Kokain vám přivezou domů rychleji než pizzu, tvrdí výzkum

Londýn - Výzkumníky z londýnské Global Drug Survey překvapil výsledek výzkumu, který ukázal, že donáška kokainu do domu může být rychlejší než rozvoz pizzy.

Výzkumu se zúčasnilo asi 15 tisíc lidí hned z několika zemí světa. Výzkumníci se jich dotazovali zda je v jejich městě možné dostat zásilku kokainu dříve než za třicet minut.

Přes třicet respondentů odpovědělo, že to je možné. Jenom šestnáct a půl procenta dotazovaných řekla to samé o rozvážce pizzy. 

Drogový dealeři se totiž předhánějí v tom, kdo doručí zásilku drog rychleji. Z průzkumu tedy vyplývá, že kokain je možné získat do třiceti minut  v některých australských městech i ve Velké Británii, Nizozemsku a České republice. Do třiceti minut je možné dostat zásilku v Brazílii.

Tady to přiznalo čtyřicet procent respondentů. Většina dotazovaných se pak shodla na tom, že kokain je možné dostat domů v den objednání. V Česku je o tom přesvědčeno 60 procent dotazovaných. Časy zásilek v jednotlivých zemích přehledně zpracovává interaktivní mapa. 

Související

Drogy

V Ekvádoru zabavený kokain míchají do cementu

Ekvádorské úřady míchají kokain s cementem, aby zabránily jeho opětovnému použití. Tuto metodu ničení zabavené drogy použily už loni, kdy jen do října zničily téměř 180 tun, z toho asi 60 procent právě mícháním do cementu, z něhož pak vyrobily beton. Informovala o tom agentura Europa Press.
Drogy

Albánská policie našla 450 kilogramů kokainu v zásilce hnojiva

Albánská policie dnes oznámila, že odhalila přes 450 kilogramů kokainu v nákladních autech v zásilce hnojiva z Kolumbie. Policie nákladní vozy zastavila ve městě Fier, asi 100 kilometrů jihozápadně od Tirany, kde odhalila laboratoř pro konečné zpracování kokainu, píše web stanice Fox News.

Více souvisejících

Kokain Drogy výzkum

Aktuálně se děje

před 3 minutami

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

včera

včera

včera

Kuleba: Rusko bude možné zapojit do mírových jednání až po mírovém summitu

Ukrajinský ministr zahraničních věcí Dmytro Kuleba zastává názor, že Rusko bude možné zapojit do mírových jednání, ale až po mírovém summitu, který se v polovině června uskuteční ve Švýcarsku bez účasti delegace z Moskvy.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy