Dýdžej, který uspává? Z rozhlasové stanice je celosvětový trhák

Wellington - Dýdžej John Watson (62), který žije v malém novozélandském městečku Te Aroha, poslední čtyři roky vysílá do celého světa. Ale místo toho, aby si získával napjatou pozornost posluchačů, Watson chce, aby ti, kdo si jeho stanici naladí, usnuli. A jim se to také daří.

Lidé v Afghánistánu, Izraeli, Rusku, Maďarsku či na Portoriku se přes internet připojují k jeho stanici Sleep Radio. Kdosi v Praze ho poslouchal nepřetržitě tři dny.

Nápad na rádio, které posluchače ukolébá ke spánku, Watson dostal před deseti lety poté, co prodělal infarkt. "Nikdy předtím jsem nemíval problém usnout, ale teď jsem zůstával vzhůru, až do rána civěl do stropu a sledoval, jak se rozednívá. A cítil jsem se jako zombie," řekl.

Watson dostal léky a začal navštěvovat psychologického poradce, který mu doporučil, aby se pokusil relaxovat a poslouchat uklidňující hudbu, která by ho mohla ukolébat ke spánku. Brzy zjistil, že neexistuje příliš mnoho možností pro ty, kdo chtějí poslouchat uspávací hudbu.

Watson si tehdy pomyslel, že by to dokázal lépe. Začal shánět uklidňující hudbu dostupnou bez nutnosti platit tantiémy a učil se, jak založit digitální rozhlasovou stanici. A zrodilo se Sleep Radio.

Watson nicméně varuje, že uklidňující hudba nefunguje na každého - jeho manželce například připadá nudná. Sleep Radio nejnověji doplnilo aplikaci, která lidem umožňuje nastavit si časový vypínač, aby hudba nehrála i poté, co usnou.

Související

Krok za krokem k dokonalému spánku: Jak vybrat matraci přesně na míru?

Krok za krokem k dokonalému spánku: Jak vybrat matraci přesně na míru?

Pro dobrou náladu je kvalitní spánek naprostou nezbytností. Dostatek odpočinku je důležitý pro zdraví. Mnoho lidí má přitom se spánkem problémy. Ty mohou být způsobeny různými faktory, jedním z těch nejdůležitějších je nevhodná matrace. Proto je důležité si postel pečlivě vybírat, abyste se v noci nepřevalovali.
Ilustrační fotografie.

Lidé zřejmě v zimě potřebují více spánku, vyplývá ze studie

Nelichotivé poznámky na adresu lidí, kteří v zimě mají problém vylézt z postele, podle vědců možná nejsou na místě. Nový výzkum naznačuje, že ačkoli lidé v chladných měsících nehibernují, možná potřebují více spánku a měli by své návyky uzpůsobit tomuto ročnímu období, napsal list The Guardian.

Více souvisejících

spánek Hudba rádio Nový Zéland zajímavosti

Aktuálně se děje

před 26 minutami

Jan Lipavský

Lipavský potvrdil, že Česko odvolalo velvyslance z Ruska

Vláda odvolala velvyslance Vítězslava Pivoňku z Ruska, uvedl ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) v nedělním vydání diskuzního pořadu Za pět minut dvanáct na televizi Nova. Šéf diplomacie zdůraznil, že Česko tak nebude nikdo reprezentovat na úterní inauguraci ruského prezidenta Vladimira Putina. 

před 35 minutami

před 1 hodinou

Volodymyr Zelenskyj

Ukrajinci poklekávají jedině k modlitbě, vzkázal Zelenskyj do Ruska

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v neděli na pravoslavné Velikonoce prohlásil, že Ukrajinci poklekávají jedině k modlitbě. V projevu vyzval spoluobčany, aby se modlili za sebe navzájem a za vojáky na frontě. Kyjev už déle než dva roky vzdoruje ruské agresi, jde o třetí velikonoční svátky během probíhající války. 

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Zničená Ukrajina.

Ukrajině hrozí porážka kvůli váhající Evropě, tvrdí analýza z Německa

Rusko pod vedením Vladimira Putina sice ekonomicky i technicky oproti NATO ztrácí, přesto válku na Ukrajině vyhraje, domnívá se německý novinář Christoph von Marschall. Napsal to v analýze pro týdeník Focus a deník Tagesspiegel. Podle jeho názoru se může opakovat scénář z Afghánistánu, který západní spojenci v roce 2021 opustili a ponechali napospas Tálibánu. 

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Uprchlíci z Ukrajiny se registrují v Česku.

Ukrajinské migranty Česko potřebuje. Vyplácí se nám

Nepřijímat migranty – ani ty z oblastí válečných konfliktů, ani ty ekonomické, zkrátka nikoho. Takové hlasy se ozývají ze širokého spektra rádoby vlasteneckých či populistických stran. Takové tunelové vidění ale zcela ignoruje fakta a ekonomickou realitu. Data ukazují, že se migrace Česku vyplácí.

Aktualizováno před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Aktualizováno včera

včera

Trumpova ex-asistentka Hope Hicksová vypovídá. Měla popřít aféru Stormy Daniels

Trumpova bývalá hlavní asistentka Hope Hicksová v pátek vypověděla, že jí v posledních dnech prezidentských voleb v roce 2016 sdělil, aby popřela, že by měl sexuální vztah s pornohvězdou Stormy Danielsovou.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy