Proměny O2 arény v roce 2018: Kluziště, tenisový kurt i parkurové cvičiště

Lední kluziště, které po většinu roku vyplňuje ústřední plochu libeňské O2 arény, nahradily v listopadu a prosinci jiná sportoviště: tenisový kurt, florbalová palubovka a parkurové cvičiště. V příštím týdnu se do ní po měsíci konečně vrátí hokejisté Sparty.

Víkend 11. a 12. listopadu patřil již počtvrté v nedávné minulosti finále tenisového Fed Cupu. Český tým ve složení Petra Kvitová, Karolína Siniaková, Barbora Strýcová a Barbora Krejčíková proměnil i tentokrát výhodu domácího prostředí v triumf, už jedenáctý ve společné historii s Československem.

Českým florbalistům naopak domácí prostředí nepomohlo a z domácího mistrovství světa, které se v O2 aréně konalo ve dnech 1. až 9. prosince, si po dvou letech opět odnesli čtvrté místo. Přesně před týdnem totiž podlehli v zápase o bronz Švýcarsku 2:4.

Pražský šampionát byl však, co se návštěvnosti týče, rekordní. Ke všeobecné radosti organizátorů jej navštívilo více než 180 tisíc lidí. Rekordní účast 741 690 fanoušků hlásili před třemi lety i pořadatelé hokejového mistrovství světa.

Dnes vpodvečer tam zas vyvrcholí galashow světového parkuru pod názvem Prague Playoffs, která zde probíhala už od čtvrtka. Jejím účastníkem byl i tým Prague Lions s českou jezdkyní Annou Kellnerovou, mimochodem dcerou vlastníka arény a nejbohatšího Čecha Petra Kellnera. Lvi bohužel vypadli již ve čtvrtfinále, které bylo na programu během úvodního dne.

Celou situací nejvíce trpěli hokejisté pražské Sparty, kteří se do Libně přestěhovali z Holešovic před třemi lety. Svěřenci německého trenéra Uweho Kruppa se v O2 aréně opět představí až ve středu 26. prosince proti Škodě Plzeň. Výhodu domácího prostředí se užijí po více než měsíci, naposledy přivítali 25. listopadu Oceláře z Třince.

Do konce letošního roku proběhnou v O2 aréně rovněž mnohé koncerty, se svými písněmi sem dorazí třeba legendární slovenská skupina Elán. Hned v lednu pak následují jubilejní koncerty skupiny Divokej Bill či Ennia Morriconeho, který nedávno oslavil 90 let.

Tahákem pak bude i boxerské utkání rapperů Marpa a Rytmuse, které se uskuteční 27. prosince. Zápas, o „kterém bude mluvit celé Česko“, pořádá organizace XFN.

Související

Štěpán Kozub

Kozub si troufl na nemyslitelné. O2 arenu vyprodal s komediální show

V pražské O2 areně v tomto týdnu dvakrát vystoupil se svojí stand-up show herec, komik, zpěvák a režisér Štěpán Kozub. Tisíce diváků nalákal na více než hodinovou show s názvem Kozub: Bez urážky! nabitou nekorektním humorem a černými vtipy. Šestadvacetiletý Kozub patří mezi nejvýraznější herce své generace, jeho začátky jsou spojené s ostravským Divadlem Mír.

Více souvisejících

O2 Arena sport Petr Kellner

Aktuálně se děje

Aktualizováno před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Aktualizováno před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Hackeři, ilustrační foto.

Britové řeší čínský hackerský útok, zatímco je Si Ťin-pching v Evropě

Čína je podle informací Sky News zodpovědná za hackerský útok, při němž došlo k nabourání počítačového systému britského ministerstva obrany a úniku personálních údajů zaměstnanců úřadu. Vláda má v úterý o incidentu informovat poslance. Věc vyšla najevo v době, kdy je čínský prezident Si Ťin-pching na návštěvě v Evropě. 

před 7 hodinami

Národní rada Slovenské republiky (Českou obdobou je Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky)

Moskva bližší než Praha. Mění se Slovensko na proruský satelit?

Slovenský premiér Robert Fico už mnohokrát deklaroval, že politika jeho vlády bude „nezávislá“, a že nebude loutkou Západu, ale ani Ruska. Z jeho posledních kroků se ale zdá, že je mu přece jen východní pozice bližší. Jeho reálné kroky totiž ukazují, že se zcela záměrně odklání od svých západních spojenců a nadbíhá zájmům Moskvy.  

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Marek Ženíšek (TOP 09)

TOP 09 našla nového kandidáta na ministra pro vědu

TOP 09 představí nového kandidáta na ministra pro vědu, výzkum a inovace. Podle informací České televize jím má být poslanec Marek Ženíšek. Nominovalo ho předsednictvo strany, posvětit to však ještě musí výkonný výbor. 

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

Vlak odjel bez strojvedoucího a vykolejil. (2.5.2024) Prohlédněte si galerii

ČD ve čtvrtek odklidí vykolejený vlak, který ujel strojvedoucímu. Na trati bude výluka

České dráhy začnou ve čtvrtek ráno s odstraňováním dvou vozů, které vykolejily minulý týden u středočeského Klínce, informoval dopravce. Vozy budou nakolejeny s pomocí jeřábu a v rámci možností transportovány z místa po kolejích. Na trati mezi Čisovicemi a Měchenicemi tak bude muset být přerušen provoz, zajištěna bude náhradní autobusová doprava. 

před 11 hodinami

Český tým bude na MS hrát v pražské O2 areně.

Bez Vrány, Noska či Chlapíka. Trenéři naopak ze zámoří povolali na domácí MS Kämpfa

Realizační tým české hokejové reprezentace v čele s koučem Radimem Rulíkem v neděli večer na tiskové konferenci oznámil, kteří hokejisté budou Česko reprezentovat na domácím světovém šampionátu, který v Praze a Ostravě odstartuje v pátek 10. května. Stalo se tak po odehrání generálky, tedy Českých hokejových her v Brně, v rámci nichž se Čechům výsledkově vůbec nedařilo, přičemž vstřelili jen dvě branky. Jinak všechny duely s Finskem (1:4), Švédskem (0:2) a Švýcarskem (1:2) prohráli. Z konečné nominace vyplývá, že se na domácím turnaji představí mimo jiné devět hokejistů ze zámoří, pět hráčů z evropských soutěží a 12 z české extraligy.

před 11 hodinami

Kerčský most spojuje pevninské Rusko s anektovaným poloostrovem Krym.

Kyjev by měl přehodnotit plány útoku na Krymský most, ukazují satelitní snímky

Případný ukrajinský útok na most spojující Rusko s anektovaným poloostrovem Krym už nemusí dávat takový smysl jako v minulosti. Britský deník The Independent upozornil, že Moskva přestala využívat Kerčský most k zásobování frontové linie. Odkazuje se na satelitní snímky společnosti Molfar. Rusové aktuálně využívají pozemní trasy na východě Ukrajiny. 

před 12 hodinami

před 12 hodinami

před 13 hodinami

Odboráři opustili jednání tripartity, potvrdil Středula. Podle vlády k tomu nebyl důvod

Odboráři předčasně opustili pondělní jednání tripartity, informovala ČT s odkazem na předsedu ČMKOS Josefa Středulu. Zástupci vlády, zaměstnavatelů a odborů řešili například aktuální situaci v zemědělství, ukotvení duálního systému vzdělávání do školského systému či vytvoření seznamu zemí, jejichž občané nebudou potřebovat k práci v Česku zvláštní povolení.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy