes. Jak se změnil tento zvyk napříč historií?

Poslední dubnovou noc nazývali naši předci nocí Filipojakubskou a spojovali ji s mnohými pověrami a zvyky, které převážně souvisely s lidovou vírou v existenci čarodějnic. Proto se také později začalo v souvislosti s 30. dubnem hovořit o pálení čarodějnic. Jak se podoba lidového svátku během historie proměnila? 

včera

Evropská Unie

Další odchod z EU? Šance jsou malé, neodejde Polsko ani Maďarsko

Odborníci z Polska vyjádřili názor, že pravděpodobnost tzv. polexitu, tedy vystoupení Polska z Evropské unie, je velmi nízká. Tento postoj zazněl v úterý, krátce před oslavami 20. výročí vstupu země do EU, informuje agentura PAP. Podobně nízká je i šance na vystoupení Maďarska.

včera

Donald Trump

Trump dostal u soudu tučnou pokutu za veřejné vyjadřování

Exprezident Spojených států Donald Trump dostal pokutu ve výši 9 000 dolarů (přibližně 211 000 Kč) za opakované porušování nařízení, které mu zakazovalo veřejně komentovat svědky, porotce a další osoby spojené s jeho soudním procesem týkajícím se údajných plateb pornoherečce za mlčenlivost.

včera

Charles Michel, Summit skupiny G7, Hirošima, Japonsko, 19.–21. května 2023

Před 20 lety se EU masivně rozšířila. Michel naznačil, kdy dojde k dalšímu přijímání států

Přijetí deseti států do EU v roce 2004 symbolizovalo odstranění železné opony a překonání historického dělení Evropy. Německý prezident Frank-Walter Steinmeier zdůraznil v úterý na konferenci "20 let Česka v EU" na Pražském hradě, že to byl zásadní průlom. Připomněl, že i tehdy existovaly obavy, zda EU bude schopna zvládnout výzvy spojené s takto rozsáhlým rozšířením.  

včera

včera

včera

včera

včera

Muž s mečem zaútočil na lidi v Londýně

Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy